2015 Kışının Rengi ve Kumaşı

2015 Kışının Rengi ve Kumaşı

2015 Kış Kumaş ve Renk Trendleri

Trend nedir?

Trendler size sunulan birer tercihtir. İster kullanırsınız, ister kullanmazsınız. Şaşalı, kocaman ve kendine herkesi hayran bıraktıran büyük bir pastadır moda. En büyük dilimi ise trendlerdir. Popüleritesi yüksek olan her şeyin genel adıdır trend.

Sürekli trend kovalayan ve onları üzerine uygulayan biri haline gelin istemem. Ama moda sever bir bayansanız trendleri uygulamasanız bile bilmek zorundasınız. Aslında benim tüm amacım, hammaddesi trendler olan modanın, artık sokaktaki kişiler tarafından da yönetilebilmesi doğrultusunda. Birileri tarafından yönlendirilmek yerine, kendimiz olup, kendi trend ve modamızı oluşturabilmeliyiz.

Gelin dönelim asıl konumuza. Her sene olduğu gibi bu sene de yılın belirlenmiş bir rengi var. Bir değil aslında birkaç tane renk var. Koyu mavi, deve tüyü, siyah, beyaz, avcı yeşili, portakal turuncusu ve grinin her tonu.

2015 Kış Trend Rengi Gri

Güçlü ve kararlı gözükmek için “Gri”

Peki ben neden mi griyi seçtim? Çünkü her rengin bir dili vardır ve renkler ciddi olarak insanı psikolojik bakımdan etkiler. Bilindiği üzere gri, siyah ve beyazın karışımından elde edilen bir renktir. Bir tutam siyah, bir tutam beyaz derken istenilen ton elde edilebilir. Siyahın asaleti, beyazın masumiyeti ile birleşince, ortaya alçak gönüllülüğü ifade eden bir renk çıkar. Kararlı ve kuralcı bir insanı temsil eden bu renk, bence kendi ayakları üzerinde durabilen ve hayatını idame ettirebilmek için çok çalışan, güçlü bir kadını simgeliyor. Gri giyinmeyi seven ve detaylarda da olsa kullanmayı tercih eden biri, sanki karşısındakine; kaya gibi sağlamım duygusunu geçirmeye çalışıyor. Ağırlığı ve ciddiyeti temsil eden bu renk ile olduğunuzdan güçlü gözükebilirsiniz.

2015 Kadife Elbise Modelleri

Yıllardır tercih edilen “Kadife”

Aslında, nerde o eski kadifeler diye, konuya bir giriş yapasım var ama uzun uzun yazıp sizi sıkasım yok . Eskilerde ipek ve pamuktan dokunan kadife, şimdiler de; naylon, yün, pamuk reyon ve ipek ile dokunuyor. Kullanım ömrünü uzatmak için yapılıyor olsa gerek ya da maliyetten kısıp ürün ucuzlaştırılıyor olmalı.

Çok eskilerden günümüze kadar gelmeyi becerebilmiş bir kumaş türüdür. Şimdilerde ev tekstilinde daha sık rastladığımız kadife, aslında moda dünyası için de vazgeçilmez elit bir kumaş türüdür. Fitilli, kordlu ve desenli olmak üzere daha bir çok çeşitleri vardır. Ama benim sizin için iki önerim var:

Birincisi, fitilli olandır. Genellikle erkek takım elbiselerinde görmeye alışık olduğumuz fitilli kadife, kadın için pantolon, yelek ve cekette kullanıldığında görüntüyü şıklaştırıyor. Bu sonbahar-kış sezonunda tercihleriniz sırasında ilk sıraya yerleşmeli.

2015 Kadife Elbise Modelleri

İkincisi, düz kadife olandır. Abiye ürünlerde, elbiselerde ve eteklerde kullanıldığı zaman sade ve zarif gözükmenin en yalın halidir. Abiye de yıllardır modası geçmeyen bir kumaş türüdür. Ütü izini çok belli ettiğinden, alacağınız kadifenin kaliteli olmasına dikkat ediniz. Kadife ütülenirken, üzerine ince bir kumaş parçası serilmeli ve birlikte ütülenmeli. Şimdi, alışveriş listenize, kadife kumaştan yapılmış bir parçayı almayı not etmeyi unutmayınız. Aman yanlış anlamayın. Trend diye değil, yıllardır eskimeyen ve demode olmayan, zamansız bir kumaş olduğu ve herkese yakışacağını düşündüğüm için.

İnci ve Pırlanta

Ve bir stil önerisi

Kadifeden tasarlanmış bir elbiseye yakışacak iki farklı aksesuar vardır. Birincisi, inci kolyedir. Diğeri ise, pırlantadır. İnciyi gündüz tercih edip, pırlantayı gece kullanabilirsiniz. Mükemmel ikili diye ben buna derim.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir