Baharı En Güzel Şekilde Geçirmenin Yolları

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmenin Yolları

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Bahar mevsimi ile hayata yeniden başlıyor gibi hissederiz… Bahar aylarını en güzel şekilde geçirmek için onlarca şey sıralanabilir. YesilTopuklar.com olarak “bahar mevsimini en güzel şekilde nasıl geçirebiliriz’ sorusunun yanıtlarını araştırdık…

Birkaç ipucunun peşinden gidip, bambaşka bir bahar yaşamaya hazır mısınız? Peki rutin giden hayatınızı biraz hareketlendirmeye ne dersiniz? Size süper önerilerimiz var… Şimdi dışarı çıkın, yaşadığınız kentin farkına varın. Sokaklarında gizlenmiş hazineleri keşfedin, en önemlisi de kendiniz için bir şeyler yapın. Ve bu baharın başka bir bahar olduğuna inanın.

Şimdi bahar mutlaka yapmanızı önerdiğimiz çpuçlarına göz atın ve hadi, durmayın, harekete geçin!

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

İstanbul Boğazında Nefis Bir Tur Yapın!

İstanbul her mevsim güzeldir ama en güzel zamanını sorarsanız cevabımız bahar aylarıdır. Havaların ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması Boğaz turunu kusursuzlaştırıyor. Boğazın tarifsiz güzelliği oluşturan yalılar, camiler, saraylar, kasırların önünden geçerken boğazın eşsiz güzelliğinei seyretmeye doyamayacaksınız.

Kızkulesi, Kuleli Askeri Lisesi, Beylerbeyi Sarayı, Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camisi ve Meydanı, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Küçük Su Kasrı, Perili Köşk, Mısır konsolosluğu, Sait Halim Paşa Yalısı, Mahmut Paşa Yalısı, Hidiv kasrı gibi tarihi özellikteki mimari eserler görülecek yerler arasında, fotoğraf makinenizi yanınıza almayı sakın unutmayın!

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Spor Yaparak Zinde Kalın!

Bahar mevsiminin içimize verdiği o tarifsiz enerjiyi spora dönüştürmenin tam vakti! Enerjimizin yüksek olduğu bu mevsimde parklar, İstanbul’un eşsiz koru ve ormanlarında spor yapmaya ne dersiniz?

Düzenli olarak yürüyüş yapmak sizin beyin fonksiyonlarınız açısından da çok yararlı. Yürümek depresyon ve strese iyi gelmesi dışında aynı zamanda uyku kalitenizin de artmasını sağlıyor. Ayrıca 6 ay boyunca haftada 3 kere 45 dakikalık yürüyüşler yapan kadınların yapmayanlara göre zeka ve düşünsel beceri gerektiren işlerde %11 daha başarılı oldukları görüldüğünü biliyor  muydunuz?

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Beslenme Biçiminizi Tazeleyin

Baharda hafiflemek lazım. YesilTopuklar.com yazarlarından Diyetisyen Burcu Özen Yeşil bize Bahar ve Yaz Aylarında Beslenme Önerileri hazırladı. Biz uyguladık ve etkilerini hemen gördük. Harika bir bahar ve ardından yaz geçirmeniz için size de tavsiye ederiz. Üstelik hiç zor değil, deneyin ve baharı hafiflemiş olarak yaşayın…

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Bahçe ve Balkonlarınızı Renklendirin!

Bitkilerle uğraşmanın insan psikolojisine nasıl etki ettiğini herkes bilir. Bahar aylarında balkonunuz ya da bahçenizle uğraşmak tüm yazı rengarenk çiçeklerle geçirmenizi de sağlar. Siz en iyisi birbiri ardına çıkan onlarca bahar çiçeğine bir göz atın, sevdiklerinizi evinize taşıyın. YesilTopuklar.com yazarlarından Yüksek Mimar Nimet Akbıyık bize bahçe ve balkon düzenlemeleri hakkında ipuçları veriyor.

Bir de tabii sebzeler var, hepimiz kendi domatesimizi, biberimizi saksıda yetiştirebiliriz. Şimdi sebze bahçesi oluşturmanın tam zamanı!

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Evlerinde Yenilenmeye İhtiyacı Var!

Değişiklik yapmak herzaman iyidir ve insana iyi gelir. Bedenimizi, ruhumuzu bahar için hazırladıktan sonra şimdi de sırada evlerimiz var…

Öyle abartılı değişikliklerden bahsetmiyoruz, küçük dokunuşlarla evinizin havasını tamamen değiştirebilir ve bahara uygun şekilde dekore edebilirsiniz. Çok para harcamanıza gerek yok, sadece istekli olun yeter.

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Ailece Kahvaltı Yapın!

Ailece yapılan kahvaltıların tadı bir başka olur bir de mevsim bahar olunca tadına doyum olmaz…

Hafta içi iş ya da okul telaşı ile kahvaltıyı ya ayak üstü atıştırır ya da yapmadan düşeriz yollara. Ama hafta sonu öyle mi? Bu bahar en azından hafta sonlarınızı ailenizle renkli sofralarda geçirin. Kahvaltı demek anne elinin değdiği lezzet demek… Kahvaltıya ne hazırlayayım düşüncesi ile zaman kaybetmenize ise hiç gerek yok. Size sunduğumuz lezzetli ve pratik tariflerle size ve sevdiklerinize kahvaltının tadını çıkarmak kalacak…

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Camii ve Türbeleri Ziyaret Edin!

Sultanahmet Meydanı İstanbul’un eşsiz mimariye sahip camiilerini görmek için gelen turistlerle doludur. Bahar mevsimi bu gibi camii, türbe ve tarihi mekanları gezmek için oldukça doğru bir zaman. Ama biz zavallı İstanbullular ne yazık ki turistlerden çok daha az ziyaret etme fırsatı buluyoruz. Ancak şimdi güzel bir plan yapıp bu eşsiz camiileri ve huzur dolu türbeleri ziyaret edebilirsiniz.

Eyüp Sultan Camii, Sultanahmet Camii, Ayasofya ve göz alıcı mekân Süleymaniye Camii ise YesilTopuklar.com editörlerinin vazgeçilmezi. Mimar Sinan Türbesi, Hürrem Sultan Türbesi, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri’nin Türbesi, Fatih Sultan Mehmet Türbesi ise İstanbul’da ziyaret edilebilecek türbelerden sadece bazılarıdır.

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Sergiler Sanat Severleri Bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen kuru çiçek, ebru, karikatür ve fotoğraf sergileri, Mayıs ayında sanatseverlerin ilgi ve beğenisine sunuldu.

Şükran Eker’in 2 Mayıs’ta Atatürk Kitaplığı Sergi Salonu’nda açılan “Çiçeklerle Anadolu Motifleri” konulu sergisi, 14 Mayıs’a kadar ziyarete açık kalacak. Ayla Makas Atölyesi imzası taşıyan ebru sergisi ise, 16 Mayıs Perşembe günü saat 18.30’da Atatürk Kitaplığı Sergi Salonu’nda ziyarete açılacak. 4 Mayıs’ta İBB Karikatür ve Mizah Merkezi’nde açılan “Türkiye’de Mizah Dergiciliği” konulu sergi, 20 Mayıs’a kadar karikatürseverleri ağırlamaya devam edecek. Fotogen’in 2 Mayıs’ta Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde açılan “33 İstanbul” konulu fotoğraf sergisi de 20 Mayıs’a kadar görülebilecek.

Bahar, Gardırobunuzu da Renklendirsin!

Baharın enerjisini giysilerinize taşımak sizce de süper bir fikir değil mi? Baharı giysilerinize taşımak için sezon trendlerine gözden geçirmek ve küçük detaylara dikkat ederek gardırobunuzu yenileyebilirsiniz. Yeni Sezonunun Yükselen 5 Trendi yazımızda size sezonun dikkat çeken beş trendine dikkat çekiyoruz. Dilediğinizi trendi seçin ve hemen yenilenin.

Baharı En Güzel Şekilde Geçirmek için 10 Öneri

Şehir Kalabalığından Uzaklaşın!

Şehirden biraz olsun uzaklaşmanın hayali bile güzel diyenlere tavsiye ederiz ki en azından hafta sonunu kendinize ayırın ve bu güzel bahar mevsiminin tadını çıkarın. YesilTopuklar.com editörlerinin vazgeçilmez Muhafazakar Tatil Önerileri ile olağanüstü bir hafta sonu planı oluşturabilir ve belki de şu sıralar en çok ihtiyacınız olan huzuru yakalayabilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir