2021-22 Sonbahar/Kış Couture Koleksiyonlarından Tesettüre Uygun Elbise Trendleri

2021-22 Sonbahar/Kış Couture Koleksiyonlarından Tesettüre Uygun Elbise Trendleri

Elie Saab 2021-22

Yine ve yeniden haute couture! 2021/22 sonbahar – kış sezonunda eşofmanları çıkarıyoruz, gidilecek davetler için en harika tasarımları inceliyoruz. Dünya markaları koleksiyonlarını çoktan ‘en ihtişamlı’ halleriyle podyumda sergilemişken tesettüre uygun olanları merceğimiz altına alıyoruz.

Giorgio Armani 2021-22 Sonbahar Kış (Etek-Ceket)

Pırıldayan Etek ve Ceket Birlikteliği

Yüksek modanın trendler listesinde tesettürlü kadının çekim alanına girecek bir ikili var: Etek – ceket! Armani markasının couture koleksiyonunun neredeyse tamamını oluşturan takım parçalar, organze tül ve saten ışıltıları eteklerden, yine pırıldayan ceketlerden oluşuyor. Bu da demek oluyor ki, en yakın davete göz alıcı etek ve ceketleri şıklıkla kombinlemenin vakti geldi.

Zuhair Murad 2021-22 Sonbahar Kış (Bluz ve Ceket)

Mücevher Işıltılarıyla Parılda!

2021/22 sonbahar – kış haute couture koleksiyonlarındaki tasarımlarda, mücevher ışıltıları göz kamaştırıyor. Bunun en iyi örneklerini Zuhair Murad’ın yeni sezonunda görüyoruz. Gösterişli gömlekler, kristallerle bezeli ceketler, kadife ışıltılı etekler, elmas tokalı kemerler… Bu göz alıcı trendi tesettür giyime uyarlarken daha minimal bir ışıltı seçmek en iyisi.

Fendi 2021-22 Sonbahar Kış (Elbise-Padösü)

Gipür Pardösüler Yüksek Modanın Radarında

Yeni sezonun en ihtişamlı trendleri arasında, pardösüler ilk sıralarda yer alıyor. Neredeyse bütün dünya markalarının radarına giren dış giyim parçaları, tabii ki tesettürlü kadının da çekim alanında. Bir elbise edasıyla ayak bileklerine kadar inen tasarımlarda, özellikle üç boyutlu gipürler yer alıyor.

Rahul Mishra (Mikanos Mavisi) - Cristóbal Balenciaga (Ateş Girdabı)

Rengini Seç: Mikanos Mavisi mi, Ateş Girdabı mı?

Ege denizini çağrıştıran capcanlı bir mavi ve bu soğukluğa karşı güçlü bir ateş kırmızısı. Koleksiyonlarda rekabet halindeki bu iki renk, 2021/22 davetlerine sıra dışı bir hava getirecek. Özellikle geçmişin izlerini taşıyan kabarık etekli ve pelerinli elbiselerde kullanılan renkleri, yeni sezonun özel gecelerine dahil edin.

Christian Dior 2021 (Desenli Etek ve Pardösü)

Gece Desenleri

Yeni sezonun en özel davetlerine brokar desenli tasarımlar eşlik ediyor. Orta yaşlı kadınların gece davetleri için yerinde bir seçim seçim olacak bu desenler, döpiyes seçimlerinde akıllarda olmalı.

Elie Saab 2021 Sonbahar Kış (Siyah Elbise)

Siyah Ama Romantik

Sonbahar – kış sezonundaki davetlerin asil kadrosunda yer alan siyah abiyeler, güçlü yanlarını romantik detaylarla öne çıkarıyor. Kabarık fırfırlar, tüller, fiyonk yakalar, pelerinler… Tesettürlü kadının da jokeri olan karanlık elbiseler, her ne olursa olsun hayalperest detayları taşımalı.

Elie Saab 2021 Sonbahar Kış (Abiye Tulum)

Tulumların Yükselişi

2021/22 haute couture koleksiyonlarında yükselişe geçen tulumlar artık tesettürlü kadının da çekim alanına giriyor. Omuzlardan aşağı dökülen pelerinleri ya da bele dolanan etek eklentileriyle kusursuz görünen parçalar, yeni sezonun gecelerinde daha çok görülecek gibi.

Elie Saab 2021-22 Sonbahar Kış (Pelerin Elbise)

Davetlerin En Havalı Pelerinleri

Yüksek modanın trendleri arasında tesettürlü kadının ilgisini çekecek bir abiye modeli daha var. O da, birbirinden harika elbiselerin omuzlarından aşağı dökülen pelerinli tasarımlar. Üç boyutlu çiçekler, tüller, pililerle bezeli pelerinle kimi zaman da akışkan bir saten ya da tülden tasarlanıyor. Aynı Elie Saab’ın yeni sezon koleksiyonundakiler gibi.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir