Sarhoş Hasta Sendromuna Yakalanmış Olabilir misiniz?

Sarhoş Hasta Sendromuna Yakalanmış Olabilir misiniz?

Sarhoş Hasta Sendromu

Sarhoş olmanın tek yolunun alkol kullanmak olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Öyle şey olur mu, demeyin! Evet bu hastalık alkol tüketmemenize karşı sizi sarhoş ediyor.

Dünyada hızla yayılan sarhoş hasta sendromu vücutta bulunan kandida (Candida) mantarının kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkıyor. Kanser, AIDS, Ebola, Sarılık gibi çağımızın en bulaşıcı hastalıklarından daha hızlı yayılan bu hastalığı gelin birlikte tanıyalım.

Sarhoş Hasta Sendromu

Bakterilerden korkmayın!

Bakteriler, insan vücudunda yararlı olanlar ve zararlı olanlar şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Sağlıklı bir insan vücudundaki yararlı bakterilerin yararlı olmayanlara oranı 80/20 olarak değişir. Sindirim sistemimizde 25 milyona yakın bakteri yaşıyor ve bu bakterilerin %80’nini yararlı bakteriler oluşturmaktadır. Yararlı bakterilerin oranı bu şekilde olduğu sürece bağışıklık ve sindirim sistemimiz sorunsuz çalışmaktadır. Sıkıntının başladığı nokta ise kandida (Candida) mantarının kontrolsüz bir şekilde vücudumuzu ele geçirmeye başlaması!

Kandida (Candida) mantarı vücuda giren şekerli gıdaları ve unlu mamulleri bağırsaklarda işleyerek etil alkole çevirmektedir. Vücudumuzda alkol üreten bu rahatsızlık tedavi edilmezse bağışıklık sistemini çökerterek geri dönüşü olmayan bir çok rahatsızlığa yol açabiliyor. Gün içinde sıklıkla tüketilen; rafine şeker, yapay tatlandırıcılar veya koruyucular Kandida (Candida) mantarının ana besin kaynağını oluşturmaktadır. Ne kadar çok şekerli gıda tüketiyorsanız Kandida (Candida) mantarını da vücudunuza o kadar çok yayıyor olabilirsiniz.

Sarhoş Hasta Sendromu

Her zaman yorgun mu hissediyorsunuz?

Kandida; dikkat eksikliği, isteksizlik, depresyon, yorgunluk, kilo alma, uykusuzluk, şişkinlik ve gaz, hassas mide sendromu, kabızlık, deri problemleri, mantar enfeksiyonları gibi bir çok rahatsızlığa sebep olmaktadır. Bu rahatsızlıklardan sadece birinden bile şikayetçiyseniz hemen bir Kandida (Candida) mantarı tahlili yaptırmanızı öneririz.

Kendinizi sık sık ekmek, gazlı içecekler, kızartmalar, pizza ve pasta gibi karbonhidrat ağırlıklı gıdalar, tatlılar ve şekerlemeleri aşerirken yakalıyorsanız beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmelisiniz.

Sarhoş Hasta Sendromu

Vücudunuzun Şekere İhtiyacı Yok!

Biyolojik olarak vücudunuzun şekere ihtiyacı yok. İhtiyaç duyarsa vücudunuz şekeri kendi kendine üretebiliyor. Kandida (Candida) mantarının zararlarından kaçınmak istiyorsanız şekerden ve şeker içeren gıdaları tüketmekten vazgeçmelisiniz.

Eğer vücudunuzdaki bakteri dengesi bozulmuşsa probiyotik içeren besinler almaya özen göstermelisiniz. Probiyotik içeren ve insan sağlığı için çok önemli bir besin olan kefir tüketerek de kolay yoldan kandida (Candida) mantarı ile mücadele edebilirsiniz.

Hazırlayan: Hümeyra Yabar

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir