2021 Yılında Gardırobunuzu Sadeleştirmenin 5 Yolu

2021 Yılında Gardırobunuzu Sadeleştirmenin 5 Yolu

Gardırop Detoksu

Hafta sonu kısıtlamaları hala devam ederken evde yapabileceğimiz aktiviteler oldukça sınırlı. Mesela mutfak dolaplarını dip köşe silmek, gardırop düzenlemek varsa fazla parçaları hayatımızdan çıkarmak evdeyken halledebileceğimiz işler arasında. Bu süreçte eski eşyalardan kurtulmak yani gardırop detoksu yapmak bizi psikolojik olarak da rahatlatacak. Peki bunu nasıl yapalım? İşte 2021 yılında gardırobunuzu sadeleştirmenin 5 yolu…

1-Eskimiş Yıpranmış Parçalara Veda Edin

Gardırop detoksu yapmaya ilk olarak çok fazla kullanılmış ve yıpranmış olan parçalarla başlayın. Hatta yıpranmayan ama üzerinde çıkmayan bir leke olduğu için hiç giymediklerinize de veda edin. Uzun zamandır giymediğiniz için sararmış ve delikler oluşmuş parçaları da hemen eleyin.

2- Anısı Var Diye Saklamayın

Dolap detoksu hem maddi hem manevi bir arınma sağlar. Kıyafetlerin de hafızası vardır ve bundan kurtulmak iyi gelebilir. ‘Anısı var’ diye tuttuğunuz parçalar eğer hala kullanılabilir durumdaysa 2. el mağazalarında satışa çıkarın.

Gardırop Düzeni

3- Belki Giyerim Demeyin

Kombinlemekte zorlanacağınız renklerde ya da çok küçük gelen ama “belki giyerim” diye beklettiğiniz parçaları hemen eleyin. Çünkü onlar bir daha asla giyilmiyor. Sadece çok sık kilo alıp vermenizden dolayı beden ölçüleriniz sürekli değişiyorsa o zaman durum başka. Sırf bir beden küçük ya da büyük diye kıyafetlerinizi atmayın. Özellikle klasik bir siyah elbise ya da blazer ceket gibi kıyafetlerin bedeni bu sene uymuyorsa bile bir kenara ayırın, tekrar işinize yarayabilir.

4- Sıkıldığınız Parçaları da Hayatınızdan Çıkarın

Dolabınızda mutlaka olması gereken zamansız diyebileceğimiz basic tarzdaki parçalar her zaman kurtarıcıdır. Ancak uzun zaman giydiğiniz ama eskimeyen hatta alındığı günkü gibi duran parçalardan da eğer sıkıldıysanız bir ihtiyaç sahibine vererek hayatınızdan çıkarın.

Gardırop Düzenleme Önerileri

5- Kalan Kıyafetleri Gruplandırın

Temizlediğiniz dolabı tekrar giyilmeyecek ya da bir kere giyilip kenara atılacak ürünlerle doldurmamak sizin elinizde. Şimdi hayatınızdan çıkardığınız parçalardan kalanları ürün gruplarına ve renklerine göre ayırarak gardırobunuzu yeniden düzenleyin. Bu sayede hangi parçaları daha çok kullandığınızı ya da şu anda dolabınızda neyin eksik olduğunu görün. İhtiyacınız olan ürünler için alışveriş sayfamıza göz atın.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir