Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli? (2014)

Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli? (2014)

Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli (2014)

Yoğun ve yorucu bir dönemden sonra küçük bir mola vermeye ne dersiniz? Cevabınız “evet” ise hazırladığımız bu yazı tam size göre…

Yesiltopuklar.com editörleri siz değerli okuyucularımız için birbirinden özel yarıyıl destinasyonları hazırladı. İşte önerilerimiz…

25 Ocak-9 Şubat 2014 tarihleri arasında olacak yarıyıl tatilini yurt içinde ya da yurt dışında değerlendirebilirsiniz. Yarıyıl tatilinde birçok cazip tatil alternatifi sizleri bekliyor… Kayak merkezleri, Uzakdoğu veya Güney Afrika!

Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli (2014)

Güney Afrika

Yarıyıl tatili denince akla hiç şüphesiz ilk olarak kayak merkezleri gelir. Ancak size oldukça farklı bir önerimiz var. Yarıyıl tatili güney yarıkürede yaz mevsiminin tam ortasına denk geliyor. Bu sebeple Ocak sonu, Şubat başında Güney Afrika’ya gitmek güzel bir seçenek olabilir.

Çocuklarla yapılacak bir Güney Afrika gezisinin birçok güzelliği var, mevsim ise Türkiye’dekinin tam zıttı, o nedenle aniden dünyanız değişecek. Çocukların sosyal ve kültürel gelişimi için vahşi hayattan insan ırklarının farklarına kadar birçok konu gündeme geliyor.

Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli (2014)

Çikolatanın son başkenti: Perugia

Çikolata soğuk mu soğuk Torino’da üşümüş, daha sıcak, kendi doğasına daha uygun, Orta-Güney İtalya’daki Umbria bölgesine kaçmıştır. 1907 yılına gelindiğinde İtalya’nın artık yeni bir çikolata başkenti vardır. O da belki de başkent olmuş olan ve gittikçe zenginleşen Roma’ya yakınlığından dolayı Perugia’dır.Murat Yankı

Roma yakınlarındaki Perugia’da keyifli bir kültür turu yapabilir, en lezzetli duraklarda farklı tatlar keşfedip, güzel anılar biriktirebilrisiniz.

Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli (2014)

Perilerin Diyarı Kapadokya!

İç Anadolu’nun en çok merak uyandıran yerleşim yerlerinden biri kuşkusuz Kapadokya.

UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’nın belki de en hareketli ilçesi olan Göreme ve Göreme Açık Hava Müzesi, gerçekten de müze olmayı hak edecek bir görsel şölen yaşatıyor. Eğer yarıyıl tatilinde ülkemizin güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız Kapadokya güzel bir tercih olacaktır.

Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli (2014)

İlk Akla Gelen Tatil Rotası Abant

Abant, tatil programlarının vazgeçilmez destinasyonlarının başında geliyor. Tertemiz havası, doğası ve göz kamaştıran manzarası ile Ankara’ya 2, İstanbul’a 3 saat gibi bir mesafede olması tatil için tercih edilmesinin sebeplerinden biri oluyor. Tertemiz bir orman havası ve muhteşem göl manzarası yarıyıl tatilinde sizinle olabilir.

Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli (2014)

Dubai Turu

Kış soğunu eğer size cazip gelmiyorsa Dubai tam size göre olacaktır…

Yaklaşık 3,5 saatte İstanbul’dan Dubai’ye ulaşabiliyorsunuz. Ancak vize almadan yola çıkmayın! Oteller çok rahat ve konforlu. Dubai, çocuklarla tatil için de güzel bir yer. Çocuklar için yunuslar ile yüzmek hoş bir anı olacaktır.

Türkiye’de Kayak

Yarıyıl tatilinde Türkiye’de kayak yapmak istiyorsanız önceki hafta sizler için hazırladığımız “Türkiye’nin Hem Muhteşem Hem Ekonomik Kayak Merkezleri” haberimizi mutlaka okumalısınız.

Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli (2014)

Avrupa’da Kayak

Dünyaca ünlü kayak merkezlerine gitmek istiyor olabilirsiniz ama popüler kayak merkezlerine en yakın olan havaalanları Cenevre, Zürih, Lyon uçuşları hem pahalı hem de uçuşlar çok dolu! Karın en bol olduğu aylar olan Ocak, Şubat ve Mart aylarında haftalık oda satmayı tercih ediyorlar ve bunlar da cumartesi ya da pazar giriş / çıkışlı olduğundan uçuşlarda ve havaalanı ulaşımında yoğunluk görülüyor.

İşte bu sebeple sizlere dikkatli plan yapmanızı öneriyor ve bilet alıp Avrupa’da kayağa gitmeye karar verirseniz, birebir tecrübe ettiğimiz kayak merkezlerinin en önemli özelliklerine bir göz atın.

Val d’İsere: Havaalanına uzak, ileri seviyede kayak için ideal, fiyatlar yüksek ama güzel bir köy.

Verbier: Küçük ve sevimli bir köy olan Verbier’da geceleme opsiyonları çok. Kayak için ise ski-in/ski-out olasılığı oldukça az.

Villars: Küçük bir köy, kayak güzel, après-ski, restoran sayısı az, fiyatlar ise daha uygun.

Meribel: Şirin köy, yemekler güzel, ski-in/ski-out geceleme mümkün, fiyatlar pahalı ama en yüksek değil, kayak okulu seçenekleri bol.

Courchevel: Lüks, pahalı ve güzel yemeklerin bulunduğu şirin bir köy. Ünlü insanlar, dağ üstü yemekler ise bol ve çeşitli.

St Martin de Belleville: Gerçek bir “köy”! Yemek ve dükkan seçenekleri neredeyse hiç yok. Kayak güzel, ski-in/ski-out yok, çok uygun fiyatlar.

Chamonix: Alplerin en yükseği olan Chamonix  havaalanına ulaşım kolay.

Megeve: En önemli özelliği Cenevre havaalanına en yakın olması. Küçük ama sevimli bir köy. Yemek opsiyonları, après-ski mevcut ama az. Fiyatları ise uygun. Ski-in / ski-out opsiyonları ve ileri seviyede kayakçılara uygun pistleri sınırlı.

Yorumlar

“Yarıyıl Tatilinde Nereye Gitmeli? (2014)” için bir cevap

  1. […] Yarıyıl tatilinde nereye gideceğinize henüz karar vermediyseniz önerilerimizi okumadan plan yapmayın! Yarıyıl tatilinde İslami oteller kategorisine giren ve iki farklı lokasyonda bulunan otellerden birini seçebilirsiniz. Yarıyıl tatilinde çocuklarınız ve ailenizle birlikte harika anılar biriktirmek için öyle güzel kış tatili rotaları var ki… İşte, Yesiltopuklar.com’un yarıyıl tatili için seçtiği Türkiye’nin iki muhafazakar kayak oteli… […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir