Ramazan’da Yorulmadan Evi Temizlemenin ve Düzenli Tutmanın Püf Noktaları

Ramazan’da Yorulmadan Evi Temizlemenin ve Düzenli Tutmanın Püf Noktaları

Temizlik Tüyoları

Ramazan öncesi bütün ev için yani mutfak, banyo, yatak odası ve salonlar için derinlemesine temizlik ve düzen önerileri vermiştik. Böyle pratik önerileri dikkate alıp, uygulayanlar için şimdi de Ramazan’da yorulmadan evi temizlemenin bir çok pratik yolunu paylaşıyoruz.

Ramazan boyunca ev temizliğini çabuklaştırmak ve yorulmadan temizlik yapmanızı sağlamak için uygulamanız gereken bir kaç yol var. Peki nedir bunlar? Kolay ve pratik ev temizliği nasıl olur? Püf noktaları nelerdir? İşte evinizde kolayca uygulayacağınız pratik Ramazan temizliği

Perde ve Mum

Her Gün Toz Almaya Son

Evin en çok kirlenen yerlerini temizlemek ve toz oluşumuna engel olmak için araştırıp bulduğumuz çözümlerden biri kapı ve pencere kenarlarında açıklık var ise alçı ve benzeri ürünlerle kapatmak, evinizi havalandırırken kalın perdeyi önüne bariyer koymak da dışarıdan gelen tozun içeri girmesine engel olur. Böylece her gün toz almaya gerek kalmaz.

Mumu sadece özel günlerde ya da elektrik kesildiğinde değil her akşam yakmak. Çünkü yanan mum evdeki uçan tozları ve kokuları içine çeker. Hem tozdan hem de kötü kokudan uzak kalmak için çok pratik bir fikir öyle değil mi?

Polar cinsi yer bezlerini hafif nemli şekilde kapı pervazlarına sermek. Polar kumaşın tozları üzerinde toplama özelliği ile haftada bir yenilendiğinde –poların rengi de yerle uyumlu olursa göze batmaz– eviniz uzun süre tozdan uzak durur.

Koltuk ve Sehpa Örtüsü

Kurtarıcı Örtüler

Hem toz görünmesin hem de daha uzun süre temiz kalsın diye örtü kullanmak da yine ev temizliğinde pratik yöntemlerden biri. Daha çok büyüklerimizden gördüğümüz koltuk ve kanepe örtülerinin üzerine bir şey döküldüğünde silmeye uğraşmaktansa makinede yıkamak daha kolay. Dekoratif amaçlı da kullanılan örtülerle Ramazan boyu koltuk ve kanepelerinizin temizliği emin ellerde.

Masa ve sehpaların üzerine de örtü serdiğinizde yine tozlar görünmez. Bir de evin dekorasyonuyla uyumlu örtüler seçerseniz hem gözünüze kalabalık gelmez hem de ve evin temiz kalma süresi uzar. Size de Ramazan boyu temiz duran ev rahatlığı kalır.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir