2020 Sonbaharının Favori Rengi Magenta (Eflatun) Moru Nasıl Kombinlenir?

2020 Sonbaharının Favori Rengi Magenta (Eflatun) Moru Nasıl Kombinlenir?

Zara Mor Pliseli Etek - Academia Siyah Ceket(Şeyma A.)

2020 sonbahar renk trendleri arasından en favoriniz olacan ‘Magenta Purple‘, yani ‘Eflatun Mor‘ ile tanışın. Sıcak ve koyu bir ton olan rengimiz, cazibeli olduğu kadar gizemli…

Tasarımcıların kimi 70’lerden kimi de 80’lerden ilham alarak günlük hayatın vazgeçilmelerini sundu. Baştan aşağı eflatun mor elbiseler ve takımlar özellikle podyumların gözdesi oldu. Peki, yıldızlaşan magenta mor nasıl kombinlenir, hangi renklerle uyumludur gelin birkaç tüyo verelim.

Zara Mor Küçük Fırfırlı Dökümlü Bluz ve Deri Etek

Siyah Deri Parçalara Magenta Moru Dene

Trendleri hiç ama hiç takip etmeyen biri bile, bu sonbahar derinin moda olduğunun farkına varmıştır sanıyoruz. Öyle ki adım attığınız her mağazada, denk geldiğiniz her alışveriş sitesinde bu deri parçalara rastlamışsınızdır. Mevsimin cool ismi olduğunu da düşünürsek derileri dolaplara eklerken imdada baş rol oyuncumuz ‘eflatun moru’ yetişecek. Mesela, deri bir eteği ipeksi kumaşa sahip magenta Moru’ bir bluz ile eşleştirin. Deri eteğin maskülen iddiasına karşı, bluzunuzu tam zıttı olan bir romantiklikte kullanabilirsiniz. Fırfırlı, karpuz kollu gibi naif detaylara sahip bir tasarım gibi.

Sea Mor Fırfırlı Çiçek Desenli Yün Karışımlı Midi Elbise ve İsabel Marant Süet Bot

Bohem Stillerle Kahve Süetleri Karıştır

Eflatunumsu moru bohem stillerle denemeye ne dersiniz? Mesela şifon dokudaki çiçek desenli mor bir elbiseyi, süet kovboy çizmeleriyle tamamlayın. Kahve tonlarındaki deri bir çantayı elinize alıp şalınızı da yine sütlü kahve tonlarından seçin. Dış giyimde de acı kahve bir maksi paltoyu kullanarak hem iddialı hem trend bir stile kavuşmanız mümkün. Ve ayrıca, illa ki kombininzdeki parçalar bunlar olmak zorunda da değil. Magenta moru ile taba gibi kahve tonlarının bir aradaki uyumunu başka eşleşmelerle de mutlaka denemelisiniz. Daha güçlü bir görünüm için unutmamanız gereken bu iki rengi farklı dokularla bir araya getirmek olmalı.

Magenta Mor Süveter ile Tesettür Kombini

Eflatun Moru Trikoları Denimle Eşleştir

2020 sonbaharında ‘Magenta’yı triko tasarımlarda bolca göreceğiz. Uzun kazaklar, hırkalar, süveterler, elbiseler ve ikili takımlar… Mevsimi ısıtacak bu parçalardan biri eminiz ki dolaplarda kurtarıcı olacak. En cool kombinleme oyunlarından birini de denimlerle yapmanız mümkün. Örneğin, sezonun ekstra bol denim pantolonlarını yazdan kalma oversize beyaz uzun gömleklerinizle kombinleyin. Üzerine giyeceğiniz eflatun moru bir süveterle oldukça genç bir sokak stilini yansıtacaksınız. Yine mor tonlarındaki bir şalla ve beyaz bir sneaker tercih etmelisiniz. Risk almak istemezseniz siyah ya da kahve bir deri çanta kullanabilir ikonik bir dokunuş yapmak isterseniz de sarı, fuşya gibi dikkat çekici bir seçim yapabilirsiniz.

Merve Dağlı Forladies Mor Elbise

İçten Dışa Doğru, Pembeden Mora Kombinle

Magenta morunu tasarımcılar podyumlarda baştan aşağı kullanarak iddialı bir görünüm sergiledi. Günlük hayatta bu monokrom asilliği siz de mutlaka denemelisiniz. Ayrıca, ton sür tona da çok yakışan eflatun moru, yanına daha koyu morları ve giderek pembeye kaçan açık tonları alıyor. Bu stilde dikkat etmeniz gerekense içten dışa doğru koyulaşmak olmalı. Mesela pembe bir gömleği magenta moru bir hırka ile kombinlemek, bu ikiliyi de üzerine daha koyu mor tonlarındaki paltoyla eşleştirmek gibi.

Venove Kolaksiyon Tunik(Betül Gedik)

Büyük Parçalarda Gri Küçük Parçalarda Moru Kullan

Magenta mor ile sofistike stiller yakalamak isteyenler için en naif önerimiz gri eşleşmeler oluyor. Günlük hayatta hem dikkat çekmeyen hem bu kadar çok yakışan başka ikili yok diyebiliriz. Karanlık günlerde gizemli bir hava yakalarken iddialı duruşundan da ödün vermeyen ekürileri bir araya getirmek çok kolay.

LC Waikiki Mor-Gri Tesettür Kombin

LC Waikiki Kaban
LC Waikiki Kazak
Tuva Şal
LC Waikiki Pantolon
LC Waikiki Ayakkabı
LC Waikiki Çanta

Mesela, puslu gri bir trençkotu eflatun moru kazak ve şallarla eşleştirmek, gri triko elbiseleri magenta şal ve çantalarla kombinlemek gibi olabilir.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir