Modanın Birleştirici Gücü: Istanbul Modest Fashion Week 2024

Modanın Birleştirici Gücü: Istanbul Modest Fashion Week 2024

Istanbul Modest Fashion Week 2024

Think Fashion’ın uluslararası Modest Fashion Weeks yolculuğu hız kesmeden devam ediyor. Dünyaca ünlü organizasyon serisinin dokuzuncusu Istanbul Modest Fashion Week 2024, moda sektörünün çok değerli isimleri 25, 26, 27 Nisan 2024 tarihlerinde, Fişekhane-Galeri’de bir araya geldi. “Modanın Birleştirici Gücü” temasıyla yola çıkan organizasyon, kapsayıcılığın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Istanbul Modest Fashion Week 2024 Söyleşiler

Zengin içeriği ile öne çıkan IMFW24, hibrit bir konsept oluşuyla diğer moda haftalarından ayrışıyor. 25 global tasarımcı ve markanın defilelerinin yanı sıra 30 marka standı ve pek çok söyleşi ile moda severlere üç gün boyunca eşsiz bir moda deneyimi sundu. 5 kıtadan global modest giyimin öncü tasarımcıları, içerik üreticileri, basın mensupları, satın almacılar da dahil olmak üzere, organizasyona toplamda 2000 uluslararası misafirin katıldı.

2024 Istanbul Modest Fashion Week

2016’dan sonra ilk defa rotasını İstanbul’a çeviren Think Fashion ekibi, Istanbul Modest Fashion Week “imza organizasyonları” olarak adlandırarak açılışını Çırağan Sarayı’nda özel bir davetle yaptı. Doğu’nun Batı’yla, tarihin modernle ve lüksün otantikle buluştuğu noktada, böylesine özel bir organizasyonla dünya modasının ilgisini İstanbul’a çevirdi.

Modest Fashion Weeks ve Think Fashion’ın CEO’su Özlem Şahin Ertaş

Modest Fashion Weeks ve Think Fashion’ın CEO’su Özlem Şahin Ertaş: “Bireyler, şirketler olarak savunduğumuz değerlerin yanı sıra söylediğimiz, yaptığımız, ürettiğimiz ve tükettiğimiz her şeyden sorumluyuz. Moda sektöründe sürdürülebilir bir başarı elde etmek istiyorsak, beraber hareket etmekten, iyiye sahip çıkmaktan, farklılıkların güzelliklerine saygı duymaktan ve doğanın çağrısını dinlemekten başka çaremiz yok.” Ayrıca tek tipleştirilmiş moda algısını kıran, her kültürün güzelliğine ev sahipliği yapan, moda trendlerinin dışına çıkarak farkını ortaya koyan, vizyoner modest giyim modacıların globaldeki sesi olmayı başaran bir etkinlik olduğunu da sözlerine ekledi.

Halima Aden ve Rawdah Mohamed

Modest giyimin ikonik isimleri Halima Aden ve Rawdah Mohamed de bu eşsiz moda deneyiminde yer almak üzere İstanbul’a gelenler arasında olacak. Dünyanın ilk başörtülü modeli Halima Aden, Türkiye’nin ünlü modest mayo markası Marina ve Endonezya’nın modest giyim markası Buttonscarves olmak üzere iki exclusive defilede boy gösterdi. Global lüks markalarının marka yüzü ve modeli Rawdah Mohamed ise Türk markası Imannoor için podyumda yürüdü ve yüksek kalitedeki ipek ve doğal kumaşlardan üretilen İlkbahar/Yaz koleksiyonundan çok özel parçalar taşıdı. Bir diğer Türk markası olan Hilal Oğuzkan da defilesiyle Istanbul Modest Fashion Week 2024’ün açılışını yaptı ve Filistinli marka Fashion by Shehna organizasyonun onur konuğu olarak podyumda yer aldı.

Istanbul Modest Fashion Week 2024 Miha Hicran Önal

Miha, Hukka, Zems, Terzi Dükkanı, Rafaello ve Serpil’in dahil olduğu Türk markaları ev sahibi tasarımcılar olarak organizasyonda yer alırken dünyanın farklı yerlerinden gelen daha birçok marka da koleksiyonlarını moda severlere sundu. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Rabail Riaz, Pakistan’dan Ahsannazir, ve Sırbistan’dan Sedzda Zukorlic, couture koleksiyonlarıyla modest giyimin zerafetini sergileyecekler. İran’dan Chee, Endonezya’dan Nada Puspita, Güney Afrika’dan Mishah, Kanada’dan Mirah ve Avusturalya’dan Akkoia markaları ise en trend parçalarını moda severlerle buluşturdu.

Istanbul Modest Fashion Week 2024 Tesettür Defileler

Kendi bölgelerinin öncü modest giyim markalarından Afrik Abaya (Nijerya), MRGD (Mısır), Citizens of the World (ABD), Benang Jarum (Endonezya), Niharika Momtaz (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Karimaho (Hindistan), IMFW24 davetlilerine modest giyimin zenginliğini gösterdiler.

Istanbul Modest Fashion Week 2024 Abiye Defileleri

Global içerik üreticilerden Lin Clive (İngilitere), Soha Taha (Birleşik Arap Emirlikleri), Niki Shah (Birleşik Arap Emirlikleri), Rania Yehia (Mısır), ve ülkemizden Zehra Özkaymaz, Büşra Meşe Yıldırım, Esra Kiğılı, Gülsüm Elkhatroushi, Fatema Alawadhi (Kuveyt), Sissi Da Silva (Fransa) gibi dünyanın farklı yerlerinden gelen pek çok isim davetliler arasındaydı.

Istanbul Modest Fashion Week 2024 Defileleri

Modest giyim sektörünün globaldeki en büyük perakendecilerinden Modanisa, hem IMFW24’ün E-Ticaret Partneri hem de önemli bir satın almacı olarak organizasyonda yerini aldı. Endonezyalı Modinity Group’a ait Buttonscarves markası ise Exclusive Partner olarak davetlilere ilgili çekici sürprizler sundu. Organizasyonun Turizm Partneri Salam Booking ise IMFW24 kapsamında dünyanın birçok yerinden gelen misafirler için zengin Türk kültürü ve eşsiz bir moda deneyimiyle harmanlanmış 4 günlük büyülü bir İstanbul turu yaptırdı.

IMFW24

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir