2018 Mezuniyet Elbiselerine İlham Verecek 8 Trend

2018 Mezuniyet Elbiselerine İlham Verecek 8 Trend

2018 Tesettür Mezuniyet Elbiseleri

Hayatımızın en özel günlerinden biri olan mezuniyet günleriyle ilgili herkesin aklında aynı soru var; mezuniyette ne giyeceğim? Her genç kız, tüm okul hayatını geride bırakacağı bu özel günde kendini en iyi hissettiği kıyafetlerle olmak ister. Ama bu özel gün için hazırlanırken unutmamanız gereken en önemli şeyin ilki şık olmaksa ikincisi ise fazla göze batmamaktır.

Mezuniyet elbisesi seçmek zordur ama tesettür mezuniyet elbisesi seçmek çok daha zordur… Şık bir elbise için karar vermek zordur ama tesettürlü bir genç kız için çok daha zordur. Sebebi ise eşarbı/şalı, kumaş seçimi, elbise modeli gibi tüm ayrıntılarda bir bütünlük sağlanması kuralıdır. Sadece doğru bir elbise seçmek yeterli değil, bu sebeple en doğru seçimi yapmak için öncelikle Lise ve Üniversite Mezuniyetlerine Hazırlık Başlasın! başlıklı konuya göz atmanızı tavsiye ederiz. Sonrasında ise tesettürlü gençler için ilham verecek 2018 mezuniyet elbisesi trendlerine göz atabilirsiniz.

2018 Tesettür Mezuniyet Elbiseleri

Puantiyenin Dönüşü

2018 mezuniyetleri için tek seferlik bir mezuniyet elbisesi yerine puantiye desenli, mükemmel kalıplı ve belden incecik zarif bir kemerli pardösü tercih etmeye ne dersiniz? Üstelik bu pardösü dünyaca ünlü moda devleri tarafından da 2018 yılının couture koleksiyonlarında en çok beğenilen ve onaylanan modeller arasında başı çekiyor!

2018’in trendlerini belirlerken biraz eskilere 80’lerin ve 90’ların hemen başlarındaki bir dönemin çok tercih edilen elbise deseni olan puantiye ile başlıyoruz. Bir dönemi etkisi altına alan bu desen 2018 yılında yine zirvedeki yerine oynuyor. Hal böyle olunca mezuniyet kıyafetleri de bundan nasibini alıyor.

Dünya moda devlerinden Christian Dior’un 2018 Couture koleksiyonunda da baş rolü oynayan bu deseni mezuniyet kıyafetleriniz için de düşünmelisiniz. Tesettürlü gençler için modeli ve dinamik desenleri itibariyle oldukça uygun olan bu model mezuniyet sonrası da gardırobunuzda terk edilmeye mecbur bırakılmış bir elbise olmak yerine, dolaplarınızın  joker parçası olarak yerini alabilir.

2018 Tesettür Mezuniyet Elbiseleri

Fiyonk Fiyonk Mutluluk

Hangimiz hayatımızın bir döneminde onunla tanışmadık ki… Fiyonk, her kadının bir dönem saçında bir dönem aksesuarlarında ya da ayakkabılarında mutlaka yaşamına dokunmuştur. Hatta çocukluğumuzun rugan ayakkabılarının en can alıcı detayını o oluşturuyordu.

2018 couture trendlerinden biri olan fiyonklar dünya moda markalarını da etkisi altına alıyor. Podyumlarda, özel davet elbiselerinde şaşırtıcı derecede göze çarpan fiyonk trendini biz çok sevdik!

Christian Dior‘un 2018 Couture koleksiyonunda uzun etekleri süsleyen bu detay 2018 mezuniyet kıyafetleri için de stil sahibi bir seçim olarak hafızalara kazınabilir. İster uzun etek üzerinde tercih edin, isterseniz tek parça ve belden A kesim devam eden bir elbise üzerinde tercih edin bu detay ile hayatınızın bu en taze ve en güzel gününde son derece stil sahibi bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Unutmayın klasik modelleri, alışılagelmiş tasarımlarını hayatınızın her döneminde tercih edeceksiniz ama böylesine cesur ve genç detayları şimdi denemenin tam zamanı.

2018 Tesettür Mezuniyet Elbiseleri

Elbise mi Etek mi?

Davet deyince aklımıza ilk gelen parça elbise oluyor ancak 2018 yılında öne çıkan uzun etek modelleri ile bu algı değişecek gibi görünüyor.

2018 couture koleksiyonlarını etkisi altına alan uzun etekler baskılı kumaşları, ışıltılı görünümleri ile davetler için oldukça ideal bir görünümde karşımıza çıkıyor. 2018 mezuniyet elbisesi yerine etek tercih etmek isteyenler yerlere kadar uzanan bu modellerden ilham alabilirler. Alberta Ferretti 2018 koleksiyonunun da baş rolünde olan uzun etekleri ton sür ton akımına uygun şekilde tamamlayabilirsiniz.

2018 Tesettür Mezuniyet Elbiseleri

Mikro Fırfırlar

Geçtiğimiz sezon hayatımıza giren ve kalmakta ısrar eden fırfır trendi 2018 yılının davet elbiselerinde mikro görünümleri ise karşımıza çıkıyor.

Fırfır detayının kendini yenilediği bir sezonla karşı karşıyayız. Sert tüllerle şekillenen, küçük formları ise göze batmayan ama katkat görünümleriyle elbiselere farklı bir etki katan bu detay 2018 mezuniyet elbiselerinin de kahramanı olabilir.

2018 Tesettür Mezuniyet Elbiseleri

Çiçek Açan Payetler

Farklı parçalarda da sıklıkla karşımıza çıkan üst olarak kullanıldığında jean’lerle bile bir araya gelerek sportif bir görünüme ayak uyduran bu ışıltıyı çok sevdik.

2018 yılında çiçek motiflerine renk ve ışıltı katan payet modasıyla davet elbiseleri tam da düşlendiği ışığa kavuşuyor. Abartıldığında tam bir hayal kırıklığı olan ama dozunda kullanıldığında göz yormayan renklerde muhteşem bir ışıltı yakalayan payetleri 2018 mezuniyet elbisesi seçimlerinde de düşünebilirsiniz.

2018 trendlerinden yola çıkarak sizin için seçtiğimiz tüm tesettür abiye elbise modellerine alışveriş sitemizden ulaşabilir ve kendinize en yakışan modele bir tıkla sahip olabilirsiniz!

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir