İstanbul’un En İyi Çorbacıları

İstanbul’un En İyi Çorbacıları

Anadolu Yakası Çorbacıları

Bu aylarda bir kase sıcacık çorbadan daha lezzetli bir yemek olamaz. İster kahvaltıda, ister gece gezmesi sonunda eve dönerken, yol üstündeki bir çorbacıya uğramaktan daha keyifli ne olabilir ki. Yapımı çok kolay olsa da, lezzet tutkunları bilir ki çorba her yerde içilmez. Bir kere çorbaya bulyon atılmaz. Çorbanın et suyu veya tavuk suyu ile yapılanı makbüldür. Mevsimin favori çorbası ise bol tahıllı çorbalardır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir öğle yemeği menüsüdür. Eğer bizim eşsiz çorba tarifleri sayfamız sizin için yeterli değilse buyrun size İstanbul’un en iyi çorbacıları…

Şimdiden afiyet olsun.

Shorba

Ataşehir’deki birbirinden güzel rastaurantlar içinde Shorba, konsept çorba restaurantı olarak bir adım öne çıkıyor. Türkiye ve Dünya mutfağının en lezzetli çorbalarını tadabileceğiniz Shorba’da, bütün çorbalar taze sebzelerden hazırlanıyor ve asla katkı maddesi kullanılmıyor. Düşük kalorili, sağlıklı, besleyici ve lezzetli çorbalar için Shorba’ya uğrayın. Müdavimi olacağınıza söz veriyoruz. Macar gulaş, yuvalama, beyran, tandır, dil, domates, arabaşı çorbalarının yanı sıra Fransız mutfağının en lezzetli çorbalarını da tadabilirsiniz.

Lades

Beyoğlu’nda gezinirken hafif bir açlık hissettiğinizde hiç düşünmeden yolunuzu Lades‘e çevirin. Yayla çorbası, pazı çorbası, düğün çorbası size şehrin gürültüsünü unutturup, yemyeşil doğanın emsalsiz lezzetlerini hatırlatacak.

İstanbulun En İyi Çorbacıları 2016

Kiva

Çorba demişken, Beyoğlu’nun bir başka şahane mekanı Kiva‘yı listemize eklememek olmaz. Galata Kulesi’nin hemen yanındaki Kiva’da adını ilk kez duyacağınız tadı damağınıza yapışacak çorbalarla tanışabilirsiniz. Kömeç çorbası, muhliye çorbası, kırmızı bacak çorbası, yarpuz çorbası bu lezzetlerden sadece bir kaçı…

Plus Kitchen

Doğal yaşam kültüründen esinlenen ve tam bir tasarım harikası olan Plus Kitchen‘da çorba içmek ayrıcalıktır. Domates çorbası, köz patlıcan çorbası veya mantar çorbası içtikten sonra kavanozunuzu yanınızda götürebilirsiniz.

Avrupa Yakası Çorbacıları

Çiya Restaurant

Kadıköy’ün en lezzetlisi Çiya, Anadolu ve Ortadoğu yemekleri ile geleneksel mutfakların en iyisi. Farklı kültürlere ait çorbalar denemek isterseniz, Çiya’nın menülerine güvenebilirsiniz. Klasik lezzetler olan tarhana, mercimek, ezogelin, kelle paça, tandır çorbalarının yanı sıra; alaca, pirpirim, kuskus çorbası gibi pek de alışık olmadığımız çorbaları da deneyebilirsiniz. Çocukken en sevdiğiniz babaanne çorbalarını aynı lezzeti ile Çiya’da bulacağınıza eminiz.

Tarihi Haliç İşkembecisi

Sokak lezzetlerinin en sevilen durağı olan Haliç, çorba severlerin de sık uğrak yerlerinin başında geliyor. Tarihi Haliç İşkembecisi, 1938 yılından beri misafirlerine lezzetli çorbalar iktam ediyor. İşkembe seviyorsanız, temizliği ve kalitesi konusunda Tarihi Haliç İşkembecisi’ne hiç tereddüt etmeden güvenebilirsiniz.

Çorba rotanıza eklemeniz gereken diğer adresler: Üsküdar’da Kanaat Lokantası, Gayrettepe’de Şayan… Tavuk suyuna çorba deyince Saray Muhallebicisi’nden vazgeçmeyin.

Hazırlayan: Hümeyra Yabar

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir