İstanbul’daki En Güzel 6 Piknik Alanı

İstanbul’daki En Güzel 6 Piknik Alanı

Dilburnu Tabiat Parkı

Yaz geliyor havalar giderek ısınmaya başlıyor dolayısıyla hafta sonu piknik sezonu da açılıyor. Bir termos çay ve yanına nefis yiyecekler alıp örtünüzü sererek keyifle piknik yapabileceğiniz mekanları derledik. Gelin şimdi İstanbul’da oturanları şehrin karmaşasından uzaklaştırıp piknik yapabilecekleri yerleri sıralayalım…

1-Dilburnu Tabiat Parkı / Büyükada

İstanbul’un en büyük ve uzak adası olan Büyükada’da yer alan Dilburnu Tabiat Parkı, piknik alanları bakımından çok güzel yerlere sahip. 2023 güncel giriş ücreti kişi başı 21 TL olan piknik alanına mangal ve yiyeceklerinizi yanınızda getirebilirsiniz. Deniz kenarındaki çam ağaçlarının içerisinde mangal yakabilir, aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte lezzetli bir yemeğin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca mangal için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm malzemeleri Büyükada piknik alanları yakınlarındaki işletmelerden temin edebileceğinizi de hatırlatalım. Çam ormanlarıyla çevrilmiş olan Dilburnu piknik alanı ayrıca içerisinde çocuk parkı, piknik masaları, oyun alanı, kafe ve restoran gibi seçenekler de yer alıyor. Fotoğraf çektirmek için özel hazırlanan konseptlerinde olduğu mekanda bütün gün keyifle vakit geçirebilirsiniz.

Dilburnu Tabiat Parkı - Büyükada

Dilburnu Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

İstanbul’un pek çok iskelesinden kalkan vapurlarla Büyükada’ya ulaşabilir, piknik alanına ise ister yürüyerek ister meydandan bisiklet kiralayarak ya da faytonların yerine kullanılmaya başlanan elektrikli araçlarla çıkabilirsiniz.

2- Riva Galera Koyu/ Beykoz

İstanbul’un tatil cenneti Riva’nın en özel noktalarından biri olan Galera Koyu, yeşil ve mavinin her tonunun bir arada görebileceğiniz bir tabiat harikası. Çevresinde donanımlı kamp alanları da bulunan ve yaz aylarında masmavi Karadeniz suların tadını sakin bir ortamda çıkarmak için ilk uğramanız gereken yerlerden olan Galera Koyu, İstanbul Anadolu yakasında gidebileceğiniz harika bir piknik alanı. Bir tarafı yemyeşil Elmasburnu Tabiat Parkı, diğer tarafı ise İncekum Macera Parkı ile çevrili olan koy, İstanbul ve Karadeniz’de düzenlenen tekne turlarının da önemli mola noktalarından biri konumunda. Yılın her mevsimi düzenlenen Riva doğa yürüyüşleriyle de keşfe çıkabileceğiniz Galera Koyu’nun sessiz ve huzurlu atmosferinde piknik yaparak haftanın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı

3-Polonezköy Tabiat Parkı / Beykoz

Yine Beykoz’da şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşarak doğayla iç içe keyifli zaman geçirebileceğiniz yeşil alanlardan biri de Polonezköy Tabiat Parkı. El değmemiş güzellikleri 1994 yılından beri koruma altına alınan tabiat parkında onlarca çeşit ağaç arasında uzanan yürüyüş yolları, mesire alanları, çardakları çocuk oyun parkları ve spor sahaları gibi pek çok olanak bulunuyor.

Hem sıcak yaz günlerinde hem de hafta sonları İstanbul’un en popüler doğaya kaçış alanlarından biri olan Polonezköy Tabiat Parkı’nda piknik yapmanın yanı sıra kır bahçelerinde organik ürünlerle hazırlanan hafta sonu kahvaltıları tadabilir, bisiklet kiralayarak tabiat parkını keşfe çıkabilir, seyir teraslarından ise harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı Beykoz

Polonezköy Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Haftanın her günü ziyarete açık olan parka 07:00-24:00 saatleri arasında giriş yapılabiliyor. Polonezköy Tabiat Parkı 2023 yılı giriş ücreti ise kişi başı 21 TL öğrenci için de 11 TL. Araçlarla giriş fiyatı ise büyüklüklerine göre değişkenlik gösteriyor.

Buraya 137 hat numarasına sahip otobüs seferlerini tercih ederek toplu taşımayla gelebilir, dilerseniz Cumhuriyet Köyü’ne giden dolmuş ya da minibüsleri de tercih edebilirsiniz.

Kemerburgaz Kent Ormanı

4- Kemerburgaz Kent Ormanı / Eyüpsultan

Konser, tiyatro gibi kültür-sanat alanları; motokros, tenis, fonksiyonel fitness, bisiklet gibi spor alanları; macera parkı, zipline, atlıkarınca, buz pisti gibi eğlence alanları, çeşitli kafe-restoranları ve piknik alanları ile Kemerburgaz Kent Ormanı da İstanbul’da şehirden uzaklaşıp dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için harika bir yer. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik etkinlik ve festival alanlarıyla İstanbulluların ailece vakit geçirebileceği bu mekanda, piknik  yapabilirsiniz fakat ateş, mangal, tüp, semaver vb. yakmak yasak. Bu arada kent ormanı -konser olduğu zamanlarda değişiklik göstermekle birlikte- haftanın 7 günü 08.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Kemerburgaz Kent Ormanı Eyüpsultan

Kemerburgaz Kent Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Yaya girişinin ücretsiz olduğu Kemerburgaz Kent Orman’ına özel aracınız ile geldiğinizde 40 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Ayrıca toplu taşıma ile 48G Göktürk – Mescid-i Selam ve 48R Kemerburgaz – Bahçeşehir Üniversitesi Kemerburgaz Kampüsü hatlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Buraya gelmişken uçsuz bucaksız ormanın derinliklerinde yer alan Seyir Kulesi’nde manzaranın da tadını çıkarabilir, bir Mimar Sinan eseri olan dünya su mimarisinin başyapıtı Mağlova Su Kemerini ziyaret edebilir, Kemerburgaz Kent Ormanı giriş kapısından 15 dakikalık bir yürümeyle göl bölgesine ulaşabilirsiniz.

Emirgan Korusu - Sarıyer

5- Emirgan Korusu/Sarıyer

Nisan ayında düzenlenen lale festivalinin en muhteşem halini gözlemleyebileceğiniz Emirgan Korusu hafta sonu şehrin kargaşasından kaçıp kendini doğanın kollarını bırakmak isteyen İstanbulluların tercih ettiği yeşillik ve ormanlık yerlerin başında geliyor. Emirgan Parkı’nda hem rengarenk çiçeklerle, özel motifler işlenmiş ağaçlarla ve boğaz manzarasıyla harika fotoğraflar çektirebilir, hem de korunun Reşitpaşa tarafındaki kapısından giriş yaptığınızda karşınıza çıkacak mangal ve semaverin yasak olduğu piknik alanında ailece keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bu arada Emirgan Korusu’nda yer alan tarihi köşklerde kahvaltı yapmanın da tadı bir başka.

Emirgan Korusu Sarıyer

Emirgan Korusu‘na Nasıl Gidilir?

Emirgan Korusu‘na toplu taşıma ile gitmek için sahil yolundan Sarıyer yönüne giden tüm belediye otobüsleri kullanılabilir. Bu otobüslere Eminönü ya da Beşiktaş’tan ya da sahil yolu üzerindeki Kuruçeşme, Arnavutköy ya da Bebek gibi herhangi bir duraktan 22, 25E, 40T, 42T numaralı otobüslere binebilir, Emirgan durağında indikten sonra 5 dakika yürüyerek koruya ulaşabilirsiniz.

Anadolu yakasından geleceklerin Kadıköy ya da Üsküdar’dan vapur ya da motorla Beşiktaş’a geçip buradan Sarıyer yönüne sahilden giden otobüslerden birine binerek yolculuk boyunca Boğaz manzarası da seyredilebilir.

Emirgan Korusu’na özel araçla gitmek için sahil yolu ile Beşiktaş ya da Sarıyer yönünden sahil yolundan Emirgan’a gelip Sakıp Sabancı Caddesi’nde soldan tabelaları takip ederek Emirgan Korusu’na ulaşılabilir. Emirgan Korusu’na yayalar için giriş ücretsizdir. Eğer özel aracınız ile gelirseniz sadece koru içerisinde yer alan otoparka (2023 yılı için) 30 TL ücret ödüyorsunuz. 

6-Belgrad Ormanı/Sarıyer

Belgrad Ormanı için İstanbul’un ciğerleri tabirini duymayan kalmamıştır. Bu sebeple en çok tercih edilen piknik alanlarından biri oluyor. Buna paralel olarak da doğa ile baş başa olmak için sabah 7-9 arası gelmek gerekiyor. Aksi takdirde özellikle hafta sonları biraz kalabalık olabiliyor.

Ana kapıdan, yani Bahçeköy tarafındaki kapıdan girdikten hemen sonra yol ikiye ayrılıyor. Sağdan devam ederseniz tarihi bentlere gidiyorsunuz, soldaki yol da Neşet Suyu Yürüyüş Yoluna, geyik üretim tesislerine, üçgen eve çıkıyor. Her iki tarafta da piknik alanları ve ufak göletler buluyor. Evden bir termos çay, yol üzerindeki meşhur Bilice Börekçisinden bir paket börek alıp önce 6 km’lik parkurda yürüyüş, üzerine de tahta masalarda bir piknik yapabilirsiniz.

Ormanda birçok mesire yeri bulunuyor: Ayvat Bendi Tabiat Parkı, Binbaşı Çeşmesi Mesire Alanı, Bentler Tabiat Parkı, Kömürcübent Tabiat Parkı, Kirazlıbent Tabiat Parkı, Irmak Tabiat Parkı, Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı, Neşet Suyu Tabiat Parkı, Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı ve Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı. Bu alanların bir çoğunda ufak bir ücret karşılığında mangal yakmak serbest. Piknik masaları var ama dolu olma ihtimaline karşın kendi sandalyenizi götürmenizde de fayda var.

Belgrad Ormanı Mesire Alanı

Belgrad Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinden ulaşım sağlamak için Çayırbaşı- Bahçeköy hattını takip edebilir, Alibeyköy – Kemerburgaz – Terkos hattını ikinci bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz. Toplu taşımayla 42T, 42R, 42M, 42HM veya 153 numaralı otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. Yalnızca cumartesi ve pazar günleri, Beşiktaş’tan geçen ve 2.5 saatte bir kalkan D2 isimli bir otobüs var. Bu otobüs ile de Belgrad Ormanı’na ulaşmanız mümkün. Otobüslerin ilk seferi sabah saat 06:30’da başlıyor.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir