2021 Yılında Sıkça Göreceğimiz 5 Başörtü Bağlama Biçimi

2021 Yılında Sıkça Göreceğimiz 5 Başörtü Bağlama Biçimi

Melek Mazver ve Mavera Bulut Şal Bağlama Stilleri

Başörtü bağlama biçimleri günden güne değişiyor, kimi zaman geçmişin retro havasına kimi zaman geleceğin konforuna ışık yakıyor. Bunlar arasında öne çıkan 5 görünümden hangisi daha çok sevilir bilinmez ama çokça karşılaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Gelin, İnfluencer’ların fotoğraflarıyla eşarp ve şal bağlama biçimlerine daha yakından bakalım.

Busenur Yattıkalkmaz Çene Altı Eşarp Bağlama Stili

Çene Altından Bağlama

Belki bir Yeşilçam filminde belki de eski bir fotoğraf karesinde, bu bağlama biçimini eminiz ki bir yerlerden hatırlıyorsunuz. Özellikle Instagram’da farklı stilleriyle takipçi toplayan Busenur Yattıkalkmaz, namıdiğer ‘üçlü koltuğun sürpriz ismi’ çene altı eşarp bağlama stiliyle konuşulan bir isim oldu. Sosyal medyada kiminin fazlasıyla eleştirdiği kiminin de çokça beğendiği bu görünüm, aslında dünya modasının ünlü isimlerinin paylaşımlarında karşımıza çıkmıştı. Bakalım 2021’de bu bağlama biçimini başka kimler deneyecek.

Şeyda Ateştepe Topuzsuz Yan Kısmı Katlayıp Sıkı Sıkı Şal - Eşarp Bağlama Stili

Yan Kısmı Katlayıp Sıkı Sıkı Bağlama

Penye ya da benzeri ince kumaşlarla sıkı sıkı bir şal bağlama, son zamanların en çok tercih edilen biçimi. Düşük ya da hiç yapılmayan topuzlarla‘ bağlanan şalların ön kısmı yuvarlak şekilde yüzü sarar ve çeneden iğnelendikten sonra yan kısmı olabildiğince içe katlanır. Yüzün oldukça ön plana çıktığı bu bağlama biçimi, önceleri çok tercih edilmezken; 2021 yılında zirveye oynayacağa benziyor.

Ceyda Öztekin ve Bihemtalal Merve Tek Kat Şal Bağlama Stilleri

Şalı Tek Kat Bağlama

Eşarp ya da şal olsun, hepimizin başörtü bağlarken ilk yaptığı hamle kısa bir ‘kat’ atmaktır. Hem önünün tok durması hem de iç göstermemesi açısından bu yol bilindik yöntemdir. Ancak son zamanlarda bu gelenek ortadan kalktı ve şal ya da eşarplar hiç katlanmadan kullanılmaya başlandı. ‘Eşarbın ucu bozuldu’ sorununu da ortadan kaldıran bu yöntem, son zamanların sevilen popüleri.

Duygu Göncüoğlu Şal Uçlarını Fularlaştırarak Bağlama Stili

Şal Uçlarını Fularlaştırma

Şal bağlarken uçları ya arkadan bağlanır ya da arkadan öne doğru getirilir. Bu bilindik yöntemler son zamanlarda farklılaşıyor. Bazen pamuklu şallar arkadan fiyonk bağlar gibi bağlanırken, daha kaygan dokulu şallar yandan fular havasında bağlanarak şık bir duruş getiriyor. Omuz üstünde moda haline gelen fiyonkların bu yöntemle başörtüsünde kullanılması, özellikle sade görünümde ki tesettür kombinleri farklı bir havaya sokacak.

Beyza Özköse ve Rumeysa Yorulmaz Başörtü Bağlama Stilleri

Eşarplar Şal Gibi Şallar Eşarp Gibi

Son zamanlarda popülerleşen başörtü bağlama biçimlerinden biri, eşarp mı şal mı arasında kalınan görünümler. Şalın uçları oval kullanılarak bağlanması, eşarpların da şal gibi uçları arkaya alınarak sıkı sıkıya bir şal gibi bağlanması oldukça sevildi. 2021’de minimalleşen stiller için en sade tercih olacak bu model, daha uzun yıllar devam edecek.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir