2020 İlkbahar – Yaz Sezonuna Hızlı Bakış

2020 İlkbahar – Yaz Sezonuna Hızlı Bakış

Adam Lippes 2020 İlkbahar Yaz

Dünya markaları gelecek sezona yön veren tasarımlarıyla podyumların tozunu attırdı. Hepsinin ortak fikirde buluştuğu birbirinden havalı trendler de şimdiden belli oldu. Şüphesiz sokak stilinde etkisini gösterecek bu görünümlerden tesettürlü kadının da stiline uyarlayabileceği pek çok yıldız parça var. O halde gelin, sıcak günlere özleminizi artıracak 2020 ilkbahar – yaz sezonuna hızlıca bir bakış atalım.

Louis Vuitton 2020 İlkbahar Yaz - Celine 2020 İlkbahar Yaz Yelek

Louis Vuitton & Celine 2020 İlkbahar Yaz

Yeni İkon: Yelek

Maskülen havayı zarafetle yansıtmayı başaran yelekler, 2020 ilkbahar – yaz koleksiyonlarında yerini aldı. Mükemmelliyetçi bir yaklaşımla stillere ikonik bir hava getirmeye amaçlayan tasarımlar, tesettürlü kadının stilinde de eteklerin üzerinde kendine yer bulacağa benziyor.

Gucci 2020 İlkbahar Yaz

Gucci 2020 İlkbahar Yaz

Erkek Reyonu Trendi

2020 ilkbahar – yaz koleksiyonlarına göz atarken erkek reyonuna düştüğünüzü zannedebilirsiniz. Geniş paçalı pantolonlar, oversize ceketler, sivri yaka gömlekler, yelekler ve hatta kravatlar…

Jil Sander 2020 İlkbahar Yaz

Jil Sander 2020 İlkbahar Yaz

Yaz Karası

Kış stillerine hükmeden beyaza inat; yaza söz geçiren siyah karşımızda. Güneşe aldırmadan kombinlerde kendine yer bulacak siyah tasarımlar, nefes alan kumaşlarla gelecek sezonda hakimiyeti eline alacak.

Givenchy & Celine 2020 İlkbahar Yaz Denim Etek

Givenchy & Celine 2020 İlkbahar Yaz

Asit Etkili Denim Etek

Koleksiyonlarda onlarca farklı görünümleriyle kendini fark ettiren denim, her parçada gücünü ortaya koydu. Tesettürlü kadını sevindirecek haberse, denimlerin en çok maksi eteklerde ( asit etkili ve patchwork detayıyla) karşımıza çıkması oldu.

Victoria Beckham 2020 İlkbahar Yaz

Victoria Beckham 2020 İlkbahar Yaz

70’ler Modasına Dönüş

Moda dünyası geçmişe saygı duruşunda bulunuyor ve takım elbiseleri 70’lerin ruhuyla karşımıza çıkarıyor. Kusursuz bir ustalıkla tasarlanan vatkalı ceketler, geniş yakalı gömlekler, takım pantolonları capcanlı renklerle kendini gösteriyor.

Agnona 2020 İlkbahar Yaz Trençkot

Agnona 2020 İlkbahar Yaz

As Parça: Bej Trençkot

Gelmiş geçmiş tüm zamanların moda fenomeni bej trençkotlar, 2020 ilkbahar – yaz koleksiyonlarında da baş rolü oynuyor. Bir de maksi boy tasarımların trend olduğunu düşünürsek tesettürlü kadınların zamansız stilleri için aranan isim belli oluyor.

Valentino 2020 İlkbahar Yaz Desenli Elbise

Valentino 2020 İlkbahar Yaz

Tropikal Rüzgar

Moda dünyası, iklim değişikliğine dikkat çekmek için kendi kozunu kullanıyor. Tropikal ağaçlardan ve egzotik çiçeklerden ilham alan tasarımcılar, rengarenk yazlık elbiseleri ile gönülleri alıyor. Modest çizgideki, maksi boy ve akışkan elbiselerin trend çizgisindeki tasarımları desenleriyle olduğu gibi kapalı görünümleriyle de tesettürlü kadını çekim alanına dahil ediyor.

Jil Sander  -  No. 21 2020 İlkbahar Yaz Elbise 

Jil Sander  & No. 21 2020 İlkbahar Yaz

Helenistik Dönem

Wrap denilen kıvrımlı ve büzgülü kumaşlar, yeni sezonun en yenilikçi görünümü. Helenistik siluetleri çağrıştıran bu düzensiz tasarımlar, özellikle elbiseleri etkisi altına alarak geçmiş geleceğe modern bir bakış atıyor.

Christian Dior 2020 İlkbahar Yaz Desenli Etek ve Elbise

Christian Dior 2020 İlkbahar Yaz

Safari Yolculuğu

Vahşi doğadan ilham alan moda dünyası, 2020 ilkbahar – yaz sezonunda safariye çıkıyor. Beyaz, ekru, bej, kahve gibi Afrika ikliminden esinlenen tasarımlar, çöl bitkisi desenlerini unutmuyor. Natürelliğin ön planda olduğu bu trend, doğal kumaşlardan başkasına bakmıyor.

Giambattista Valli - Sudi Etuz 2020 İlkbahar Yaz Elbise

Giambattista Valli – Sudi Etuz 2020 İlkbahar Yaz

Masal Dünyası

Belki eski bir dönem filminden belki de çok sevdiğiniz romandan fırlayıp gelen tasarımlar, 2020 ilkbahar – yaz koleksiyonlarının en romantik isimleri. Kabarık kollar, fırfırlar, fiyonklar, puantiyeler ve danteller… Tüm bu hayalperest detaylar yaz boyunca gündüzden geceye tasarımlara masalsı bir hava getirecek.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir