En Hesaplı İftar Belediye Tesislerinde

En Hesaplı İftar Belediye Tesislerinde

Dışarıda İftar Yapmanın En Hesaplısı Belediye Tesislerinde

 

Ramazan ayına sayılı günler kalırken hazırlıklarını tamamlayan lüks otel ve restoranlar, dileyene Boğaz’a nazır, dileyene mahya ışıltıları eşliğinde iftar yapma imkânı sunacak. İstanbul’da 5 yıldızlı otellerde kişi başı iftar menülerinin fiyatı 45 lira ile 185 lira arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde ise 30 lira ile 40 lira arasında değişiyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle, toplumun genelini tatlı bir telaş sardı. Ev hanımları evlerinde Ramazan‘a yönelik özel yemek tarifleri belirlerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait sosyal tesisler, oteller ve restoranlar da müşterilerin ilgisini çekmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ramazan‘ın ilk haftasında daha fazla müşteri çekmek isteyen kurumlar, uygun fiyat ve menü seçenekleriyle farklı alternatiflere imza atıyor.

Dışarıda en uygun iftar seçeneğini 30 TL ile İBB sosyal tesisleri sunarken, lüks otellerde bu rakam 130-185 lira arasında değişiyor.

Bunun yanı sıra restoranlarda bir kişinin iftar maliyeti 30-50 lirayı buluyor. İlk iftara sayılı günler kala sosyal tesisler bir haftalık rezervasyonlarını şimdiden doldurdu. Günde 5 bin kişiye hizmet edecek belediye çalışanları, sunacakları 7 çeşit menüyle de müşterilerine hoş bir seda bırakmanın planlarını yapıyor.

İstanbul Lokantacılar Odası (İLO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tuzlu, bir ay süresince restoranlara sıkı bir denetim yapacakları bilgisini verdi. Tuzlu, Ramazan‘ın ağustos ayına denk gelmesinden dolayı restoranların bahçe imkanlarının da değerlendirileceğini kaydetti. Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, Ramazan‘da İstanbul’da dışarıda yemek yemenin oluşturduğu hacmin 1 milyar dolar civarında olduğunu tahmin ettiklerini, 5 yıldızlı oteller dahil edildiğinde bunun 1 milyar doları rahatlıkla geçebileceğini ifade etti.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte işletmeler, müşteri çekmek için hem zengin menüler oluşturdu hem de fiyatlarını yeniden revize etti. Geçen yıl bir kişilik iftar maliyetini 25 lira olarak belirleyen İBB, bu yıl bu rakamda 5 liralık bir artış yaparak 30 TL’ye yükseltti. Bu arada set menü olarak sunulan, her tesiste Ramazan ayının her günü farklı olarak hazırlanan iftar yemeği seçeneklerinde iftariye tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı veya beyaz et yemeği, salata, tatlı ve içecek bulunuyor. Bu yıl da yine otel ve restoranların menülerini Türk ve Osmanlı mutfağı şenlendirecek. Öte yandan oteller de müşteri çekmek için yarışa şimdiden hız verdi. En pahalı iftar Boğaz otellerinde olurken fiyatlar 185 liraya kadar yükseliyor.

Listenin en tepesinde 185 lira ile Çırağan Kempiski olurken onu 150 TL ile Four Seasons Beşiktaş, 115 ile Ritz Carlton ve 110 ile Four Seasons Beşiktaş takip ediyor. Hilton Parksa ve Ceylan İnternational‘da ise fiyatlar 100 ile 95 lira arasında değişiyor. Otellerde en düşük iftar menüsü ise 68-45 lira arasında değişiyor. Bu arada iftariyelikler arasında ise çorba, Saray usulü dolma, Kayseri usulü mantı, paçanga böreği gibi ara sıcaklardan sonra kuzu incik, organik piliç, sakızlı levrek ya da hünkar beğendi ana yemek olarak sunulacak. Yerel tatlıların da bulunduğu iftar menüsüne ayrıca canlı klasik Türk müzikleri de eşlik edecek. Öte yandan Ziya Şark Sofrası, bu kapsamda müşterilerine Florya’daki tesisinde 58 TL’ye, diğer bayilerinde ise 44 liraya sınırsız ikram servisi yapacak. Ziya Şark’ın Ramazan menüsünde ise şunlar var: “Çorba, kebap çeşitleri, çiğ köfte, zeytinyağlılar, salata, tatlı ve meyve.”

Kaynak: Zaman

Yorumlar

“En Hesaplı İftar Belediye Tesislerinde” için 2 cevap

  1. Emine dedi ki:

    Merhaba ben uzun yillardır avrupada yaşamaktayım,iyi kötü her yerini gördüm, ama bizim ülkemizden güzelini goremedim.ve görmüş olduğum bu gibi faliyetlerden dolayıda ayrıca çok mutluyum.Bizlere böyle ygüvenilir yerleri tanıtdığınız için de ayrıca teşekkürlerimi sunarım.çok yakında ziyaret edeceğim. saygılarımla. Emine

  2. Nesrin dedi ki:

    bende emine hanıma katılıyorum bu tarz nezih mekanlardan haberdar ettiğiniz için teşekkürler. neredeyse tüm mekanların alkollü olduğuna inanacaktım. kırk yılda bir ailece bir yemek yemeğe gitmeye kalksak doğru düzgün ailece gidilecek bir yer bulamazdık. ya alkollü ya da çok pahalı. ama gördüğüm kadarıyla bu mekanlar tam bize göre.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir