İstanbul’un En İyi Alkolsüz Kahvaltı Mekanları (2015)

İstanbul’un En İyi Alkolsüz Kahvaltı Mekanları (2015)

Alkolsüz Kahvaltı Mekanları 2015

YeşilTopuklar.com editörleri keşfedilmemiş mekanları keşfetmeye, sizleri tadına doyum olmayacak lezzetlerin sunulduğu alkolsüz mekanlarla buluşturmaya devam ediyor!

İşte keyifli haftasonu kahvaltıları için tercih edebileceğiniz, son dönemde öne çıkan alkolsüz mekanlar…

Alkolsüz Kahvaltı Mekanları The Crepe

The Crepe Escape

Crepe ve Pancake seviyorsanız bu mekan sizin için en iyi adres olabilir. Üstelik yanında naneli buz gibi bir limonata da tercih ederek lezzet seviyesini üst sıraya taşıyabilirsiniz. “Caprese Classic” ve “Nutella Pancake” favorilerimiz arasında çoktan yerini aldı.

Şaşkınbakkal ve Bağdat Caddesinde iki şubesi bulunan mekan sadece lezzetleri ile değil renkli sunumlarıyla da en keyifli kahvaltı mekanları listesinin gözdelerinden olmayı başardı.

The Crepe Escape, Adres: Bağdat Cd. Beyaz Akasya Sk. Desen Apt. No:4/B, Caddebostan, 34728 Kadıköy
The Crepe Escape, Adres: Suadiye Mahallesi, Bağdat Caddesi, Hamiyet Yüceses Sokak, Akyıldız Apartmanı, No 9/A, Kadıköy

Alkolsüz Mekanlar Pişi Breakfast

Pişi Breakfast & Burger

Beşiktaş kahvaltıcılar sokağının en gözde mekanı Pişi, tadına doyum olmaz kahvaltısıyla konuklarını ağırlıyor. Sıcacık ve çıtır çıtır bir lezzet olan pişileri adeta tüm İstanbulluların ağzını sulandıran bir lezzet haline geldi.

Peki, pişilerinin bildiğimiz pişiden farklı bir yanı ya da değişik mi var? Hayır. Ama gerek konsepti, gerek hizmet kalitesi ve gerekse hesaplı denebilecek fiyatları nedeniyle “kahvaltıda nereye gitsem” sorusunun cevabı olmayı hak ediyor.

Pişi Breakfast, Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Çelebioğlu Sokak, No 14-16B, Beşiktaş, İstanbul

Alkolsüz Kahvaltı Mekanları Süt Yumurta Reçel

Süt Yumurta Reçel

Son birkaç yılda çoğalan ve sokak dolusu haline gelen kahvaltıcılar arasında seçim yapabilmek oldukça güçleşti. Ancak Yesiltopuklar.com mekan editörlerince hem lezzet, hem hizmet, hem mekanın verdiği huzur kriterlerince hazırlanan mekanların favoriniz olacağına eminiz.

İstanbul’un en leziz kahvaltıcılarından olan Süt Yumurta Reçel, Kadıköy’ün en sevilen sokağı sanatçılar sokağında… Fiyatlarının makul olduğunun altını çizmek istediğimiz Süt Yumurta Reçel’de Karadeniz kahvaltısının tadı hala damaklarımızda.

Süt Yumurta Reçel, Adres: Osmanağa Mahallesi, Bahariye Caddesi, Ali Suavi Sokak, No 30, Kadıköy

Alkolsüz Kahvaltıcılar Sade Kahve

Sade Kahve

Nefis kahvaltılıklar, hızlı servis ve boğaz manzarasına karşı Türk kahvesi… Dışarıda kahvaltı yapmak anlayışınızı ifade eden kelimeler bunlarsa Sade Kahve’ye gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

Hızlı servis dediğimiz sadece söğüş, peynir vs. hazır kahvaltılıklar için geçerli değil sahanda sucuk, çiğ börek, omlet gibi sıcaklar için de geçerli bir ifade. Kahvaltılık lezzetlerden kızarmış hellim ve köy peynirini tattığınızda mekana tekrar gitmek isteyeceksiniz.

Sade Kahve, Adres: Rumeli Hisarı Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi, No 20/A, Sarıyer, İstanbul

Alkolsüz Mekanlar Tatlı Huzur

Bir Tatlı Huzur

Bir “tatlı huzur” almaya geldim Kalamış’tan… Hemen içinizden mırıldanmaya başladınız değil mi? Şimdi sizlere sözleri Behçet Kamil Çağlar’a ve güftesi Münir Nurettin Selçuk’a ait olan bu güzel şarkının “Tatlı Huzur” kısmının nereyi işaret ettiğini açıklayacağız. Kalamış’ın en sevimli mekanlarından biri olan Tatlı Huzur’da güzel mi güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Mahallenin Muhtarları dizisinden hatırlayacağımız Esra Akkaya’nın açtığı bu huzurlu mekanın favori kahvaltılıkları arasında otlu peynirli omlet, ev yapımı ekmek ve poğaçalar listenin başına ismini yazdırıyor.

Bir Tatlı Huzur, Adres: Fenerbahçe Mahallesi, Kalamış Caddesi, Yelken Sokak, No 1/1, Kadıköy, İstanbul

Alkolsüz Kahvaltı Mekanları Emek Cafe

Emek Cafe

Sarıyer Yeniköy’de şöyle güzel bir boğaz havası alayım, güzel bir kahvaltı yapayım diyorsanız içinizden birazsa salaş ve rahat bir mekanda çayınızı yudumlamak geçiyorsa Emek Cafe en doğru adres olacaktır.

Kahvaltısı ve hızlı servisi ile gönüllerde taht kuran Emek Cafe uygun fiyatıyla da Yeniköy’ün en uğrak mekanlarından biri. Yeniköyde namını duymayan kalmayan menemeni ise kahvaltıya gidildiğinde mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden. Son olarak biraz erken giderseniz deniz kenarından leb-i derya bir manzara eşliğinde kahvaltınızı yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Emek Cafe, Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No 57, Sarıyer, İstanbul

Alkoslüz Mekanlar Naga

Naga Putrika

Aralarda gizli kalmış mekanları keşfetmeyi seviyorsanız Naga Putrika’ya da mutlaka yolunuzu düşürmelisiniz. Servis kalitesi ve adeta butik cafe hizmeti veren mekan farklı yörelerden nefis kahvaltılıklar tatmanıza olanak sağlıyor.

Hangi menüsü ve hangi yöreyi seçeceğinize karar veremiyorsanız bizim hayran kaldığımız Karadeniz kahvaltılarından Zuga isimli menüsü deneyebilirsiniz.

Naga Putrika, Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No 161/A, Kadıköy, İstanbul

Alkolsüz Kahvaltı Mekanları Gakkı

Gakkı

Karaköy, hiç kuşkusuz İstanbul’un en güzel yerlerinden biri… Son zamanlarda ise ismi sık sık renkli minik cafeleri ile tekrarlanır oldu. Burada her zaman keşfedilecek yeni bir mekan bulabilirsiniz.

Karaköy’ün en leziz mekanlarından birisi de Gakkı. Küçük mü küçük sevimli mi sevimli bir yer burası. Küçük olduğuna bakmayın kahvaltıda gayet usta ve başarılılar. Pişi ve kavurmalı yumurtası ise mutlaka denenmesi gereken kahvaltılık lezzetlerden.

Gakkı, Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kemankeş Caddesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No 10/B, Karaköy Beyoğlu

Van Kahvaltı Evi Nişantaşı

Van Kahvaltı Evi

Büyükçe ve ferah bahçesinde leziz yöresel kahvaltılıklar sizleri bekliyor. Nişantaşı’nda Van Kahvaltısı biraz tuhaf gibi gelse de bağımlılık oluşturacak bir mekan olacağından eminiz.

Yumurta ve peynir denildiğinde aklınızdan ne geçiyor bilmiyoruz ama buraya gelirken beklentinizi yükseklerde tutarak gelin. Zira bu lezzetli kahvaltılıklarla sık sık karşılaşmayabilirsiniz.

Van Kahvaltı Evi, Adres: Teşvikiye Mahallesi, Valikonağı Caddesi, Sezai Selek Sokak, No 19, Şişli, İstanbul

Alkolsüz Kahvaltı Mekanları CookLine

Cookline Pancakes

Bilen bilir, Pancake’in kokusu öyle büyüleyici bir kokudur ki; insanı karnı tokken bile yoldan çıkarabilir. Bunu en iyi ve en renkli şekilde sunan mekan ise hiç şüphesiz Cookline Pancake.

Cookline Kahvaltı menüsünde 14 çeşit sınırsız pancake sosu, salam, jambon, zeytin ezmesi, domates salatalık, nutella, 5-6 çeşit reçel, bal kaymak, fıstık ezmesi gibi lezzetlerin yanı sıra peynir çeşitleri, 2 çeşit sınırsız meyve ve 4 adet pancake mevcut. Çay ise sınırsız veriliyor.

Cookline Pancake, Adres: Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, No 15/C, Kadıköy, İstanbul

Yorumlar

“İstanbul’un En İyi Alkolsüz Kahvaltı Mekanları (2015)” için bir cevap

  1. S. Eski dedi ki:

    Merhaba,
    önerilen alkolsüz mekanlarda “helal kesimede” yer verilmişmidir? Daha doğrusu şoksuz islami usullere göre kesimede dikkat edilmektemidir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir