2022 Kışının En Cool Oyunu: Dama Desen

2022 Kışının En Cool Oyunu: Dama Desen

Normcore Dama Desen Süveter - Sevda Kaba

İki renkli karelerin neşeli birlikteliği dama desen, 2022 kışının en cool ismi oldu. 1950 ve 60’larda modaya ilk adımını atan trend, yeniden aramıza döndü. Podyumlarda siyah – beyaz karelerle yoğunlaşsa da İnstagram karelerinde en renkli görünümleriyle karşımıza çıktı.

Kuaybe Gider Dama Desen Takım

Queen’s Gambit Dizisinden İlham

Yıllar öncesinin trendinin geri dönüşü tabii ki tesadüf değil. Queen’s Gambit dizisinin çok sevilmesi hem hikayenin geçtiği 60’lar modasına hem de satranca ilgiyi artırdı. Modacılar da bu popülerlikten etkilenerek podyuma renk renk damaları dahil etti. Sofistike desenler hem nostaljik hem çarpıcı havasıyla yeni yıla damgasını vurdu.

Dama Desen Body - Sena Sever

Suud Collection Dama Desen Body

Dama Body ile Akım Başladı

Dama deseni ilk olarak çekimser bir şekilde body’lerde kendine yer edindi. Kendine çokça geniş yer edinmeden önce ceket ya da yeleklerin içine saklanan parçalar, bir aksesuar gibi boy gösterdi. Renkli halleriyle tesettür kombinleri ikonik hale sokan baskılar, it-girl’lerin seçimleri arasında bir akıma dönüştü.

Hooop Store Dama Desen Süveter Hırka -Kübra Doğan

Hooop Store Dama Desen Süveter Hırka

Artık Başrol: Dama Hırka

2022 kışının en cool deseni dama en çok kazak, hırka gibi triko modellerde karşımıza çıkıyor. İlk olarak geri planda kalmayı tercih etse de artık iyiden iyide ön planda olmaya hazır. Kombinlerde artık baş rol olduğunu kanıtlayan havalı isim, renk renk hırkalarda çekim alanını genişletiyor.

Normcore Dama Desen Süveter

Normcore Antrasit Dama Desen Süveter
Normcore Kırmızı Dama Desen Süveter

Sade Stilin Yıldızı: Dama Süveter

Sade stilinizi yeni sezona uyarlamak istiyorsanız ilk yapmanız gereken dama desen süveterleri dolaplara eklemek olmalı. Kendi gibi hem nostaljik hem yeni moda süveterlere çok yakışan bu renkli isim, özellikle gençlerin stilinde tam bir ikon haline geliyor. Öyle ki, bir beyaz gömlek bir jean ile en kısa yoldan trend bir stili yansıtmak mümkün.

Dama Desen Şişme Kaban

Yerini Dama Kabanlarla Genişletiyor

Dama desen o kadar sevildi ki, artık öyle gizlice kombinlerde gözükmüyor. Tam tersine dış giyimde bile kendine yer bularak trend oluşunu hakkıyla kutluyor. Kaşe ve şişme kabanlarda renkli tavırlarıyla en iyi görünümlerine kavuşan damalarla ciddi tavrınızı yumuşatarak neşeli bir kış geçirmek için beklemeyin.

Melike Tatar Damalı Scuba Takım

Melike Tatar Siyah Damalı Takım
Melike Tatar Damalı Takım

Dama Sweat’ler ile Sportif Tavır

Sportif stilinize ikonik bir hava katmak istiyorsanız, 2022 kışının en cool ismi damalar işte burada. Güçlü bir etki oluşturmanıza yardımcı olacak parçalar, bol bir pantolon ya da jean ile kendini tamamlayacak.

Mango Dama Desen Dokuma Ceket - Blair Eadie

Mango Dama Desen Ceket

Günlük Stilin Kahramanı Damalı Ceketler

Günlük stillerde retro bir tavırla karşımıza çıkan dama desenler, sadece sportif halleriyle değil, şık duruşlarıyla da adından söz ettiriyor. Özellikle sezonda çok sevilen blazer ceketlerde kendine yer buluyor. Maskülen botlarla iyi bir ikili olmayı başaran parçalar kimi zaman da yelekler olarak gündeme geliyor.

İnvee Triko Damalı Elbise

Retro Bir Görünüm İçin Damalı Elbise

Nostaljik görünümleri sevenler, ara sıra da olsa retro stiller yapmayı sevenler dama desenli elbiselere bir göz atmalı. Modern doku ve kesimlerle buluşarak günümüze uyarlanan ikililerde, fazla renktense monokrom, yani siyah – beyaz en iyi seçenek. Bu seçeneğe biraz mesafeliyseniz damalı eteklerle işe başlayabilirsiniz.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir