Eylül Bitmeden Görmeniz Gereken 4 Yer

Eylül Bitmeden Görmeniz Gereken 4 Yer

Sonbaharda Gezilecek Yerler

Abant’ın kusursuz gölünün etrafında saatlerce dolaşmak, sonbaharın ağaçlarda iz bırakan renk cümbüşüne eşlik etmek, Kapadokya’nın sarı coğrafyasında güneşin doğuşunu balonla gökyüzünden izlemek… Eylül ayı Türkiye’nin dört bir yanında, birbirinden farklı görsel zenginlikle devam ederken siz siz olun Eylül ayının doğaya yansıyan görünümüne eşlik etmemezlik yapmayın.

Sonbaharda Gezilecek Yerler

Abant’da Göl Etrafında Yürüyüş: Eylül ayı Abant gölü çevresinde yürüyüş yapmak için en uygun zamanlardan birisi. Abant gölünü çepeçevre saran ağaçlar ise sonbaharın her tonunu çoktan aldı bile. Ne çok serin ne çok soğuk olan Eylül ayı doğa ile baş başa kalmamızı sağlıyor. İşte bu yüzden Eylül ayı bitmeden Abant’a yolunuzu düşürün ve muhteşem görsel şöleni içinize çekin. Göl etrafında yürüyüş yaparken farklı küçük hayvanlarla karşılaşabilir, hiç görmediğiniz bitki çeşitlerini gözlemleyebilirsiniz. Yanınıza sizi her an sıcak tutacak bir şal ve yağmurluk almayı unutmayın!

Sonbaharda Gezilecek Yerler

Kapadokya’da Gün Doğumuna Eşlik Etmek: Sonbahara özgü renklerin en yoğun hissedildiği Kapadokya özellikle Eylül ayında bir başka… Nefes kesen peri bacaları, sabah serinliğinde balaonla tur yaparak gün doğumuna eşlik etmek ve hiçbir yerde göremeyeceğiniz bu coğrafyayı kuş bakışı seyretmek şu sıralar yapabileceğiniz en iyi şeylerden birisi olabilir. Tarihi taş evlerde de mutlaka konaklamanızı öneririz.

Sonbaharda Gezilecek Yerler

Karagöl’ün El Değmemiz Doğasını Keşfetmek: Kaçkarlar’da manzara Eylül ayı ile birlikte sarıya dönmeye başlar… İşte bu el değmemiş ormanlarda yürüyüş yapmak, göl etrafında dolaşmak bu mevsimde yapabileceğiniz en iyi alternatiflerden birisi olabilir. İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla bu doğal zenginliği mutlaka görmeye gitmelisiniz. Türkiye’nin en yüksek dördüncü dağı olan Kaçkarlar, Karadeniz kıyılarından itibaren yükselmeye başlıyor. Görkemli zirveler, şelaleler, berrak göller ve zengin bitki örtüsü ile eşsiz bir sonbahar manzarasını burada yakalayabilirsiniz. Sislerin ardında kalan dağlarla karşılaşacaksınız. Kaçkarlar’a, Artvin-Yusufeli ve ize-Çamlıhemşin’den ulaşabilirsiniz.

Sonbaharda Gezilecek Yerler

Bozcaada’da Sessizliğin Tadını Çıkarın: Sessiz, sakin bir Eylül hayal edenler için en iyi alternariflerden birisi hiç şüphesiz Bozcaada… Adayı bu mevsimde özel kılan Eylül ayındaki bağbozumu şenlikleri. Festivalde ziyaretçiler traktörlere binip, işçilerle birlikte bağlara giderek üzüm toplamanın inceliklerini öğreniyor. Bozcada’da konaklamak için bağ evleri, konuk evleri ve uygun fiyatlı pansiyonlar mevcut… Bozcaada’da bisikletle sessizliğin tadını çıkarmadan dönmemenizi öneririz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir