2023 Yılı Mezuniyet Töreni İçin Şimdiden Heyecanlananlara 23 Tesettür Mezuniyet Kıyafeti

2023 Yılı Mezuniyet Töreni İçin Şimdiden Heyecanlananlara 23 Tesettür Mezuniyet Kıyafeti

Manuka Takım - Kübra Doğan ve Yaqa Abiye - Aybüke Nur Demirci

2022-23 eğitim öğretim yılının bitmesine kısa bir zaman kala mezun olacakları törende ne giyeceğim telaşı sarıyor. Aylar öncesinden başlayan bu telaş mayıs ayında tören zamanının yaklaşmasıyla daha da yoğunlaşıyor. Takım mı giysem acaba yoksa elbise mi? Işıltılı mı olsa kabarık mı? Rengi, modeli, hangi parçalarla kombinlenmeli ve daha bir çok soru kafanızı karıştırmasın. Mezuniyet töreninin en şık kombinini yapmak isteyenler bu yazıyı mutlaka okusun.

Zimmermann Desenli Elbise - Taller Marmo Elbise

Mekana Göre Kıyafet Seçimi

Mezuniyet töreni için ne giyinmek istediğine hala karar veremeyenler için stil önerileri hazırladık.  İlk olarak mezuniyet töreninde ne giyinmek istediğimize karar verelim. Bunun için de törenin nerede yapılacağı da çok önemli. Havuz başı, tekne ve bahçe gibi açık havada mezuniyet gecesine katılacak gençler, hiç şüphesiz şifon tasarımlara yönelmeli. Saray gibi özel mekanlarda yapılacak ise isteğe göre birazcık kabarık giyebilirsiniz.

Eccolo Women Tulum - Qooq Store Takım - Hülya Aslan

Konfordan Vazgeçemeyenlere

Okuldan sonra arkadaşlar arasında sade bir kutlama gibi olacaksa konforu üst seviyede tutan tulum ya da takım sizin için ideal iki seçenek. Eccolo Women imzalı tuluma ince bir kemerle bel vurgusu yaparken, Qooq markasından seçtiğimiz takıma onunla uyumlu renk çanta ve desenli eşarp takın. Minik topuklu ayakkabı da giyindiniz mi, işte mezuniyet için en şık ve konforlu kombinler hazır.

Venöve Mor Takım - Qupra Bej Takım - Yaqa Payet Ceket - Betül Gedik

Takım Aşkına

Ceketli takımlar da bu sene mezuniyet törenlerinin gözdesi. Kendinizi hangi takımın içinde hayal ettiniz? Klasik, şık, spor… Rengiyle gönül çelen mor spor takımı, yine ton sür ton uyum sağlayacak bir çanta ve beyaz sneaker ile kombinleyin. Zamansız beje eşlik eden şık detaylı takımı seçtiyseniz eğer baştan aşağı aynı rengi kullanmayı unutmayın. Ceket giyinmek istiyorum ama takım olmasın derseniz de payet ve kot dengesiyle gelen şıklığa karşı koymayın.

Gizemli Havasıyla Siyah Tasarımlar

Şıklığın, feminenliğin ve doğallığın ölçüsünü her zaman tutturan siyah, gizemli havasıyla mezuniyet gecesinin garanti tasarımlarını sunuyor. Elbise, etekli takım ya da tulum hiç fark etmez. Qupra pilisoley elbisenin uçuşan etekleriyle bir prenses gibi görünürken aynı renklerde ve benzer kumaşlardan bir şalla tamamlayın. Ayakkabı ve çantayı ise elbisenizin yakın olduğu ışıltılı parçalardan seçin. Işıltılı taş işlemeler ile yeni bir karakter kazanan Kadriye Baştürk imzalı takımı da siyah şal, arkası açık topuklu ayakkabı ve çanta ile eşleştirin. Yine baştan aşağı siyah renkle kombnileyeceğiniz Missemramiss tuluma yeşil çanta takarak stilinizden ödün vermeden biraz renk katın.

Manuka Abiye

Manuka Yeşil Elbise
Manuka Pembe Elbise

Soft Renklerle Gelen Şıklık

Mezuniyet balolarında gündüze oranla daha şık bir düğüne göre ise daha sade olmalısınız. Bunun içinse en doğru seçim oldukça sade tasarlanmış abiye elbiseler oluyor. Belden oturan etekleri volanlı olan A kesim tasarımlar, saten dokularla hem şık hem sade bir görünüm veriyor. Zaman zaman yakaya ilişen bir fiyonk, üst kısımdaki zarif fırfırlar bu dengeyi sağlayacak trend ayrıntılar. Gri, gül kurusu, somon, ekru, pudra, su yeşili, mercan gibi soft renklerde tercihiniz olmalı.

Kadriye Baştürk Taşlı Abiye (Aleyna Atalar) ve İkili Takım

Göz Kamaştırıcı Taşların Işıltısı

Mezuniyet gecelerinde trend rüzgarları estirirken güzelliğinizi zirveye taşıyacak tasarımlara, göz kamaştırıcı taşların ışıltısı yansıyor. Kadriye Baştürk imzalı elbisede olduğu gibi taşlar yakadan bele doğru sıralanırken, ikili takımda ise bluzun ön kısmına işlenerek ışıldıyor. Tasarımlarla aynı renk şal ve ışıltıyı devam ettirecek kristal askılı omuz çantası ve sandalet bu kombinlerin olmazsa olmazı…

Modamerve Abiye

Zümrüt Tül Abiye
Lila Saten Abiye

Tül mü Yoksa Saten mi?

Gençlerin ruhuna adapte olacak tasarımlardan biri de hiç şüphesiz tül elbiseler. İnci detaylı belden oturan romantik elbiseye eşlik eden aynı renkteki şal ile bir bütünlük arz ediyor. Bu güzel abiye için sandalet ve çanta rengini incilerle uyumlu beyaz ya da ekru tonlarda seçin. Cüppenin içinde tek başına hoş bir silueti kazandıracak lila saten abiyeyi de nude tonlarda parçalarla kombinleyin.

Refka Şifon Elbiseler

Refka Gül Kurusu Elbise
Refka Fıstık Yeşili Elbise

Mezuniyete Renk Kat

Bolluklar içinde zarafeti temsil eden minimalist elbiseler, sade ve renkli görünümleri seven zarif gençlere göz kırpıyor. Bahardan yaza geçerken sıcak tonlar mezuniyet kombinlerine çok yakışıyor. Bu renkli elbiseleri tamamlayacak parçalar ise clutch çanta, dolgu topuklu sandalet ve ipek şal olmalı.

Kadriye Baştürk Yelekli Takım ve Jile - Bihter Koç ve Aybüke Nur Demirci

Tartışılamaz Siyah & Beyaz Uyumu

Sezonun naif ruhuna uyum sağlayan en trend parçalardan biri olan jileleri ya da yelekli takımları gündeminize alın. Unutmayın sadelik her zaman şıklık getirir. Bu tasarımları yine sezonun romantik trendi fiyonk bağlamalı, fırfırlı ya da volanlı yakalara sahip bluzlarla eşleştirin. Yelekli takımı sneakerla, jileyi arkası açık topuklu ayakkabı ile tamamlarken küçük birer siyah çanta kullanın. Bu kombinlerde şal rengini siyah tercih edebileceğiniz gibi yeşille naif kırmızıyla iddialı görünebilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir