Benim Banyom, Stil Sahibi!

Benim Banyom, Stil Sahibi!

Banyo Dekorasyon Önerileri

Banyolarımızı artık sıradanlıktan kurtarma zamanı gelmedi mi?

Arınmanın keyfine vardığımız mekanların, neden sadece temiz olması yeterli olsun ki?

Bir mutfağın nasıl dekorasyonuyla ilgileniyorsak banyomuzla da aynı şekilde ilgilenmeliyiz. Günümüzde bu yargının yavaş yavaş kırıldığına şahit oluyorum aslında. Uyumun yanı sıra, zevklerin taşındığı mekanlar haline geliyorlar.

Banyo Dekorasyon Önerileri

Genel olarak düşünüldüğünde banyo; bir evde (-yada duruma göre sürekli yaşanılan mekanda) bireylerin kişisel temizlikleri için kullandıkları bölümlerdir. Eskilerde sadece yıkanmak için kullanılan mekanlar artık, uzun süredir sosyal ve ekonomik düzeyde gelişmiş bölgelerde tuvalet ünitesi ve lavabolarla bütünleşmiştir. Kültürlerimizin mimarimize değdiği noktalardan biridir bu durum aslında. Banyolarımızın şekilleri, iç mekan tefrişlemeleri, dekorasyon çeşitleri kültürden kültüre, yaşam tarzlarının çeşitliliğine göre değişiklik göstermektedir. Batıda tamamen evin bir bölümü gibi kendisini hissedern banyo anlayışlarının, yanında Türk yapı tipinde banyonun yanı sıra tuvalet yapma alışkanlığımız bulunmaktadır.

Banyo Dekorasyon Önerileri

Yaşadığımız her mekanı güzelleştirme arzusu, yorgunluklarımızı attığımız, ruhen ve bedenen arındığımız banyolarımızda da aynı şekilde olmalıdır.

Banyo dekorasyonu nasıl yapılır?

Banyo dekorasyonunuzu yaparken öncelikle banyonuzdaki tefrişlerin neler olduğunu tespit etmelisiniz. Peşinde tefrişleri tamamlayacak aksesuarları belirlemeniz gerekmektedir. Daha sonra malzeme seçimi ve renk detaylarına geçmelisiniz.

Banyo Dekorasyon Önerileri

Duvarlarda ve yerlerde kullanacağız malzemelerin bütünlük sağlamasına dikkat etmelisiniz. Duvarlarda duvar kağıdı, seramik yada sadece ıslak hacim için kullanılan duvar boyalarının yanısıra zeminde seramik dışında ıslak hacimler için çok gelişmiş ahşap kaplamalarda bulunmaktadır.

Banyo Dekorasyon Önerileri

Seçeceğiniz dolap, raf ve aksesuarların aynı stil ve renkte olmasına dikkat etmelisiniz. Bu durum size daha düzenli ve ferah bir etki bırakacaktır. Aksesuarlarınızı seçerken, hijyenin önemini ve temizleme faktörlerini unutmamanız gerekmektedir.

Banyo Dekorasyon Önerileri

Her mekanda kullanılmasını önerdiğimiz aynanın, banyolarımızın temel aksesuarı olduğunu unutmamız gerekmektedir. Aynanınızın seçim kriteri banyonuzun havasının rengini belirleyecektir. Tüm bunların yanı sıra banyolarımızda sürekli bir hava akışının sağlanması gerekmektedir. Bunun için banyomuzda imar yönetmeliğine göre mutlaka bir havalandırma sisteminin olması gerekmektedir. Aksi durumlarda dahi sizin nem oranını dengelemesi ve küflenme sorunlarına karşı doğru bir havalandırma sistemi oluşturmanız gerekmektedir.

Banyo Dekorasyon Önerileri

Havalandırma sistemini sağladığınız taktirde banyonuzda ekolojik ürünler kullanabilir, gerçek yada gerçeğe çok yakın bitkileri tamamlayıcı ürünler olarak kullanabilirsiniz.
önemli olanın temizliğin ve zevkinizin sağlandığı banyolar oluşturmaktır.

Arınmanın huzurunun ve keyfinin ömrünüze yansımasını diliyorum.

Yaradan’a emanet olun.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir