2023 Sonbahar Trendlerine Hızlı Bakış

2023 Sonbahar Trendlerine Hızlı Bakış

Dior Trençkot ve Çanta

Yaz sezonu tüm hızlıyla devam ediyorsa da bir yandan da moda dünyasında sonbahar trendleri yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Moda editörlerimiz de New York, Londra, Milano ve Paris moda haftalarının 2023 sonbahar trendlerini inceliyor. Geçmiş sonbahar kış sezonlarına kıyasla hem renk hem de trendler bakımından daha yumuşak ve hafif koleksiyonlar bu sezon karşımıza çıkıyor. Kışın klasik renkleri siyahlar, bejler, kahveler elbette ki koleksiyonlarda yine yerini alıyor. Fakat alışılmışın dışında olarak bu sonbahar kış sezonunda kırmızılar, turuncular, sarılar, uçuk maviler ön plana çıkıyor. Modayı yakından takip eden tesettürlü kadınların da kış gardıroplarına epey uyum sağlayacak tasarımlar renkleriyle de ısıtacak gibi duruyor. İşte sonbahar kış gardıroplarına hakim olacak ipuçlarını bulacağınız moda trendleri…

Balenciaga Trençkot

Kaygısız Gündelik Giyim Trendi

Bu sezonun giyilmesi en kolay gibi gözüken trendlerinin başında ‘kaygısız’ gündelik giyim geliyor. “Ne demek bu kaygısız giyim?” diye düşünenleriniz olmuştur. Sosyal bir ortama davet edildiğinizde ya da bir iş toplantısı için sözleştiğinizde hiç duygularınızı gözden geçirdiniz mi? Bazen bir huzursuzluk olur. “Tamam davet edildim de ne giyeceğim?” derken yakalayabilirsiniz kendinizi. İşte yeni sezonda bu kaygılardan bir nebze olsun uzaklaşabilirsiniz. Çünkü Balenciaga defilesindeki gibi her kadının sonbahar kış gardıroplarında elinin altında olabilecek siyah dik yaka bir triko, altına bol dökümlü bir kot pantolon giyip, üzerinize de bej rengi trençkot gibi büyük parça bir dış giyim aldığınızda tasasız bir şekilde şık görünürken, sezon trendlerini de takip etmiş oluyorsunuz. Üstelik tesettür giyime de çok yakın bir trend bu…

Gücünü Birlikteliğinden Alan Takımlar

Defileleri incelediğimizde takım elbiselerin farklı formları karşımıza çıkıyor. Nina Ricci defilesinde son derece cesur, kırlangıç yaka, koyu kot rengi bir blazer yine aynı renkte ton sür ton bir İspanyol paça pantolonla kombinlenerek son derece güçlü bir kadın ortaya çıkarıyor. Dior defilesinde ise kazayağı desen, sezonun yeni siyahı dediğimiz gri renk ceket – etek ikilisi de yine sezonun bir başka güçlü takımı oluyor.

Bottega Veneta - Versace Beyaz Gömlek

Klasik ve Zamansız Beyaz Gömlek

2023 Sonbahar sezonunda klasik ve zamansız olan beyaz gömlek önümüzdeki sezonun öne çıkan trendlerinden birisi oluyor. Farklı kesimlerde, modellerde ve kumaşlarda birçok defilede karşımıza çıkıyor. Gardıropların temel taşlarından birisi olan ve hiçbir zaman vazgeçilmeyecek olan bu parça Bottega Veneta markasının uzun kollu ve çizgili beyaz gömleği ile Versace defilesinde ise bol kesimli, koton gömleğin kot pantolon ile kombinlenmesi ile spor giyimde kendini gösteriyor.

Acne Studios - Balenciaga

Yere Kadar Uzanan Paltolar

Beyaz gömleklerinizin yanında gardırobunuzun kapsül koleksiyon bölümünde anahtar parçalardan olacak, sezonun öne çıkan bir diğer akımı ise her çeşidi ile siyah paltolar. Özellikle podyumlarda birçok markada yer alan siyah palto klasik ama şık bir parça olarak öne çıkıyor. Balenciaga ve Acne Studios oversize ve yere kadar uzanan paltoları moda severlerle buluşturuyor. Birçok kişinin favorisi olabilecek olan bu trend ürün iyi seçildiğinde de uzunca bir süre gardıroplarınızda sizlere eşlik etmeye devam edeceğe benziyor.

Asi Deriler

Derinin her formu 2023 sonbahar sezonunda podyumlarda karşımıza çıkıyor. Sadece ceketler ve paltolarda değil aynı zamanda etekler, bluzlar, trençkotlar ve elbiselerde de deri, asi tavrını yansıtıyor. Loewe’nin kreatif direktörü Jonathan Anderson derinin asiliğini bebek mavisi, önden cepli bir deri gömlekle yumuşatırken, Off-White’ın Mars’a gönderme yaptığı defilesinde büyük zımbaları, pilileri ve kemeri ile A kesim bir etekle buluşturuyor.

Etro - Acne Studios

Sarıp Sarmalayan Şallar

Moda evlerinin kreatif direktörleri ana giyim parçalarını ince tutarken her ihtimale karşı da kombinlerinin üzerlerine sıcak tutacak şalları serpmişler adeta. Etro, Rick Owens, Bottega Veneta ve Acne Studios defilelerinde görebileceğiniz; ne giyerseniz giyin, yanınıza alıp kombininizi tamamlayabileceğiniz kalın ve ısıtan şalların ekoselileri yine bu sezonunun öne çıkan trendlerinden.

Chanel - Balenciaga

Sonbahar Çiçekleri

2023 yaz sezonundan sonbahara geçiş yaparken moda evlerinin kreatif direktörleri çiçek desenlerinden vazgeçemiyor. Bir Japon çiçeği olan kamelyalar, sonbahar kış defilelerinde çok sık karşımıza çıkıyor. Balenciaga’da yüksek omuzlu, uzun kollu bir elbisede rastladığımız kamelyalar, Chanel defilesinde parlak bluz ve pantolonla podyumlara yansıyor. Normalde bahar aylarında açtığını bildiğimiz kamelyalar bu kış moda severlerin her ortamında kendini gösterecek gibi görünüyor.

Dolce & Gabbana - Palm Angels

Metalik Hava

Geçen sezondan yumuşak bir geçişle hayatlarımıza giren metalik modası bu sene bomba gibi düşüyor. Metalin her rengi her formda ve bir çok defilede boy gösteriyor. Dolce & Gabbana’nın pardösüsü metalik görünümü ile her ortamı tek başına domine etme gücüne sahipken; Palm Angels ise altın rengi metalik pantolonu beyaz bir dış giyim ile bir araya getirerek parlaklığı biraz kırıyor. Önümüzdeki birkaç sezon daha bu metalik görünümlerin etkileri sürecek gibi duruyor.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir