2020 Ekim Ayının Renkleri Hangileridir?

2020 Ekim Ayının Renkleri Hangileridir?

2020 Ekim Ayının Renkleri

Kimi aydınlık görünümleriyle enerji veriyor; kimi yoğun ve canlı tonlarıyla cazibesini kanıtlıyor. 2020 ekim ayının renkleri arasında öyle harika isimler var ki, onları tanımadan değil mevsimi bu ayı bile bitirmemelisiniz. Dolapların jokeri olacak sarımsı huştan iddiasını kanıtlayan kereviz rengine, gücünü her daim gösteren askeri yeşilden eleganlığı sevenleri mutlu edecek kumtaşına kadar gelin bu ayın renklerini hemen keşfedin.

Marc Jacobs Kereviz Rengi Kaban ve Ceket(Pantone 14-0647 Celery)

Kereviz Rengi (Pantone 14-0647 Celery)

Yeni sezonun enerji dolu renklerinden biri Celery, yani kereviz rengi. Bitki dünyasından çıkıp gelen bu renge, yeşilimsi bir sarı tonu diyebiliriz. Özellikle kışlık dokularda kendini bulan kereviz rengi, triko takımlar, yün hırkalarda, tüvit ceketlerde, yumuşacık peluş paltolarda hayat buluyor. Mevsimin havasını değiştirdiği gibi kombinlere ikonik birer duruş katacak kereviz renkli tasarımlardan birini siz de mutlaka dolaplara eklemelisiniz. Ve onun dikkat çekici havasından asla korkmadan stilinizde yer ayırmalısınız. Nötr renkler ve griyle sadeleşecek bu renk, siyah – beyaz desenli parçalarla da havalı duruş sergileyecek.

Longchamp Asker Yeşili Ceketli Takım(Pantone 19-0622 Military Olive)

Asker Yeşili (Pantone 19-0622 Military Olive)

Sonbaharı en iyi yansıtan renk tonlarından biri de Military Olive, yani asker yeşili. Dolapların kilit rengi olacak bu koyu ama canlı yeşil tonu, Pantone tarafından da ‘güçlü ve sadık’ olarak tanımlanıyor. Kombinlerde kahve tonlarıyla aşırı yakınlık gösteren askeri yeşil, tabadan deve tüyüne, bronz kahvelerden yanık kırmızılara kadar birçok renkle uyumu yakalıyor. Kadife ceketlerde olduğu gibi kışlık dokulara çok yakışan askeri yeşil, saten gibi parlak dokulu şık tasarımlarda üst düzey bir hava yakalıyor.

Fendi Kumtaşı Gömlek - Pantolon(Pantone 16-1328 Sandstone)

Kumtaşı (Pantone 16-1328 Sandstone)

Toprak tonlarının en nötr renklerinden biri olan Sandstone, yani kumtaşı stillere canlılık getirmek için var oluyor. Minimal bir ruhu olsa da oldukça sıcak bir his bırakan bu renk, naif ve elegan görünmeyi seven kadınlar için mükemmel bir eşlikçi. Onun turuncuya çalan tavrına etki eden kahvelikle, soğuk günlere yeni bir duruş getirmek için var. Özellikle dış giyimde yün ve kaşe paltolarla sıra dışı görünmeyi başaran kum taşı rengi, triko elbiselerde, örme tunik – pantolon takımlarında ve hatta deri bluzlara kattığı romantik duruşuyla kendini belli edecek. Mevsimin diğer her tonuyla uyumu yakalaması muhtemel kumtaşı, kahve tonları, turuncularla ton sür tonu, sarı ve petrol yeşili, çini mavisi gibi tonlarla da ikonik eşleşmelere imkan tanıyacak.

Erdem Sarı-Kahverengi Huş Ceket - Pardesü (Pantone 17-1225 Tawny Birch)

Sarı-Kahverengi Huş (Pantone 17-1225 Tawny Birch)

Pantone onu ‘rustik doğayı çağrıştıran’ bir renk olarak tanımlıyor. Tawny Birch, yani sarımsı huş rengi. Sonbahar dolaplarında kendine en fazla yer edinecek rengimiz, sarımsı huş ağacının doğasından ilham alarak koleksiyonlarda boy gösteriyor. Deri dokularda, kazaklarda, özellikle kaşe paltolarda, trençkotlarda çokça göreceğiniz sarımsı huş, dış giyim ürünlerini ele geçiriyor desek yeridir. Öyle ki, sadece giyimde değil çanta ve çizmelerde de bu rengin yansımalarını görmeniz mümkün. Bir sonbahar kadını olmak için sarı – kahverengi huş rengini adında geçen renklerle baştan aşağı kombinlemek harika olacak.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir