2018 Dekorasyonunda Trend Doğallıktan Yana

2018 Dekorasyonunda Trend Doğallıktan Yana

2018 Dekorasyonunda Trend Doğallıktan Yana

Türkiye’nin lider mobilya bileşenleri markası AGT, bu yıl yaşam alanlarında ahşap ve mermer birlikteliğine dikkat çekiyor. Parkede gerçek ağaç hissi veren doğal dokuların ve açık renklerin popülerliğini artıracağını belirten AGT, yaşam alanlarını yenilemek isteyenlere ipuçları da veriyor.

Günümüzde özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, yüksek binalar, daralan yeşil alanlar, kalabalık gibi birçok nedenle doğaya giderek daha fazla özlem duyuyor. Bu duruma bir nebze de olsa çözüm üretmek isteyenler dekorasyonda doğal dokulara, renklere yer vererek doğayı yaşam alanlarına taşımaya çalışıyor. İnovatif, işlevsel ve trend yaratan ürünleriyle mobilya bileşenleri sektörüne yön veren AGT, dekorasyonda 2018 yılında bu trendin devam edeceğinin altını çiziyor. Bu yıl ahşap ve mermerin birlikteliğinin yükselen değer olacağına dikkat çeken AGT, bloğunda da paylaştığı 2018 yılında öne çıkan dekorasyon trendlerini şöyle özetliyor:

2018 Dekorasyonunda Trend Doğallıktan Yana

Mobilyada canlı, parkede doğal renkler

2018 yılında mobilyalarda bronz, gümüş, gold, kiremit gibi canlı ve iddialı renkler öne çıkarken parkede gerçek ağaç hissi veren, açık renkler öne çıkacak. Parkede mat ve derzli yüzeylerin yanı sıra senkronize yüzeyler de popüler olacak.

2018 Dekorasyonunda Trend Doğallıktan Yana

AGT parke koleksiyondaki en yeni serilerden Natura Slim & Large, ağaç dokusunu hissettiren yapısıyla bu trendi yansıtıyor. Panelde ise parlak yüzeyler ve mermer görünümlü renkler daha çok tercih edilecek. Özellikle mutfak ve banyolarda retro panel ve kaplamalar, metal destekleyiciler ya da tutacaklarla bir arada sıkça karşımıza çıkacak. Panel ve kaplamaların yanı sıra ahşaptan yapılma malzemelere, aksesuar olarak da rastlayacağız. AGT Panel High Gloss serisinde yer alan Efes modeli de mermeri andıran dokusuyla dikkat çekiyor.

2018 Dekorasyonunda Trend Doğallıktan Yana

Modern atmosfer için gri parke

Parkelerin rengini seçerken öncelikle kullanacağınız alanı ve ihtiyaçlarınızı dikkate almalısınız. Örneğin işyerinizde veya evinizde sıcak ve samimi bir hava yaratmak istiyorsanız doğal renklerdeki parkeleri tercih edebilirsiniz. Mekanda modern bir atmosfer yaratmak istiyorsanız gri renkli bir parke kullanabilirsiniz. Bej ve beyaz ağırlıklı bir renk paleti ile doğal meşe yüzeylerin farklı tonlarını bir araya getirerek hafif ve dinlendirici bir ambiyans yaratabilirsiniz. Açık renk parkeler yaşam alanları daha aydınlık ve geniş gösterir. Eğer tercihiniz koyu renklerden yana ise mekanda karanlık bir atmosfer oluşmaması için parkenizi açık renkli mobilyalarla kombinleyebilirsiniz. Ancak bu parkelerin, çok sık temizlik gerektirdiğini de unutmamalısınız.

2018 Dekorasyonunda Trend Doğallıktan Yana

Küçük değişiklikler büyük etkiler yaratır

Değişikliğin ilk kuralı fark yaratmaktır. Yaşam alanlarınızda fark yaratmak içinse çok büyük değişikliklere gitmenize gerek yok. Eğer zemin kaplamalarınızı değiştirmek ya da duvar boyalarınızı yenilemek size fazla radikal geliyorsa, değişiklikle ufak adımlarla başlayabilirsiniz. Bu adımlardan ilki ve belki de en etkilisi; mutfak, banyo, oturma odası ya da yatak odanızda tercih edebileceğiniz panel ve profil değişiklikleridir.

2018 Dekorasyonunda Trend Doğallıktan Yana

Farklı büyüklük, doku ve desendeki paneller; mutfak ya da banyo dolaplarınızda fark yaratabileceği gibi, tamamen size özel bir kitaplık ortaya koymanızda da size yardımcı olabilir. Kenar, taç, süpürgelik, yüzey, masa ayağı veya kapak gibi çeşitlendirmelere gideceğiniz profiller de yaşam alanlarınızın değişiminde bir ‘Big Bang’ etkisi yaratabilir. Örneğin açık renkteki süpürgeliklerle daha ferah bir mutfağa kavuşabilir ya da sade duvar profilleriyle salonunuza kolayca yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir