2023 Yılında Seyahat Edilecek En İyi Rotalar Açıkladı

2023 Yılında Seyahat Edilecek En İyi Rotalar Açıkladı

2023 Seyahat Trenleri

Pandemi sonrası turizmin en çok yükselişe geçeceği yıl olarak ön görülen 2023 yılında seyahatseverler şimdiden yepyeni rotalar belirlemek ve eski günlerin acısını çıkarırcasına gezmek ve yepyeni deneyimler edinmek için adeta can atıyor.

Dünya çapında gezi yayıncılığı yalan ve seyahat denince büyük bir otoriteye sahip isim olan Lonely Planet, 2023 yılında seyahat edilecek en iyi rotaları açıkladı.

Pandemi sonrası değişen beklentilerle birlikte yepyeni kavramlar da birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Daha önce bahsettiğimiz İntikam Turizmi kavramından sonra gidilecek yer kadar nasıl gidildiğini de önemseyen, ‘Yolda Olma Halini Sevenler‘ kavramı da artık bizimle.

Evet aslında bir çoğumuz eskiden beri bu yolda olma halini seviyor ama bir çoğumuzda varış noktasını sevse bile yolculuk kavramından hoşlanmıyordu. Şimdi ise bu sayının bariz bir şekilde artmasıyla yolda olma halini önemseyenlerin baskınlığı Lonely Planet’in listesini de etkileyen bir kavram oldu.

2023 Seyahat Trendleri

Bu listeyi hemen görmek istediğinizden eminiz.

İşte Lonely Planet’in 2023 yılında seyahat edilecek en iyi rotaları.

Yolda olma halini sevenler için Dünyanın en iyi yolculuk rotaları Kanada’nın doğu kıyısındaki Nova Scotia, Butan, Zambiya, Batı Avustralya ile Kolombiya’daki Parque Nacional Naturales olarak seçildi.

İstanbul Sofya Ekspresi

Listede Türkiye Rotası

Vee sürpriz! Dünyanın en iyi yolculuk rotaları listesine Türkiye rotasıda kendine yer buldu: İstanbul – Sofya arası tren yolculuğu. Akşam İstanbul’dan çıkıp sabah Sofya’ya ulaşan tren aslında yeni değil ama pandemi nedeniyle durdurulmuştu. 2022’de tekrar seferlerine başladı ve çok ilgi gördü. Sosyal medya gezginlerinin de radarına takılan bu rota 2023 yılının en çok tercih edilen yolculuk rotasıolma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Siz de trenin nostaljik romantikliğini deneyimlemek isterseniz İstanbul – Sofya arası tren yolculuğu için planlarınızı güncelleyebilirsiniz. Ayrıca bu rotayı Bükreş’e kadar uzatmak mümkün olduğunu söylemeden geçmek istemeyiz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir