2020 Ramazan’ının İlk Gününü Tatlandıracak Şekersiz Güllaç Tarifi

2020 Ramazan’ının İlk Gününü Tatlandıracak Şekersiz Güllaç Tarifi

 

Köz Biberli Domates Çorbası - Karnı Dilik

Bir Ramazan klasiği güllaç ile 2020’nin ilk iftar sofrası tatlanıyor ama şekersiz yani sağlıklı bir şekilde. Nasıl mı? İşte bu nefis tarifle. Ama öncesinde sağlıklı ve lezzetli  bir iftar menüsü önerisi…

2020 Ramazan İlk İftar Menüsü

İftarı hurma ile açtıktan sonra kapya biberleri közleyerek hazırlayacağınız nefis domates çorbasının ardından uzmanların görüşüne göre biraz ara vermek için akşam namazını kılın. Peşinden patlıcan, kabak köftenin bir arada olduğu sağlıklı ve lezzetli ana yemeğe geçin. Ramazan’da neden hurma yemek gerektiği hakkında bilgi almak ve tariflere ulaşmak için linkleri tıklayın. Bu malzeme listesi ve kullandığınız kasenin büyüklüğüne göre 4-5 tane çıkacak nefis şekersiz güllacı da iftardan en az 2 saat sonraya bırakın.

Şekersiz Güllaç Tarifi

Şekersiz Güllaç Tarifi

Malzemeler:

  • 3 bardak süt
  • 3 güllaç yaprağı
  • 6-7 hurma
  • 1 çubuk tarçın
  • 3-4 ceviz/fındık
  • 3-4 çilek

Hazırlanışı: Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, çubuk tarçınla birlikte sütün içinde 1 saat kadar bekletin. Sütün içindeki hurmalar biraz yumuşayınca kabuk tarçını çıkarıp, ocağa alarak ılık kıvama getirin. Hurma ve sütü blendrdan geçirip, güllaç yapraklarını bu karışımla ıslatarak kaselere paylaştırın ve aralarına dövülmüş ceviz serpiştirin. Buzdolabında dinlendirip, çilek dilimleriyle süsleyerek servis edin.

Afiyetler olsun…

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir