Şal Bağlama Modelleri “Asyalılaşıyor”

Şal Bağlama Modelleri “Asyalılaşıyor”

Şal Bağlama Modelleri 2014

Son yıllarda şallar tüm hanımların favori parçası haline geldi. Rahat ve pratik örtünme şekli ile şal kullanımı gittikçe yaygınlaştı. Farklı şal bağlama şekilleri de, şal örten hanımlar tarafından aranılan konuların başında geliyor. Biz de Yeşiltopuklar editörleri olarak son ayların favori şal örtme modellerinden biri olan Asya tarzı bağlama konusuna değinmek istedik.

Özellikle Ortadoğu’lu Müslüman hanımların eşarp ve şal örtme şekilleri, ülkemizde de fazlasıyla yaygınlaştı. Tabii yaygınlaşma noktasında instagram, pinterest gibi sosyal ağların etkisi de oldukça fazla. Asya tarzı örtü şekillerini birçok hanım kendi stillerinde örtmeye başladılar bile. Son ayların favori modelini eğer sizler de uygulamak istiyorsanız, önerilerimize muhakkak kulak verin.

Şal Bağlama Modelleri 2014

Üç Adımda Asya Tarzı Şal Bağlama

1) Büyük ve uzun bir şal: Bugün paylaştığımız şal örtme biçimini uygulamak çok kolay. Öncelikle biraz büyük boyutlarda bir şal seçmelisiniz. Şalınızı katlayarak iki yana eşit gelecek şekilde örtün. Sonra bir tarafı uzun bir tarafı kısa kalacak şekilde, boynunuzun altından iğneleyin. Burada dikkat edeceğiniz en önemli konu, penye bonenizin en az görünmesidir. Hatta şalınızla uyumlu bir bone daha iyi bir görüntü sağlayacaktır.

Şal Bağlama Modelleri 2014

2) Pile uygulaması: Şalınızı bu şekilde bağladıktan sonra, tam başınızın üstünden ufak bir bölüm şalı öne doğru katlayın. Yani bir nevi şalınıza pile uygulayın. Yapılan pileyi eşit şekilde boynunuzun altındaki iğneye kadar, aynı eşitlikte ayarlayın. Birinci pilemizi yaptıktan sonra sıra ikinci pilemizde. Yine başınızın üstünde ama bu sefer biraz daha geriden ikinci pileyi uygulayın. Aynı şekilde bu pileyi de eşit şekilde boynunuzun altındaki iğneye kadar şekilde indirin.

Şal Bağlama Modelleri 2014

3) Son rütuşlar: Şalınıza başınızın üstünde iki pile yaptıktan sonra yavaşça boynunuzun altındaki iğneyi açın. Yaptığınızın iki pileyi de biraz daha boynunuzun altına çekerek, başınızın üstünde pileleri daha gergin duracak şekilde ayarlayarak iğnenizi tekrar boynunuzun altına takın. Buradaki önemli konu pilelerin eşit mesafeleri ve gergin duruşları. Uzun bıraktığımız şalın ucunu çenenizin altından alarak başınızın üstünde üçüncü pile olacak şekilde çevirip, diğer yanağınıza doğru indirin ve yanağınızın yan kısmından bir iğne ile tutturun. Sonrasında başınızın üstündeki pileleri orantılı bir şekilde el ile ayarlamalısınız. Şalınızın geri kalan ucunu da pardesünüzün ya da gömleğinizin içinde görünmeyecek şekilde kamufle edebilirsiniz. Bu tarz bir şal bağlama stilinde dikkat etmeniz gerekn nokta iç bonenizi ya da saç toplama şeklinizi çok yukarıdan tutmamanız! Üst üste uygulanan pilelerin kabarık ve havada durması hoş bir görüntü oluşturmayacak aksine sakil bir hava oluşturacaktır.

Hadi bugün kendinize bir değişiklik yapın ve şalınızı bu şekilde bağlayın! Hatta bu şekilde örttüğünüz şallarınızla fotoğraf çekin ve instagramda #yeşiltopuklar @yesiltopuklar tagıyla paylaşın bizler de görelim 🙂

Yorumlar

“Şal Bağlama Modelleri “Asyalılaşıyor”” için 4 cevap

  1. Aslı Uru dedi ki:

    Merhaba,

    Bu şekilde şal örtmek için, şal boyutları ne olmalıdır ?

  2. […] de etkilenerek farklı toplumların örtünme biçimlerini benimseyebiliyoruz. Örneğin Asya kültürüne ait başörtüsü bağlama biçimi ülkemizde de hiç olmadığı kadar sevildi ve kullanılıyor. Peki, yaş gruplarının da […]

  3. serpil dedi ki:

    Bu şal modelini video olarak da görmek istiyorum

  4. nprsy dedi ki:

    Boyun kısmı kaba durdu, çünkü şalın uzun tarafı az katlanarak baştan geçirildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir