2020 Sonbaharının Favori Rengi Ateş Tuğlası Nasıl Kombinlenir?

2020 Sonbaharının Favori Rengi Ateş Tuğlası Nasıl Kombinlenir?

Sister Jane Ekose Hırka (Zeynep Babuşcu)

2020 sonbaharının en güçlü renklerinden biri ‘Fired Brick’ yani ‘Ateş Tuğlası‘ ile tanışma zamanı geldi. Koleksiyonlarda benzersiz görünümleriyle dikkatlerden kaçmayan bu renk, oldukça sağlam ve karakterli. Ateş tuğlası, daha önce bahsettiğimiz ‘yanık kına’ rengine benziyor olsa da o, kırmızının daha koyu ve bir o kadar da canlı bir gölge tonu. Pantone’un ‘stile ciddiyet ekleme’ olarak tanımladığı bu renge gelin daha yakından bakalım, hangi günlerde nasıl kombinlenir keşfedelim.

SCL Bordo Fermuar Detaylı Örme Tunik

SCL Tunik

Günlük Kombinlerde Ateş Rengi Trikoyu Dene

Kırmızının iddiasından çekinenlerin bile mutlaka dolaplara eklemesi parçalar arasında, ateş tuğlası renginde trikolar yer alıyor. Dünya markalarının da koleksiyonlarında sıkça yer verdiği bu tasarımlar, günlük kombinlerde enerjinizi yükseltmek için harika bir seçenek. Desenli ve parlak dokudaki pileli bir eteğin üzerine ateş renkli triko tunik deneyin. Eteklerle siyah postalları, şal olarak da yine siyahla noktayı koyun. Ayrıca, ateş tuğlası rengindeki triko elbise ve postal ikilisi; ateş renkli triko takımlarla spor ayakkabı kombinleri de yapabilirsiniz.

Touche Official Deri Ceket (Meryem Demir)

Dış Giyime Biraz İddia Katmak İçin ‘Ateş Tuğlası Deri Ceket’

Yeni sezonda deri ceketler tam tesettürlü kadınların stillerine uygun olacak. Dizlere kadar uzanan boylarıyla tasarlanan deri ceketler siyahın pabucunu dama attıracak rengimiz ise ateş tuğlası. Günlük giyime iddia getirdiği gibi; toplantı ya da davetlere de uyum sağlayacak bu parçayı neyle kombinlerseniz o moda uyum sağlayacak. Mesela siyah bir elbise ve bootie ile şık; bir jean ve kazakla günlük hayata uyarlanacak.

Stradivarius Trençkot - Mango Kazak Kombini

Stradivarius Trençkot
Mango Kazak
Armine Şal
Mango Babet
Gizce Çanta

Sarı-Kahve Tonuyla Muhteşem Uyum Yakalayın

‘Ateş tuğlasını hangi renkle kombinlemeliyim?’ sorusu en çok akıllara takılan konulardan biri. Ancak hiç paniğe gerek yok. Sonbahar – kış boyunca dolapları ele geçiren kahverengi tonları, onun en yakın arkadaşlarından biri. Yeni sezonda ‘sarı-kahverengi’ diyebileceğiniz Pantone’un ‘Tawny Birch’ yani sarımsı huş ağacından ilham aldığı renkle muhteşem ikili olacaklar. Ateş tuğlası bir takımın altına sarı-kahve bir süet çizme, kahve trençkotlarınızın içine ateş tuğlası bir triko kazak ya da elbise kombinlemek için beklemeyin.

Zeynep Babuşcu Ceket - Çizme

Klasik Görünümlere Sevenler ‘Siyah’tan Şaşmasın

Ateş tuğlasının gölgeli kırmızı tonu, 2020/21 sonbahar – kış koleksiyonlarında paltolara hükmediyor. Ayak bileklerine kadar uzanan ceket, trençkot, pelerin ve kabanlara iddiasıyla gelen bu renk, yanına da kendi siyahı alarak kontrast uyumun gücünü tekrar tekrar yansıtmaya kararlı. Burada dikkat etmeniz gerekense ikiliyi farklı dokularla kombinlemeniz. Mesela deri ateş tuğlası ceketi siyah triko elbise ile ya da kaşe bir ceketi deri çanta ve çizmelerle eşleştirmek gibi.

Fuga Design Elbise - (Beyzasu Sever Doruk - Şeyma Kaymak)

Özel Günlerde Nude Tonlarla Minimalleşin

Ateş tuğlasını özel günlerde kullanırken klasiklerin dışına çıkabilirsiniz. İlk akla gelecek siyahla kombinlemenin yanında ‘nude’ aksesuarlar katarak farklı bir dokunuş yapın. Mesela, ateş tuğlası bir abiyeyi siyah bir şalla ve stilleto ile kombinlerken nude bir deri çanta kullanın.

Qras Studio Gömlek ve Şal (Ayşenur Coşkun)

Detayları Vurgulayan ‘Petrol Mavisi’ ile Sıra Dışı Uyum

Ateş tuğlasını kombinlerken siyah, kahve ve nude tonlar hiç şüphesiz çok yakışıyor. Ancak daha sıra dışı uyumlara açık olmak gerek. Bunun içinse ‘petrol mavisi’ni deneyin. Ateş tuğlası pelerininizi petrol mavisi bir çantayla; ateş tuğlası bir triko takımı koyu mavi şallarla eşleştirin. Petrol mavisinden klasik maviye kadar benzer tonlar ateş tuğlası ile arkadaşlığını sürdürüyor.

SAHRA AFRA Kırmızı Ekose Trençkot ve Elbise

SAHRA AFRA Trençkot
SAHRA AFRA Elbise

Ekose Desenlerle Buluşan Ateş Tuğlası ile Sportif Tavır

Ateş tuğlası rengi iddiasını ekose desenlerle sportif bir çizgiye kaydırıyor. Hafta sonunun bohem rüzgarına ya da kampüs stillerine ‘trend’ bir görünüm katmak için harika fikir olmayı da başarıyor.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir