2020 Yazına Fazla Kilolarla Girenlere İyi Gelecek 5 Stil Önerisi

2020 Yazına Fazla Kilolarla Girenlere İyi Gelecek 5 Stil Önerisi

Aybükenur Demirci Fahhar Design Katkat Elbise Kombini

Salgın nedeniyle evlere kapanılan iki – üç aylık sürede, fiziksel aktiviteler azaldı, kilolar da arttı. Ofise dönüşler başlayıp tatil hazırlıkları sürüp giderken; kombinler de alınan kiloların gölgesinde kaldı. Endişeye mahal vermeden, ihtiyacınız olacak 5 stil önerisini sizin için mercek altına aldık.

Elif Doğan'ın Qanu Official Markasından Seçtiği Bej Renk Ferace Kombini

Yazlık ve Modern Ferace Zamanı

Tesettürlü kadınlar için ayrı bir yere sahip olan feraceler, gün geçtikçe güzelleşiyor. Normalde bu tarz parçaları kullanmakta çekinenler bile, yeni sezonun en stil sahibi tasarımlarıyla tanışınca eminiz ki ön yargısını kıracak. Ve hatta ne vücuda yapışan ne de aşırı bol olan kesimleriyle feraceler, kiloları örtmekte birebirken; yazlık doku ve renklerle de çekim gücünü artırıyor. Mesela, Elif Doğan’ın Qanu Official markasından seçtiği bej renk ferace, vücut hattını ve doğal olarak kiloları örterken; tarçın rengi şal, taba renk çanta ve sandaletle buluşup havalı bir kombinde baş rolü paylaşıyor.

Hülya Aslan Qooq Store Bej İkili Takım Kombini

Bol Takımların Gücünü Keşfet

2020 yazında tesettürlü kadınların dolaplarında olmazsa olmaz takım parçalar, kiloları örtmekte de oldukça trend. Özellikle bol ve uzun paçalı pantolon ile yarım boy tunik (asimetrik olması daha da iyi) eşleşmesiyle karşımıza çıkan modeller, fazlalıkları gizlemek için birebir. Ve ayrıca, alt ve üst parçanın aynı renkte olması, kombinde yer alacak diğer parçaların da benzer tonlarda olması sizi daha ince ve uzun gösterme noktasında destekleyecek.

Merve Dağlı Puantiyeli Kimono Ceket Kombini

Maksi Boy Kimono Ceketlerle ‘İnce’ Konfor

Yaz denince joker isim olmayı başaran kimono ceketler, trençkot ve pardösülerin pabucunu dama atıyor. Onlar artık sadece sahillerde değil, ceket edasında kesim, doku ve desenleriyle şehrin de vazgeçilmezi. Özellikle kiloları kapatmada birebir olan bu parçalar, maksi boylarıyla eforusuz stil sunuyor. Desen seçimlerinde iri iri çiçeklerden ziyade, minik puantiyeleri ya da dikine çizgileri seçmeniz şart. Kimonun içine kat izi yapmaması için kalın kot parçalar yerine incecik elbiseler tercih ederek, akışkan ve hareketli bir görünüm sağlayın. Kimononun kemerini hafifçe sıkacak bel vurgusu yapın. Yine kimonoyla aynı renk şal ve topuklu sandalet de kullanıp uzun ince görünümün keyfini çıkarın.

Alia Haki Doğal Kumaşlı Çiçekli Elbise - Alia Kum Beji Doğal Kumaşlı Beli Büzgülü Elbise

Alia Çiçekli Elbise
Alia Beli Büzgülü Elbise

Kilo Örtüp Şıklığı Artıran Akışkan Elbise

Sıcak havalarda tesettürlü kadınları rahat ettirmekle görevli akışkan elbiseler, kiloları örtmekte de başarılı. Özellikle karın ve bel çevresindeki fazlalıklardan şikayetçi olanların mutlaka dolaplarla eklemesi gereken elbiseler, omuzlardan otururken ayak bileklerine doğru hafifçe genişliyor. Belin bir tık üstündeki büzgüler ile siluet kazandırmayı hedefleyen bu parçaları koton kumaşlardan ziyade daha hareketli dokulardan seçmek gerek. Ve ayrıca yine mutlaka aynı renkteki başörtüler ve sandaletler, ince ve uzun gözükmek için şart.

Aybükenur Demirci Avelier Pliseli Etek Kombini

Etek Üstüne Dökülen Bluz Modası

Fazla kiloları örten modalar var olsun! Bunlardan biri, etek üzerine dökülen bluz eşleşmesiyle yapılan trend kombin. Eteğin kalçayı örtmesi, eteğin üzerine dökülen bluzun da karın çevresini örtmesiyle ortada kilo derdi kalmıyor. Bu stili kullanırken; hafifbir topuklu sandalet kullanmakta fayda var. Ancak sportif olacağım derseniz, bluzu eteğin içine sokup hafifçe bollaştırarak giymelisiniz. Ayrıca, kilolarınız göğüs ve omuz çevresini de genişlettiyse, bluz seçimine dikkat etmeniz gerek. Direk göğüse yapışan elastik kumaşlı bluzlardan ziyade; tişört gibi pamuklu parçaları ya da üst düğmelerini açacağız gömlekleri kullanın.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir