2015 / 2016 Sonbahar Kış Sezonu Ayakkabı Trendleri

2015 / 2016 Sonbahar Kış Sezonu Ayakkabı Trendleri

Nine West ve Hotiç 2015-2016 Sonbahar Kış Ayakkabı Modelleri

  • Ayakkabılar: Nine West – Hotiç

Ayakkabı markalarının bir çoğu, 2015-2016 sonbahar kış sezonu ayakkabı modellerini görücüye çıkarttı. Her tarza uygun, birbirinden etkileyici modeller, moda severlerle buluştu. Modayı yakından takip eden ayakkabı tutkunları için 2015-2016 sonbahar kış sezonunda öne çıkan ayakkabı modellerini, sizler için derledik.

Tarzından ödün vermek istemeyen hem de rahatlığına düşkün kadınların tercihi olan maskülen ayakkabıları bu sezon da her markanın koleksiyonunda görmek mümkün.

Prada 2015-2016 Sonbahar Kış Ayakkabı Modelleri

  • Ayakkabılar: Prada

Prada’nın Sonbahar-Kış koleksiyonunda, Marry Jane olarak bilinen ve geniş renk yelpazesi sunan bu ayakkabı modellerini sezonun trendleri arasında görebilirsiniz.

Calvin Klein 2015-2016 Sonbahar Kış Ayakkabı Modelleri

  • Çizmeler: Calvin Klein

Kışın vazgeçilmezleri arasında olan çizmelerde ise diz üstü modeller ve tayt çizme olarak bilinen modeller göze çarpıyor ancak uzun etek, panço, trençkot ve pardösülerle kombinleyebileceğiniz diz boyu ve diz altı çizmelerle daha rahat ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Yağmurlu günler için özel tasarlanan parlak çizmeler bu sezonda da koleksiyonlar arasında yer alıyor.

Yaz sezonunda topuklu ayakkabılarda sıkça gördüğümüz zımba detaylı ayakkabılar sonbahar kış sezonunda da yer alıyor. Günlük şıklığı yakalamak isteyenlerin vazgeçilmez parçası olacak zımba detaylı ayakkabılar, topuklu ayakkabıların yanı sıra bot ve bootielerde de yer alıyor. Bu gibi ayakkabı modellerinde sade kıyafetler tercih ederseniz hem dikkati tek bir noktada toplamış olur hem de aşırıya kaçmayarak şıklığı yakalamış olursunuz.

Maskülen ayakkabılarda, kalın topuklarla beraber kare topuklar da kullanılmış. Pantolon ve eteklerle kombinleyebileceğiniz ayakkabılarda, metalik ve parlak renkler, püskül ve bağcık detayları ön plana çıkıyor.

Burberry 2015-2016 Sonbahar Kış Ayakkabı Modelleri

  • Ayakkabı: Burberry

Çantalardan kıyafetlere kadar her parçada yer alan püsküller bu sezon da ön planda. Püsküllü bootieler şıklığınızı tamamlayacak modeller arasında.

Özellikle eteklerle tarzınızı güçlü hale getirecek olan püsküllü ayakkabıları kombinlerken dikkat edeceğiniz başka bir noktaysa aşırı detaylardan kaçmak ve yakın renk tonlarını seçmek olacaktır.

Just Cavallii 2015-2016 Sonbahar Kış Ayakkabı Modelleri

  • Ürünler: Just Cavalli

Şıklık demişken Just Cavalli’nin koleksiyonundaki ayakkabılardan bahsetmemek olmaz. Diz üstü bot ve bootielere yer veren marka; gold, marsala, siyah, toprak tonlarının yanı sıra iddialı renk ve desenleriyle göz kamaştırıyor.

Elbise ve eteklerin altına rahatlıkla giyebilir, tarzınızı gösterebilir; ayakkabılarda yer alan detaylara uygun aksesuarlar seçerek şıklığınızı yansıtabilirsiniz.

Dolce Gabbana 2015-2016 Sonbahar Kış Ayakkabı Modelleri

  • Ayakkabılar: Dolce Gabbana

Dolce & Gabbana 2016 Kış koleksiyonunda,Güller“, “Mavi Majolica“, ve “Gökkuşağı Dantel Koleksiyonu” olarak üç ayrı konsept sundu. Sonbaharda gülleri dolabınıza getiren, çini motifleri ve mavinin yanı sıra, dantel ve taşlarla tasarlanan babet ve topuklu ayakkabılarla beraber klasik botlar da yer alıyor.

Trendler arasındaki kadife ayakkabılar, babetlerden çizmelere kadar tüm model ve renklerde öne çıkıyor. Kadifenin yanı sıra tüylü ayakkabıları, özellikle bot ve çizmelerde görebilirsiniz.

Genellikle gece kıyafetlerinde ve çantalarında görmeye alışkın olduğumuz taş detayları bu sezon ayakkabı modellerine de yansıdı. Bunların yanında taşlı ayakkabılar da koleksiyonlar arasında öne çıkıyor. Baştan aşağı taşlarla kaplanmış olan iddialı ayakkabıların yanı sıra detay olarak yer alan taşlı ayakkabılar daha zarif bir görünüm sergiliyor.

Hazırlayan: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir