Ramazan 5. Gün İftar Menüsü

Ramazan 5. Gün İftar Menüsü

İftar-Yemekleri-Tarifleri-İftar-Menüleri-2012

İftar Yemek Tarifleri ve İftar Menüsü 2012

Birbirinden lezzetli iftar yemek tarifleri ve şık ramazan sofrası sunumları YesilTopuklar.com’da sizlerle buluşmaya devam ediyor…

Ramazan ayı boyunca ziyaretçilerimize özel, muhteşem iftar menüleri ve iftar yemekleri tarifleri hazırlamaya devam ediyoruz. Mübarek Ramazan ayının 5. gününde yine sizlere enfes bir iftar menüsü ve iftar yemekleri tarifleri hazırladık.

Bugün iftar menümüzde leziz iftariyelikler ve patates çorbası ile başlıyor ara sıcak olarak peynirli mihrap böreği ile devam ediyoruz, ana yemeğimiz ise Ispanaklı tavuk but sarma ve Biberli pilav… Son olarak çilekli güllaç ile iftar menümüzü tamamlıyoruz.

Dün sizler için tarifini verdiğimiz ev yapımı limonata bugün sofralarınıza serinlik katacağına eminiz. Bugün iftar menümüzün yeni ev yapımı içeceği ise ev yapımı vişne şerbeti…

Diğer iftar menüsü tariflerimiz için tıklayın.

Ramazan 5. Günü İftar Menüsü Tarifleri:

  • İftariyelikler: Hurma, zeytin, peynir
  • Çorba: Patates Çorbası
  • Ara Sıcaklar: Peynirli mihrap böreği
  • Ana Yemek: Ispanaklı tavuk but sarma ve Biberli pilav
  • Tatlı: Çilekli güllaç
  • İçecek: Ev yapımı vişne şerbeti

İftar-Yemekleri-Tarifleri-İftar-Menüleri-2012

Patates çorbası malzemeleri: 1 kg sığır kemiği, 12 su bardağı su, 2 kahve fincanı un, 1 soğan, 1 havuç, 1 kereviz, 3 patates, 50 gr tereyağı, 2 defne yaprağı, Tuz, Karabiber.
Üzeri için:4 dilim peksimet ekmeği, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 15 gr tereyağı.
Patates çorbası hazırlanışı: İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Soğan, havuç ve kerevizi soyup ikiye kesin. Patatesleride soyup küp şeklinde doğrayın. Kemikleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine su, defneyaprakları ve doğranmış sebzeleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla alın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Sebzeleri tencerenin içinden alın. Suyunu süzüp patatesleri bu suyun içine tekrar ekleyin. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Patates püresini azar azar ilave ederek 10 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın. Üzeri için tereyağını eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Peksimet ekmeğini her kasenin üzerine yerleştirin. Üzerine tereyağı ile kavrulmuş baharat karışımını gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın. Patates çorbası artık hazır, afiyet olsun.

İftar-Yemekleri-Tarifleri-İftar-Menüleri-2012

Peynirli mihrap böreği malzemeleri: 2 hazır yufka, 2 yumurta, Yarım çay bardağı et suyu, 50 gr tereyağı.
İç harcı için: 200 gr beyaz peynir, 2 yumurta, 1 demet maydanoz.
Peynirli mihrap böreği hazırlanışı: Maydanozu temizleyip ince kıyın. Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Diğer iki yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın. Et suyunu ekleyip tekrar çırpın. İlk yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın. Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Peynirli mihrap böreği artık hazır, afiyet olsun.

İftar-Yemekleri-Tarifleri-İftar-Menüleri-2012

Ispanaklı tavuk but sarma malzemeleri: 4 tavuk but (kemiksiz), Yarım kg ıspanak, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, Fırın ipi, Yarım çay bardağı zeytinyağı, Yarım su bardağı rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri, Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı, Tuz, Karabiber.
Ispanaklı tavuk but sarma hazırlanışı: Bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Dolmalık fıstık, yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yıkayıp iri doğradığınız ıspanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Ispanaklar biraz yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tavuk butlarını tezgaha alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ıspanak harcını butların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peynirini ilave edip butları sarın. Fırın ipiyle bağlayın. Hazırladığınız butları una bulayıp ısıttığınız yağda her iki taraflarını da 2-3 dakika kızartın. Fırın kabına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirip, sıcak servis yapın. Ispanaklı tavuk but sarma artık hazır, afiyet olsun.

İftar-Yemekleri-Tarifleri-İftar-Menüleri-2012

Biberli pilav malzemeleri: 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı sıcak su, 30 gr tereyağı, 1 kırmızıbiber, 1 dolmalık sarı biber, 1 dolmalık yeşil biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz.

Biberli pilav hazırlanışı: Bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Pirinci 1 tutam tuz ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Pilava ekleyip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Biberli pilav artık hazır, afiyet olsun.

İftar-Yemekleri-Tarifleri-İftar-Menüleri-2012

Çilekli güllaç malzemeleri: 1 paket güllaç yaprağı, 50 gr ceviz içi, 2 litre süt, 600 gr toz şeker, 200 ml gül suyu, 100 gr taze çilek, 1 vanilya çubuğu.
Çilekli güllaç hazırlanışı: İftar yemek tarifleri arasından yemekleri seçtik şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz güllaç tatlısında. Derin bir tencereye sırasıyla vanilya çubuğu, süt, toz şeker ve gül suyunu ilave edip ısıtın. Güllaç yapraklarının aralarını açıp, dört köşeli veya yuvarlak bir tepsiye tek kat yerleştirip, aralarına çilek, ceviz ve gül sulu sütü ilave edip, dolma gibi sarın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca kesip derin bir tabağa yerleştirin. Üzerine çilek ve ceviz serpip servis yapın. AKLINIZDA BULUNSUN: Güllacınızı ceviz içi yerine Antep fıstığıyla da hazırlayabilirsiniz. Çilekli güllaç artık hazır, afiyet olsun.

İftar-Yemekleri-Tarifleri-İftar-Menüleri-2012

Vişne şerbeti malzemeleri: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4~5 tane karanfil.
Vişne şerbeti hazırlanışı: Meyve özünün sulandırılmasıyla hazırlanan şerbetler yaz sıcağında serinlemek için birebir. Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içinde 8 saat kadar bekletin. Daha sonra bir tencereye alın ve suyu da ekleyip kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın. Vişne şerbeti artık hazır, afiyet olsun.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir