Abdestin Bilimsel Faydaları Nelerdir?

Abdestin Bilimsel Faydaları Nelerdir?

Abdestin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Faydaları

Abdestin bir çok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları farklı başlıklar altında toplayabiliriz. Abdestin dinimiz açısından önemi çok büyüktür, sağlığımız açısından da oldukça faydalıdır. İşte abdest almanın bilimsel olarak tespit edilmiş faydaları…

Günün 5 vakti namaz kılmaz için, kuran okumak için veya herhangi bir sebepten ötürü aldığımız abdest, dini mana ve önemi dışında bir temizlik unsurudur. Abdest, vücudun mikroplarla en fazla temasta bulunan bölgelerin temizlenmesine olanak sağlar.

Abdest aynı zamanda kan dolaşımına, lenf dolaşımına ve sinir sistemine olumlu etkileri de bulunmaktadır.

Abdest alınan suyun ısısı bile bir fayda abidesidir, eğer su sıcaksa damarlar genişler, soğuk ise damarlar daralır bu da damarlara esneklik kazandırır. Ayrıca ısı farklı sebebiyle dokularda meydana gelen dolaşım yavaşlığını ortadan giderir ve damar sertliğine karşı bir önlem oluşturur.

Koruma sistemimiz olan lenf dolaşımına doğrudan fayda sağlar, abdest alırken temasda bulunan uzuvlar lenf sistemine bağlı çalışırlar ve bu uzuvların uyarılması dolaşımı kuvvetlendirir.

Vücuttaki statik elektriğin atılmasına fayda sağladığından, psikolojik sıkıntıları ortadan kaldırarak rahatlatır, statik elektriğin deri altındaki minik kaslara verdiği zarar sonucu yüzde ve vücutta erken yaşlanma belirtileri görülebilir, abdest bunlarında önüne geçen bir unsurdur. Cilde tazelik ve parlaklık kazandırır.

Örneğin namaz kılarken yapılan fiziksel hareketler bir çok romatizma hastalığının tedavisinde hekimler tarafından önerilmektedir, orucun yüksek tansiyon, kolestrol ve yağ dengesine olan faydasıda bilimsel olarak ıspatlanmış bazı faydalardır.

Özetle dinimizin bize emretmiş olduğu tüm bu ibadetler aslında sağlığımız açısından da doğal bir fayda mekanizmasını işleve sokar.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir