2018 Sonbahar – Kış Trendlerine Hızlı Bakış

2018 Sonbahar – Kış Trendlerine Hızlı Bakış

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış

2018/19 Sonbahar – Kış sezonunda trendler, “kara kış”a hazır. Tesettürlü kadınları oldukça şaşırtacak look’larla kendini gösteren markalar, kimi zaman başörtülü modelleri ile kimi zaman bizlerin zaten alışık olduğu birlikteliklerle karşımıza çıktı. Konforu ve şıklığı geride bırakmadan, yenilerek karşımıza çıkan dünya modasının trendlerine gelin hızlıca bir bakış atalım.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Bol Elbise Modelleri

Akışkan Elbise

Dünya markaları, Faslı kadınların stillerinden etkilenerek bir yanı duygusal bir yanı konforlu olan elbiseler tasarladı. Bohem bir tarzın sihirli parçaları, dokuları ve renkleriyle zarafeti feminenlikle buluşturmayı başardı. Kış mevsimini rahat geçirmek isteyen tesettürlü kadınlar, dünya modasının bu fevkalade parçasını dolaplara eklemeye başlamalı.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Fırfır Trendi

Couture Fırfırlar

Gündüz kıyafetlerini kostüme çevirmeye başaran festival fırfırları, tasarımlara yeni bir bakış açısı getirdi. Marc Jacobs, Gucci, Alexander McQueen gibi dünya markalarının oldukça öne çıkardığı süslenmiş tasarımlar, podyumda oldukça dikkat çekti. Bele dolanan kocaman kuşaklar, fırfırlı ceketler, kat kat etek ya da yüksek omuzlar…

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Deri Elbise Ve Ceket Modelleri

İkinci Deri

Kışın vazgeçilmezi kadife ve triko parçaların en yeni rakibi deri tasarımlar. Kısa ceketlerde görmeye alışkın olduğumuz deriler artık maksi boy pardösüler ve elbiselerde kendini gösteriyor. Sezonun en cool trendlerinden olan deriler simsiyah duruşlarıyla kışı ısıtmaya hazır.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Kat Kat Giyinme Trendi

Katman Katman Ceket

2018 – 2019 Sonbahar – Kış Koleksiyonları, “kara kışa” hazır. Öyle ki yastık montlar, parkalar, kat kat ceketler yetmiyor; baş örtüler, berelerle vücutta neredeyse sadece bir çift göz gözüküyor.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Eşarp Baskılı Elbise Modelleri

Eşarp Baskıları

Yeni sezon tesettürlü kadınlar için oldukça sürprizli geçecek. Günlük hayatta bizlerin zaten alışkın olduğu pek çok görünüm şimdilerde dünya modasında. Bilindik gelecek trendlerden bir tanesi de eşarp baskıları. Rengarenk çiçeklerin geleneksel motiflerle sergilendiği kıyafetler her parçaya bir dokundu. Özellikle ipek dokular üzerinde yeni bir kimlik kazanan bu görünüm biraz retro biraz modern.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Mekanik Renk Trendi

Hologram

Yüksek parlak bir sezona hazır olun. Göz kamaştıran holografik görüntüler yeni sezona fütüristik bir bakış açısı getiriyor. Uzay çağını yaşatacak, bilim kurgu filmlerinden fırlama tasarımlarla geleceğe seslenin.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Kahverengi Kaban Modelleri

Kahve Kokusu

2018/19 Sonbahar – Kış Koleksiyonlarına toprak tonları hükmediyor. Her sezon olduğu gibi bu sezonda da rüştünü ispat eden renkler özellikle dış giyimin vazgeçilmezi. Cazibesini katlanarak artıran kahve tonları dolapları esir alacağa benziyor.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Shearling Ceketler

Koyun Postu

Geçtiğimiz kışı sıcak ve yumuşak dokularıyla esir alan shearling ceketler yeni sezonda da karşımızda. Sheepskin olarak karşınıza çıkacak bu koyun postları, kimi zaman paltoların içinden kimi zamansa dışından seslenecek.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Mikro Pileli Etekler

Modern Mikro Pileler

Yeni sezon tesettürlü kadına çok tanıdık gelecek demiştik. 2018/19 Sonbahar – Kış Koleksiyonlarında da kendini öne atan modern pileler de alışılagelen görünümlerden biri. 70’lerden kalma pililer mikro halleriyle özellikle eteklerde hayat buluyor.

Pelerinler

2018/19 Sonbahar – Kış Koleksiyonlarında tesettürlü kadını cezbedecek en güçlü parça, hiç şüphesiz pelerinler. Sonbaharın serin günlerine en havalı görünümleriyle ayak uyduracak parçalar, kimi zaman bohem ve retro, kimi zaman modern ve şık…

Vahşi Doğa

Gerçek kürklerden vazgeçen ama sahtesinden vazgeçemeyen dünya markaları, 2018/19 Sonbahar – Kış Koleksiyonlarında rotayı yine vahşi doğaya çevirdi. Leopar desenlerden zebraya, kaplandan romantik peluşlara kadar her türlü tüylü görünümler karşımızda.

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Uzun Triko Modelleri

Maksi Trikolar

Kış koleksiyonlarının en sıcak trendi trikolar, özleyenler için çok boyutlu görüntüleriyle vitrinlerde yerini aldı. Önceleri sadece kazaklarda karşımıza çıkan trikolar şimdi artık baştan ayağa bizimle. Maksi boy triko pardösüler, maski boy triko elbiseler ve maksi boy triko pelerinler…

Dünya Modasında 2018 Sonbahar Kış Tüvit Kumaş Etek Ceket Modelleri

Tüvit Kuşatma

Tüvit kumaşlarıyla her sezon adından söz ettiren Chanel‘e, yeni sezonda birçok dünya markası eşlik etti. 80’lerin modasından ilham alan Marc Jacobs, renkli dokunuşlar sunan Miu Miu, zarif bir tavra bürünen Prada, Calvin Klein ve Chloe gibi birçok isim…

Moda Editörü Büşra Karagöz

 

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir