Kıyafet Tercihleriniz Kişiliğinizi Ele Veriyor

Kıyafet Tercihleriniz Kişiliğinizi Ele Veriyor

Kıyafet Tercihleriniz Kişiliğinizi Ele Veriyor

Hepimizin farklı bir stili vardır. Kıyafet alışverişine çıktığımızda ilk gözüme çarpan ve en beğendiğimiz modeller, genellikle bizim kişiliğimizi yansıtacak parçalardan oluşmaktadır. Özellikle renk seçimlerimiz de bizim kişiliğimizi yansıtır.

Yaşadığımız belirgin olaylar, anılarımızdan hiç silinmeyen görüntüler, en mutlu olduğumuz anda giydiklerimiz zamanla kıyafet tercihlerimizde de etkin bir rol oynamaya başlıyor.

Kıyafet tercihlerinize göre kişiliğinizi ele veren ipuçları, YesilTopuklar.com’da!

Kıyafet Tercihleriniz Kişiliğinizi Ele Veriyor

Aldığınız her parçada markaların logoları yer alıyor mu?

Zaman zaman hepimizde marka tutkusu vardır. İyi markalardan giyinmeyi istediğimiz gibi, tercihimiz olan markaların da görünmesini isteriz. Bize göre nereden alırsanız alın, o kıyafet size yakışıyor ve sizi mutlu ediyorsa sizin için doğru kıyafet odur. Marka takıntısı tüm kıyafetlerinizde logoların, marka isimlerinin görünmesine yol açıyorsa, bu sizin kendinizi ispatlamak için seçmiş olduğunuz bir yöntemdir. Kendinizi markaların arkasına saklama algısı olarak da bunu düşünebiliriz.

Kıyafet Tercihleriniz Kişiliğinizi Ele Veriyor

Gardırobunuz kıyafetle dolu ve bu kıyafetlerden asla vazgeçemiyor musunuz?

Elbet bunu da bir gün giyerim diyerek aldığımız, ama o günün hiç gelmediğini hepimiz yaşıyoruzdur. Ya da bu rengi çok sevmiyorum, ama bir gün giyebilirim diye aldığımız kıyafetler yıllar geçtiğinde gardırobumuzu resmen ufak bir butik haline dönüştürmektedir. Her yeni sezona geçtiğinizde eskiden aldığınız ve kimselere yıllar geçmesine rağmen vermediğiniz kıyafetleriniz varsa, yaşadığınız anılarınıza ve geçmişinize çok bağlı olduğunuz anlamına gelmektedir. Bazen de geçmiş günleri çok özlediğinizi ve gelecek günlere adapte olamadığınızın da göstergesidir. Eğer kıyafetlerinizden asla vazgeçemiyorsanız endişeli bir karaktere sahip olduğunuzu da söyleyebiliriz.

Kıyafet Tercihleriniz Kişiliğinizi Ele Veriyor

Bir kıyafetin her rengini alıyor musunuz?

Bazen bir kıyafeti ya da bir ayakkabıyı çok severiz. Kalıbı ve modeli çok hoşumuza gider. Aynı modelin farklı renginden iki tane alma eğilimi gösteririz. Ama bu beğeni eğer aynı modelin beş rengini almaya kadar götürüyorsa, o zaman ortada büyük bir sorun var diyebiliriz. Psikologlar böyle bir eğilimde olan kişiler için ilişkilerinde ya da işlerinde bir bağlılıktan ya da değişiklikten kaçtıklarını söylemekteler. Hayatlarında olaylarda karar vermekte zorlanan kişiler içinde, böyle bir alışkanlıktan söz edebiliriz.

Kıyafet tercihleriniz modellerin kalıplarına göre değişiyor mu?

Genellikle kadınlarımızın seçtiği kıyafetlerde, iki husus gözümüze çarpar. Kimi zaman bol kesimli, ölçülü diyebileceğimiz ve dökümlü elbiseler tercih edilir, kimi zaman da vücudu saran dar kesim, elbiselerin tercih edildiğini görürüz. Dar kesimli ve vücudu saran elbise giyenler feminen bir görüntüden daha çok hoşlananlardır. Bol kesimli, dökümlü elbise giyenler, giydiği elbiseyle estetik kalıplarda zarafet ve asaletle şıklığını göstermektedir. Böyle kadınlar kendine ve duruşuna güvenen hanımlardır.

Kıyafet Tercihleriniz Kişiliğinizi Ele Veriyor

Kıyafetlerinizde etek yerine pantolonları daha çok mu tercih ediyorsunuz?

Etek bize göre bir kadına yakışan kıyafetlerin başında gelmektedir. Ama zaman zaman pantolonu da rahatlığı açısından tercih edebiliyoruz. Eğer gardırobunuzda eteklerden daha çok pantolonlarınız varsa feminen düşünce ve duygulardan uzaklaşma eğiliminizin varlığından söz edebiliriz. Özellikle maskülen moda eğiliminde olan hanımlar, hayatlarını tek başına idame eden ve hayatın tüm yükünü üzerine alanlardır da diyebiliriz.

Renkler ve motiflerle bezenmiş kıyafetleri kullanmayı seviyor musunuz?

Renkler, çizgiler, bordürler, geometrik şekiller, çiçekli kıyafetler, düz renkler, sade çizgiler hepsinin kendine göre bir dili vardır. Keskin çizgiler sertliği, yumuşak ve oval çizgiler yumuşaklığı betimleyebilir. Sıcak renkler hoşgörü ve sevgiyi, soğuk renkler surat asıklığını ifade edebilir. Puantiyeler rahatlığı, geometrik şekiller macerayı, soyut kavramlar sanatsal ruhu yansıtabilir.

Yorumlar

“Kıyafet Tercihleriniz Kişiliğinizi Ele Veriyor” için bir cevap

  1. […] disiplini içinde, modanın genel geçer bilimsel temellerini yeniden güncelleyerek İslam kadınının, bir anlamda kadının yaratılıştan olan masumiyet karinesini inancıyla birleştirerek, modada […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir