2021 Yazının Moda Rengi Çöl Sisi, Krema ve Söğüt Yeşili Nasıl Kombinlenir?

2021 Yazının Moda Rengi Çöl Sisi, Krema ve Söğüt Yeşili Nasıl Kombinlenir?

Qooq Up Sweat - Hülya Aslan

2021 yazının renkleri, bozulan psikolojileri yeniden onarmaya ant içiyor. Kimi sıcak esen bir rüzgarda çöllere düşürüyor kimi bir buz gibi bir dondurma hissi yakalıyor kimiyse hışırdayan dallarıyla söğüt ağacının huzurunu veriyor. Tamamıyla doğadan bütünüyle doğal bu tonlar, giyeni mutlu ediyor. Şimdilik mecazı bir kenara bırakıp sizi hem benzer hem bambaşka tonlar olan yılın renkleriyle tanıştıralım ve nelerle kombinlemelisiniz hemen cevaplayalım.

Kevser Sarıoğlu Pantolon Gömlek

Yaz Sıcağını Etkisi Altına Alan ‘Çöl Sisi’

2021 yazının en moda renklerinden biri olan ‘Desert Mist‘ yani ‘Çöl Sisi‘, şeftali tonlarının biraz daha soft hali. Biraz bej, biraz turuncu, biraz sarı. Neredeyse nötr tonlara dahil olacak trendimiz, uçsuz bucaksız bir çölde esen rüzgarla ortaya çıkan o atmosferi yansıtıyor. Alverta Ferretti, Fendi, Louis Vuiton, Max Mara gibi dünya markalarının podyumlarını kavuran çöl sisi , aynı zamanda Kevser Sarıoğlu, Kadriye Baştürk, Emnora, Essprive gibi markalarda da -özellikle kurtarıcı gömleklerde- kendini gösteriyor.

Kadriye Baştürk Keten Gömlek ve Kap

– Nasıl giyilir?

Çöl sisi, adını aldığı kum deryalarından ilhamla tasarlanıyor. Tam da bu yüzden baştan aşağı kendi renginde olmayı seviyor. Ancak bunu yaparken ya bir takımın parçalarını kullanmalı ya da iki zıt dokuyu. Taba, kahve, turuncu gibi kendi tonlarına yakın renklerle tam bir çöl ahusu stili yakalıyor. Ayrıca, keten gibi doğal kumaşlar nakışlar, renkli aksesuarlar, hasırlar bu stilin çöl ahengini tamamlıyor. Bununla birlikte kombine hareket katan hakiden yaprak yeşiline, turkuazdan griye pek çok ton da harika tamamlayıcılar.

Stella Mccartney Takım - Pantone 2021 Yaz Rengi Krema

Sarımsı Bir Gün Işığı: Krema

2021 yazında mutluluğun ve umudun rengi olarak koleksiyonlara giren krema, ruhumuzu yumuşatacak. Kartelanın en açık tonlarından biri olan trendimiz, yaşam için bir coşku verirken iyimserliği de yükseltiyor. Pastel haliyle sakinleştiren nötr renk tonu, canlı sarıların devrini kapatıyor. Stella McCartney de en iyi hallerini gördüğümüz kremayı, ulaşılabilir tesettür markalarından Suud Collection, Kuaybe Gider, Qanu, Hilay, Mimya‘da bulmak mümkün.

Kuaybe Gider

– Nasıl Giyilir?

Krema renginin jilet gibi bir havası var desek yeridir. Bu yüzden ceket – pantolon takımlarında tercihiniz bu renkten yana olabilir. Ayrıca kombinlerken de yardımcınız olacak en eforsuz renk beyaz, bej gibi nötr tonlar. Pudra pembesiyle neşelenen trendimiz, zaman zaman da fıstık yeşili, lila ve gök mavinin detaylara eklenmesiyle daha genç bir görünüm kazanıyor. Hepsiyle beraber krema rengimiz, desenli parçalarla kombinlenmeye çok yatkın. Bu renkteki bir gömleği, cıvıl cıvıl bahar renkli bir eşarpla tamamladınız mı başka bir detaya ihtiyacınız yok.

Qooq Gömlek

Bahara Uyarlanan Söğüt Yeşili

Klasik bir yeşilin sarıyla gölgelenmiş hali olarak adlandırabileceğimiz söğüt yeşili, odunsu rengiyle doğayı hatırlatıyor. Çekici bir nötr olan yeşil renkli söğüt kahvesi, neredeyse bir ağaç kabuğuyla kamufle olmak üzere. Çarpıcı blazer’lara, sokak stilinde uzun gömleklere ve yazlık keten elbiselere kadar uzanan rengiyle söğüt yeşili, dünya markalarının organik koleksiyonlarına konu olurken; yine ulaşılabilir markalarda da kendini gösteriyor.

– Nasıl Giyilir?

Söğüt renginin arada kalmış havası kombinlenmesi zor gözükse de aslında oldukça basit. Çünkü o kadar çok yakış arkadaşı var ki. Yağ yeşilinden limon sarısına, kiremit turunculardan şeftaliye. Aynı renk kartelasının açıktan koyuya tüm tonları buna uygun. Hepsiyle birlikte baskın kontrastlar da bu renge çok yakışıyor. Kızıl kırmızılar, bordolar gibi. Mesela, söğüt bir gömlekle limoni bir eteği kombinlerken taba renk bir sandalet ve çanta ile kızıl bir turuncu şal çok yakışacak.

Emnora Etek Gömlek

Bonus!

2021 yılı için saydığımız bu üç renk tonu sizin de fark ettiğiniz birbirine çok yakın. Tam bu nedenle ton sür ton yapmaya çok uygunlar.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir