Güneş Lekeleri Güzelliğinizi Gölgelemesin!

Güneş Lekeleri Güzelliğinizi Gölgelemesin!

Güneş Lekelerine Karşı Bitkisel Çözüm

Yaz tatiline sayılı günlerin kaldığı Haziran ayına girmiş bulunuyoruz. Bir çoğumuzun tatil planı hazır, uçak biletleri alındı, tatil rezervasyonları yapıldı. Güneşle buluşmak için sabırsızlıkla gün sayıyoruz. Güneşin sağlığımız üzerindeki sayısız yararının yanı sıra, bir de gördüğümüz zaman hiç de mutlu olmadığımız bir izi var: Güneş lekeleri!

Tatile çıkmadan önce, güneş lekeleri konusunda bilinçlenerek en kıymetli giysiniz olan teninizi korumaya alabilirsiniz. Basit ve uygulanması kolay yöntemlerle güneş lekelerini en başından engelleyebilir ya da çabucak kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Güneşin ürettiği zararlı ultra viyole ışınları, cildinize doğrudan temas ettiğine; ellerinizde, bacaklarınızda veya yüzünüzde koyu renkli lekeler bırakabilir. Bütün kış beklediğimiz biricik tatilimizde, gün boyu güneşin tadını çıkarmak istesek de en azından 11.00 ile 13.00 saatleri arasında güneşten uzak durmakta yarar var. Bu saatler, güneşin cildinize düşman olduğu saatlerdir. Cildinizi üzmeden bir tatil geçirmek için ihtiyacınız olan güneş lekesinden kurtulma önerilerini sizin için sıraladık. Şimdiden bütün bir yılın yorgunluğunu attığınız, huzur dolu bir tatil dileriz.

Güneş Lekelerine Karşı Bitkisel Çözüm

Cildinizin dostu güneş kremleri…

Güneş kremleri, güneş lekelerinin oluşmasını engelleyen koruyucu kalkanlardır. Eğer cildinizde güneş lekeleri oluşmuşsa bile, yeni lekelerin oluşmasını önlemek için güneşe çıkmadan önce mutlaka kullanmalısınız. Güneş kremlerinin çoğunun suyla temas ettikten sonra özelliğini kaybettiğini unutmayın. Bu yüzden, denizden veya havuzdan çıktıktan sonra tekrar sürmelisiniz. Güneş kreminin koruma faktörü de önem taşımaktadır. Düşük koruma faktörlü güneş kremleri, zararlı güneş ışınlarına karşı gerçek anlamda bir koruma sağlayamayabilir. Dışarıya sadece kısa süreli gezintiler için çıkıyor olsanız da en az 15 koruma faktörlü güneş kremi kullanarak olası güneş lekelerine karşı önlem alabilirsiniz.

Güneş Lekelerine Karşı Bitkisel Çözüm

Limonun yetenekleri saymakla bitmez…

Limon suyu mucizesi, doğal güzellik uzmanlarının vazgeçilmez bakım sırları arasında yer almaktadır. Renk açıcı özelliği ile limon suyu, güneş lekelerinden kurtulmanıza yardımcı olur. Limonun asidik yapısı, cildin üstündeki ölü deriyi soyarak cildin yenilenmesini sağlar. Güneş lekelerinizi fark ettiğiniz anda, taze limon dilimlerini bu lekelerin üzerine koyup yaklaşık 15 dakika bekleyin. Lekelerden kurtulana kadar bu işlemi tekrarlayın. Ortalama 7 – 8 hafta içinde lekelerin kaybolduğunu gözlemleyebilirsiniz. Limon suyunu kullanarak hazırlayabileceğiniz başka bir formül olan; gliserin, gül suyu ve limon suyu karışımı da güneş lekelerinden kurtulmanızı sağlar. Bu karışımı cildinize sürüp yarım saat kadar bekleyin. Bir ay boyunca günde iki kere cildinize uygulayarak güneş lekelerinin rahatsız edici görünümünden kurtulabilirsiniz.

Güneş Lekelerine Karşı Bitkisel Çözüm

Bitkisel yağların şifası…

Hint filmlerinde gördüğümüz o güzel kadınların ciltlerindeki parlaklığın arkasında hint yağı mucizesi olabilir mi? Güneş lekelerinden eser bırakmayan hint yağı; daha temiz, pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Aloe vera kremlerinin ise güneş lekelerini hızla yok ettiği bilinmektedir. Düzenli olarak günde iki kez Aloe vera kremi ile güneş lekelerinize hafifçe masaj yaparak, cildinizi eski görünümüne kavuşturabilirsiniz.

Güneş Lekelerine Karşı Bitkisel Çözüm

Hanımların vazgeçilmezi yeşil çay!

Tatil yaptığınız yerde kolaylıkla bulabileceğiniz yeşil çay, antioksidan özelliği ile cilt yüzeyinin iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Ortalama 3-4 dakika demlediğiniz yeşil çayı günde iki kez güneş lekelerine uygulayın. Lekelerden kısa süre kurtulduğunuzu görünce, yeşil çayı bir kez daha seveceksiniz.

Hazırlayan: Hümeyra Yabar

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir