2018 Yılında Öne Çıkan 3 Başörtüsü Modeli ve 3 Bağlama Biçimi

2018 Yılında Öne Çıkan 3 Başörtüsü Modeli ve 3 Bağlama Biçimi

Sena Sever Şal Seçimleri ve Bağlama Şekilleri

Natürel renklerin, doğal kumaşların ve renkli baskıların öne çıktığı şal – eşarp koleksiyonlarını merceğimiz altına aldık. Moda dünyasında yükselen ‘doğallık’, tesettürlü kadınların görünümlerine de hükmediyor. Abartıdan uzak bağlama biçimleri, şaşanın yanına yaklaşmayan desenler ve iddiasını bastıran tonlar artık karşımızda. Tüm bunlara rağmen şık olmaktan asla geri durmayan, güzellik algısını yeniden belirleyen bu silüetler, aranılan minimalist konforu yansıtıyor. İşte 2018 yılında trend olmayı başaran 3 başörtüsü modeli ve 3 şal bağlama biçimi

Nude Renklerde Pamuklu ve Keten Şal Modelleri

1 – Pamuklu, Keten Kumaşlarda Nude Renkler

Nötr renklerin etkisi altındaki 2018 koleksiyonlarında, pamuklu ve keten kumaşlar doğallığa vurgu yapıyor. Şıklığı sadeliğiyle yansıtmaya kararlı tasarımlarsa tesettürlü kadınların yeni görünümlerine eşlik ediyor. Ekru, krem, kahve çevresinde şekillenen nude tonlar, hem renkleriyle hem de dokularıyla natürel kadınların seçimleri arasına giriyor. Akdeniz stilleri, bohem stiller ya da elegan görünümler… Tarzını ne olursa olsun bu yaz pamuklu, keten kumaşlarda nude renklerin etkisini kullanmalısınız.

AlışverişYeşiltopuklar'dan Nude Tonlarında Şal Modelleri

– Nude renklerin vurgulandığı pamuklu ya da keten kumaşlara sahip şalları bağlarken yine natürel görünümlerden uzaklaşmamalı. Minimalist kadının tercihi olan bu tasarımlar, artık kocaman topuzlarla ya da bağlama modelleriyle kullanılmıyor. Ütü gerektirmeyen, hatta ucu bile katlanmayan bu şalları, hafifçe arkadan bağlamanız yeterli. Hiçbir modele ya da hiçbir ayrıntıya gerek yok.

Armine Desenli İpek Eşarp Modelleri

2 – Başörtülerde Desenlerin Bitmeyen Enerjisi

2018 yılı adeta desen aşımına uğruyor. Çizgi, çiçek, puantiye, geometri ve dahası… Bin bir rengin bin bir çizgiyle karşımıza çıktığı şal tasarımlarının enerjisi bitmek tükenmek bilmiyor. Kimi zaman romantik kimi zaman cool havalarıyla gönülleri çelmeyi başaran desenli başörtü ve şallar, hit’ler arasına adını yazdırdı.

Desenli Şal Modelleri ve Bağlama Şekilleri

– Desenli şal tasarımlarını kullanırken tek ucu omuzlara düşen görünümler öne çıkıyor. Özellikle sade kıyafetlerle kombinlenirken kullanılan bu tasarımlar, renkleriyle ve baskılarıyla bu şekilde kendini gösteriyor. Bir ucu uzun bırakılan şallar, çene altından iğneleniyor. Uzun ucu omuzlardan arkaya atılıyor. Kombinde daha fazla öne çıkan bu desenli şallar, tek başına bile şıklığı üstlenmeye aday.

Mirach Krep Şal Modelleri

3 – Akışkan Kumaşlarla Rahat Görünümler

Pamuklu ve keten kumaşlar genellikle spor bir stilin baş rolünü oynuyor. Sıcak günlerde şık bir duruş içinse akışkan kumaşlar öne çıkıyor. İnce krepler ve şifonlarla tasarlanan bu şallar, görünümlere tek dokunuşla elegan bir hava getiriyor.

Inayah Katalog Fotoğraflarında Şal Bağlama Stilleri

– Krep kumaşların oldukça geniş bir bağlama biçimiyle kullanılmasına, hijab görünümler ya da İnayah markasının lookbook’larından alışkınız. 2018 yılında öne çıkan bu silüet, neredeyse her şalla kendini yansıtıyor. Şalını bağlarken hiçbir kat yapmadan ya da çok küçük bir kat yaparak çene altından tutuşturun. Bir ucunu uzun bırakıp onu geniş bir biçimde omuzlardan sırtınıza doğru yayın. Diğer ucu da önde genişçe kalsın. Bu görünümde şalınız omzunuzdan aşağı doğru dökülmeli.

Moda Editörü Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir