Küçükkuyu: Muhafazakar Ailelerin Tatil Limanı (2019)

Küçükkuyu: Muhafazakar Ailelerin Tatil Limanı (2019)

Muhafazakar Tatil Küçükkuyu

Küçükkuyu’da Tatil Yaptığınızı Hissedeceksiniz…

Çanakkale‘nin, tarihi mekanları ve cenneten bir parça olan doğal güzellikleriyle ün yapan beldesi Küçükkuyu her kesime uygun konaklama imkanıyla tatil için tercih edilebilecek yerlerden. Otelleri ve pansiyonlarıyla konaklama da sıkıntı yaşamayacağınız Küçükkuyu ilk kez gidildiğinde sizi kendine aşık edebilecek güzellikte…

Muhafazakar Tatil Küçükkuyu

Küçükkuyu’nun görülmesi gereken tarihi ve doğa güzelliklerini saymakla bitirmek mümkün değil. Kültür Bakanlığınca koruma altına alınan Rum ve Türk kültürünü yansıtan Adatepe ve Yeşilyurt köyleri, Mıhlı Çayı, yüzyıllık geçmişiyle Başdeğirmen ve ona eşlik eden Kemerli Köprü, değirmenden birkaç kilometre sonraki gölet ve şelaleler, Zeytinyağı Müzesi, Küçükkuyu‘ya sadece 3 km uzaklıkta ki Zeus Altarı(Sunağı), Zeus Mağarası, zamanında Afrodit tarafından bulunduğu rivayet edilen şifalı sularıyla Afrodit Kaplıcaları, Küçükkuyu ve Assos arasında mavi bayrağı ve korunan dokusuyla Kadırga Koyu kesinlikle görülmesi gereken en özel yerleri.

Muhafazakar Tatil Küçükkuyu

Tarihi ve doğa güzelliklerini gezip görmenin dışında, zeytin ve zeytinyağı ile meşhur Küçükkuyu‘dan Cuma günleri kurulan pazarından zeytin ve zeytinyağının yanı sıra ev yapımı sabun, yöreye özgü ot, baharat, elişi örtü veya yazma satın almadan, mis kokulu zeytinyağında pişirilen balıklarının ve Kaz dağının eteklerinde yetişen gelincik, semizotu, emegömeci, labada, indibağ, arapsaçı, acıfiliz gibi otlarıyla yapılan enfes yemeklerinin, salatalarının tadına bakmadan dönülmez. Akdeniz mutfağına yakın olan Küçükkuyu mutfağı hafif yemekleriyle tam bir tatil hissi uyandırıyor.

Küçükkuyu Alkolsüz Mekanlar

Küçükkuyu’nun Alkolsüz Yeme-İçme Mekanları

Küçükkuyu adından da anlaşılabileceği küçük, sakin ve huzurlu bir tatil destinasyonu. Yeme-içme mekanları da öyle fazla sayıda değil ama alkolsüz yeme içme mekanı da yok değil.

Küçükkuyu Alkolsüz Mekanlar

2000 yılında doğal ve natürel zeytin ve zeytin yağı markası olan küp tepe markası ve bünyesi altında kurulan Küp Tepe Restaurant birbirinden lezzetli menüsü ile Küçükkuyu sakinlerini ağırlıyor.

Küçükkuyu Alkolsüz Mekanlar

Küçükkuyu’da alkolsüz balık restoranı arayanlar için ise en iyi adres Alp Balıkçılık oluyor. Küçükkuyu sahilinde konumlanan ve lezzetli balık çeşitleriyle de damaklarda iz bırakan Alp Balık bu küçük tatil beldesinin en sevilen adreslerinden biri.

Küçükkuyu Alkolsüz Mekanlar

Bir diğer Küçükkuyu alkolsüz mekanı 1990 yılında 5 masayla başlayan hikayesiyle, bugün 200 kişi kapasiteli bir damak tadına dönüşen Uysal Restaurant! Yılların tecrübesini ve memnuniyetini günümüze dek sürdüren mekanın menüsünde çorbalar, zeytinyağlı ev yemekleri, pide ve kebap çeşitleri; en iyi hammaddelerin özenle işlenmesi ile hazırlanmakta.

Muhafazakar Tatil Küçükkuyu

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir