Alışveriş Bağımlılarına Öneriler

Alışveriş Bağımlılarına Öneriler

Alışveriş Bağımlılarına Öneriler

Zaman zaman hepimiz alışverişte ölçüyü kaçırıyoruz. Şuyum eksik, bunum eksik, şu rengim yok, bu modelim yok derken bir de bakmışız hergün bir alışveriş merkezinde ya da online alışveriş sitesinde birşeyler alırken buluruz kendimizi. İşte bugün alışveriş bağımlılarına çok önemli uyarılar ve öneriler de bulunacağız. İsraftan kaçınmak gerektiğini hatırlatırken bu bağımlıktan kurtulma yöntemlerini de sizlerle paylaşacağız.

Alışveriş Bağımlılarına Öneriler

Moraliniz bozuk olduğunda asla alışverişe çıkmayın

Özellikle psikolojik olarak moralsiz olduğunuz zamanlarda, alışveriş yapmak sizi mutlu ediyor gibi gözükse de, bu mutluluğun çok kısa süreli olacağını da asla unutmayın. Eminim şimdi hepimiz gidip gardroplarımızı açsak, yıllar önce moralimiz bozukken aldığımız, ama hiç giymediğimiz ya da sadece birkaç kez giydiğimiz bir sürü kıyafetimizle karşı karşıya kalırız. İşte bu kıyafetler bizim alışverişe bağımlı olduğumuz ve alışverişle mutlu olacağımızı zannettiğimiz zamanlarda, tutarsızca aldıklarımızdır.

Alışveriş Bağımlılarına Öneriler

Alışverişe çıkmadan önce eksiklerinizin listesini çıkartın

Çok ve gereksiz alışveriş yapmak hem zaman kaybı, hemde maddi bir kayıptır. Bu sebeple elbet birgün giyerim diyerek içinize sinmeyen hiçbir kıyafeti asla almayın. Alışverişe çıkmadan önce muhakkak eksiklerinizin listesini çıkartın ve alışverişinizi bu listeye göre yapın. Alışverişiniz yapacağınız markaların fiyatlarını bildiğiniz için o markaların fiyatlarına göre de bütçenizi kısıtlı tutun.

İndirim dönemlerinin cazibesine kapılmayın

İndirim dönemlerinin çılgınlığına asla kapılmayın. Sezonda beğendiğiniz ve alamadığınız modelleri sadece bu dönemlerde alın. Bu da indirimde, bu renk süper, bunu da almalıyım diyerek indirimli ürünlerin hepsine asla göz dikmeyin. Alışveriş merkezine gittiğinizde almak istediğiniz ne ise direk o mağazaya yönelin ve istediğiniz o kıyafeti alın.

Alışveriş Bağımlılarına Öneriler

Kıyafetlerinizi alırken kendinize her zaman şu soruyu sorun.

“Buna ihtiyacım var mı?”

Emin olun birsürü kıyafetiniz olması sizi asla mutlu etmeyecek. Tam tersine gardrobunuzda sürekli düzenlenmesi gereken bir alan olarak karşınızda olacak. Sade öz ve sizi ifade eden kıyafetler her zaman doğru alışverişin püf noktaları. Siz de alışveriş bağımlısı olmadan doğru alışveriş metodları ile hem cebinize, hem kendinize iyilik yapın.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir