Dünyanın En İyi Dijital Bankaları 2023

Dünyanın En İyi Dijital Bankaları 2023

Dünyanın En İyi Dijital Bankaları 2023

İnovatif ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, açık bankacılık alanındaki faaliyetleriyle dünya çapında başarılara imza atıyor. 300’ün üzerinde API’nin yer aldığı Kuveyt Türk API Market, INNOPAY Open Banking Monitor 2023’te, fonksiyonel gelişmişlik ve deneyim açısından en iyi seviyeyi ifade eden ‘Masters in Openness’ kategorisinde Türkiye’den yer alan tek finans kurumu oldu. Kuveyt Türk, ‘En İyi Açık Bankacılık API’leri’ alanında Global Finance tarafından geçen ay Türkiye’nin en iyi finans kurumu seçilmişti.

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk, açık bankacılık ekosistemine yönelik katkısını, 2017’de oluşturduğu API Market ile artırarak devam ettiriyor. Kuveyt Türk’ün, API Market Platformu üzerinden sunduğu 300’ü aşkın API sayesinde, uygulama geliştiriciler kendi platformları üzerinden müşterilerine bankacılık ve finans hizmetleri sunabiliyor. Bugüne kadar 50’den fazla firmayla yapılan entegrasyon sayesinde hesap görüntüleme hizmetleri, para transferi, döviz ve kıymetli maden işlemleri ve diğer API ürünleriyle müşterilere geniş bir ürün yelpazesi sunuluyor.

Kuveyt Türk API Market Dünya Çapında Veri Paylaşımı

Kuveyt Türk API Market, dünya çapında veri paylaşımı, API hizmetleri, ödeme sektörü gibi alanlarda stratejik danışmanlık hizmeti veren INNOPAY tarafından geliştirilen “Open Banking Monitor 2023” matrisinde en iyi kategori olan “Masters in Openness” bölgesinde yer alan Türkiye’den tek finans kurumu olma başarısı gösterdi.

API sayısıyla birlikte fonksiyonel gelişmişlik seviyesi ve geliştiricilerin deneyimi bakımından 60’a yakın ülkede 300’ün üzerinde bankanın kıyaslanması sonucunda ortaya çıkan bu matriste Kuveyt Türk, globalin en iyi seviyedeki finans kuruluşlarıyla birlikte zirveyi paylaştı.

 Kuveyt Türk

Açık Bankacılık ve API Özelinde Sektörün Öncüsü: Kuveyt Türk

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü Dr. Selman Ortaköy, “Müşteri odaklı yaklaşımımız, inovasyon çalışmalarımız ve dijital dönüşüm yolunda attığımız etkin adımlarla sektördeki öncü konumumuzu sürdürüyoruz. 2017’de başlattığımız açık bankacılık alanındaki çalışmalarımız global analiz şirketlerinin radarında yer alıyor. INNOPAY’in matrisine ilk kez 2019 yılında girerek açık bankacılık alanında global çapta en iyi kategoride yer alan Türkiye’deki tek finans kuruluşu olma unvanını elde etmiştik. Türkiye’nin en kapsamlı açık bankacılık platformu olan Kuveyt Türk API Marketimizin, Innopay’da, en iyi deneyim sunan platformlardan biri olarak gösterilmesi ve ‘Masters in Openness’ olarak adlandırılan en iyi bölgede yer alması açık bankacılık ve API alanında öncü olduğumuzun en büyük kanıtıdır. Platformdaki API sayılarını artırarak ve uygulama geliştiricilerle daha yakından çalışarak açık bankacılık alanında öncü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kuveyt Türk, API ve açık bankacılık uygulamaları ile uluslararası finans piyasalarının önde gelen yayınlarından Global Finance’in düzenlediği “Dünyanın En İyi Dijital Bankaları 2023” ödüllerinde “En İyi Açık Bankacılık API’leri” alanında Türkiye’nin en iyi bankası seçilmişti.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir