Mutlaka Birine Gitmeliyim Dedirten Türkiye’nin Farklı Şehirlerinden İlkbahar Festivalleri (2019)

Mutlaka Birine Gitmeliyim Dedirten Türkiye’nin Farklı Şehirlerinden İlkbahar Festivalleri (2019)

Floralfest Ankara AVM

Her mevsimi festival, her köşesi görülmeye değer ülkemizde bahar gelişini kutlamak amacıyla birçok farklı lokasyonda değişik festivaller düzenleniyor. Yöresel ürünlerden, rengarenk çiçek sergilerine kadar geniş bir spektrumda yer alan bu festivaller her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Siz de bu baharda farklı bir deneyim elde etmek ve baharın gelişine bütün ihtişamıyla farklı lokasyonlarda şahitlik etmek isterseniz bizim listemize bir göz atın!

Floralfest Ankara Çiçek Festivali

Floralfest ile Ankara’ya Çiçek Kokusu

3-4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde  Ankara Armada AVM’de gerçekleştirilecek olan Floralfest, baharı çiçeklerle karşılamak isteyenler için harika görüntüler sunuyor. Birçok çiçek tasarımcısı, organizasyon firması ve stilistin de katıldığı organizasyonda çeşitli workshoplar ve atölyeler ile baharın gelişi kutlanıyor.

Adan Portakal Çiçeği Festivali

Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana’da her yıl binlerce ve hatta milyonlarca kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Festivali, birbirinden renkli görüntülere de ev sahipliği yapıyor.

Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali

İsmiyle müsemma bir festival olan Alaçatı Ot Festivali’nde her yıl binlerce çeşit ot tezgahlara serilerek sergileniyor ve satılıyor. Bereketli Ege topraklarını mahsullerine rastlanılan bu festivalde bunca çeşidin olduğunu görmek sizi epeyce şaşırtabilir.

Isparta Gül Hasadı Şenlikleri

Isparta Gül Hasadı Şenlikleri

Gül denilince ülkemizde ilk akla gelen yer olan Isparta’da Mayıs ayında gül hasadına katılmak da bir hayli eğlenceli oluyor. Dört bir yanı saran gül kokusu eşliğinde hem göze hem gönle hitap eden bu nazenin çiçek, baharın gelişini de muhteşem bir şekilde müjdeliyor.

Konya Çumra Lale Festivali

Konya Çumra Lale Festivali

Yoksa siz lale festivali yalnızca İstanbul’da mı oluyor sanmıştınız? Konya’da da rengarenk lalelerle gerçekleştirilen güzel bir festival mevut. Nisan ayının farklı tarihlerinde çeşitli turların düzenlediği organizasyonlara katılıp, bir hafta sonunuzu bu keyifli aktiviteye ayırabilirsiniz.

Urla Enginar Festivali Turu

Urla Enginar Festivali Turu

İzmir’in en güzel manzaralarına şahitlik edip, birbirinden özel ve yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz Urla Enginar Festivali bu yıl da Nisan ayında baharın gelişini en güzel şekilde kutlamak isteyenleri kusursuz bir şekilde ağırlamaya hazırlanıyor.

Seyahat Editörü Esra Ünal

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir