İnce Çorapla Namaz Olur mu?

İnce Çorapla Namaz Olur mu?

İnce Çorapla Namaz Olur mu

Çorapsız Namaz Kılınır mı?

Namazın şartlarından biri de setr-i avret yani örtünmektir. Eğer kişi namaz içinde örtünmesi gereken yerlerini isteyerek açarsa namazı batıl olur. Ancak kişinin elinde olmayan bir nedenle örtünmesi gereken yerlerinden bir kısmı açılmışsa namaz bozulur mu, ne kadarlık bir görünme namazı bozar bu konuda fıkıhçılar farklı görüşler öne sürmüşlerdir.

Hanefilere göre; örtülmesi gereken yerlerin dörtte biri bir rukün eda edebilecek kadar uzun değilse namaz bozulmaz. Ancak eğer kişi örtünmesi gereken yerlerini namaz içinde isteyerek, bilerek açarsa dörtte bir sınırı ve sürenin uzunluğuna bakılmaz, namaz o anda bozulmuş olur.

Namazda hanımların avret yerleri el, yüz ve Hanefilere göre topuk kemiklerinin aşağısından başlamak üzere ayaklar dışında ki tüm vücududur. Buna göre bir hanım uzunluğu dizlerine kadar olan bir eteğin altına giydiği ince çorapla namaz kılamaz. Bu çoraplar cildin rengini belli ettiğinden yok hükmündedir.

Ancak hanımın üzerinde topuklarına kadar bir etek varsa ve yırtmaç gibi bir nedenle bacakları da görünmüyorsa ince çorapla namaz kılınabilir. Bu durumda çorapsız da namaz kılınır.  Fakat rüku ya da secde halinde avret mahalli sayılan topukların üst kısmının da görünmemesi gerekir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir