Bu Kış Mutlaka Uğramanız Gereken 5 Cafe

Bu Kış Mutlaka Uğramanız Gereken 5 Cafe

Bu Kış Mutlaka Uğramanız Gereken 5 Cafe

Kışın ve soğukların iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerde bir sıcak kahve içip, şirin kurabiyelerinden tadabileceğiniz mekanlar daha çok göz önüne çıkmaya başladı. Davetkar iç tasarımları, lezzetli seçenekleri ve sımsıcak ortamları ile adeta sizi kendine çeken 5 cafeyi bu yazımızda sizin için inceledik ve derledik.

Bu Kış Mutlaka Uğramanız Gereken 5 Cafe

Çengelköy’ün Baş Tacı Çikolata-Kahve

Bunlardan ilki çikolata severlerin uğrak mekanı olan Çengelköy’ün baş tacı Çikolata-Kahve. İçeri girdiğiniz an sizi kendine çeken ve huzurla dolmanızı sağlayan, muhteşem manzarasıyla keyifli sohbetlerinize eşlik eden ve lezzetli çikolataları ile damaklarınızı şenlendiren bir mekan burası. İsmiyle müsemma yalnızca çikolata ve kahve seçeneklerinin bulunduğu bir menüye sahip olmaları bu konuda oldukça uzmanlaşmalarını sağlamış.

Çikolata Kahve İletişim:

  • Adres: Çengelköy Mahallesi, Çengelköy Caddesi, Derecik Sokak, No: 1/A Üsküdar / İstanbul
  • Tel: (0216) 422 25 33

Bu Kış Mutlaka Uğramanız Gereken 5 Cafe

İsmini Lezzetinden Alan Mum’s Cafe

Bu kış mutlaka gitmenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer lezzet durağı da Mums Cafe. Karaköy’ün Fransız geçidinde yer alan şirin mekanı Mum’s Cafe, birçok çay ve kahve çeşidini ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Kocaman yastıklı koltukları ile de elinize çayınızı alıp şöyle bir yaslanarak günün yorgunluğunu üzerinizden atmanızı sağlıyor. Özellikle hafta sonu açık büfe brunch yapılabiliyor olması ve brunch-kahvaltı esnasında servis edilen özel yapım ekmekler İsveççe’de lezzet anlamına gelen Mums kelimesinin neden cafeye isim olarak seçildiğini bizlere gösteriyor.

Mums Cafe İletişim:

  • Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, Fransız Geçidi, No 1/16-17, Beyoğlu, İstanbul
  • Tel: 0212 2459848

Bu Kış Mutlaka Uğramanız Gereken 5 Cafe

Süleymaniye’nin Uğrak Mekanı Mim Kahve

Kış ve soğuk deyince akla gelen bir diğer mekan da Süleymaniye’nin uğrak mekanı Mim Kahve. İçeri girdiğiniz an sizi sımsıcak karşılayan bir yer burası. Müthiş manzarası ve atmosferi ile birçok fotoğraf severi kendisine çekmesinin ötesinde lezzetli yiyecekleri ve güzel sunumları ile de size güzel vakit geçirme imkanı sunuyor. Böyle keyifli bir mekan olunca da kalabalık olması tabi ki kaçınılmaz oluyor.

Mim Kahve İletişim:

  • Adres: Demirtaş Mah. Deveoğlu Sok. No:10, Fatih, İstanbul
  • Tel: 0212 511 88 56

Bu Kış Mutlaka Uğramanız Gereken 5 Cafe

Acıbadem’in Pasta Cenneti Kukiş

Acıbadem’in pasta cenneti Kukiş’e gitmeden de kışı geçirmek olmaz dedik ve burayı da sizin için inceledik. Gidenlerin ve tatlılarının tadına bakanların çok memnun kaldığı ve vazgeçemediği bir mekan burası. Özellikle asil iç dizaynı, güler yüzlü çalışanları ve iyi hizmeti de burayı vazgeçilmez kılan unsurlardan bir tanesi. Pastalarının haricinde kahvaltı, krep ve sandviç gibi çeşitli seçenekler de sunan mekan bu konuda da oldukça iddialı.

Kukis Acıbadem İletişim:

  • Adres: Acıbadem caddesi No:154 Üsküdar İstanbul
  • Tel: 0216 326 54 88 – 0216 325 34 32

Bu Kış Mutlaka Uğramanız Gereken 5 Cafe

Huqqa’nın Kurabiyeci Kardeşi Qurabiye

Son zamanlarda oldukça popülerleşen Kuruçeşme’deki Huqqa’nın kurabiyeci kardeşi Qurabiye’yi de yazmadan kış tavsiyesi yapmak olmazdı elbette. İlgili çalışanları ve hızlı servisiyle içeri girer girmez iyi hissetmenizi sağlayacak, lezzetli kurabiye ve lokumlarının tadına baktığınızda ise sizi oldukça mutlu edecek bir cafe burası. Yalnızca kurabiye değil, çikolata, cheesecake ve çeşitli tatlılar da sunan mekanda melisa çayınızı alarak deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Qurabiye İletişim:

  • Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, No 56, Beşiktaş, İstanbul
  • Tel: 0212 265 08 88

Hazırlayan: Esra Ünal

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir