2018 Couture Koleksiyonlarından İlham Alabileceğiniz 5 Davet Elbisesi Stili

2018 Couture Koleksiyonlarından İlham Alabileceğiniz 5 Davet Elbisesi Stili

2018 Couture Koleksiyonlarından Davet Elbisesi Modelleri

Renk paletinin gizemli havaya büründüğü 2018/19 Sonbahar – Kış Couture Koleksiyonları, modern çağın avangart eserlerini görücüye çıkardı. İpeksi şifonların uçuştuğu tasarımlarda en göze çarpan karakteristik duruş ise pelerinler oldu. Bel vurgusunun öne çıktığı tasarımlarda minimal doz orantılı yaşanırken geceye özel ışıltılı görünümlerden vazgeçilmedi. Biz de koleksiyonlar arasında en göze çarpan, tesettürlü kadının stiline uyarlayabileceği 5 şahane davet elbisesini merceğimiz altına aldık!

Chanel 2019 Taş Detaylı Şifon Abiye Elbise Modelleri

Chanel 2018-19 Sonbahar Kış Couture Koleksiyonu

İpeksi Şifonun Işıltılı Taşlarla Buluşması

Güçlü çağrışımların yıllardır hakim olduğu Chanel 2018/19 sonbahar – kış couture koleksiyonu adeta siyah ve gri bir zemin üzerine kurulu. Kusursuz parçaların yer aldığı koleksiyonda dikkati çekense tesettürlü kadının özel günlerine uyum sağlayacak parçaların olması. İki parça gibi görünen elbiselerde, Chanel geleneksel tüvit görünümünü kullanmayı ihmal etmiyor. Uçuşan ipeksi eteklerin hava kattığı tasarımlarda bel vurgusu öne çıkarılırken üst kısma kusursuzca işlenen taşlar göz alıcılığı zirveye çıkarıyor. Davetlerde şık olmak için şatafata ihtiyaç olmadığını kanıtlayan bu minimalist tasarım, en zarif renkleri ve en zarif kesimleri giyinerek eleganlığı yakalıyor.

Dior 2018-19 Sonbahar – Kış Couture Davet Elbisesi Modelleri

Dior 2018-19 Sonbahar Kış Couture Koleksiyonu

Nötr Gece Elbiselerinde Kraliyet Asilliği

Davet elbiselerinde nefis bir görünüme imza atan Dior 2018/18 sonbahar – kış couture koleksiyonu gerçekten büyülüyor. Mükemmel bir kesimler karşımıza çıkan dünya markası, adeta kraliyet zarifliğini sergiliyor. Oldukça minimal, oldukça sade ve tüm bunlara rağmen fazlasıyla şık. Nötr renklerin elegan duruşundan faydalanan markanın, tesettürlü kadınlara ilham verecek davet elbiseleri de oldukça dikkat çekiyor. Bel vurgusunun öne çıktığı nötr elbisede, incecik bir kemerin kattığı zarif hava göz ardı edilemez. Bununla beraber mevsime adapte olan sonbahar yapraklarının dantel edasıyla işlendiği tasarımda altın ışıltıları göz kamaştırıyor.

Givenchy 2018-19 Sonbahar – Kış Couture Pelerin Detaylı Davet Elbisesi Modelleri

Givenchy 2018-19 Sonbahar Kış Couture Koleksiyonu

Pelerinlerin Gücü Adına

2018/19 Sonbahar – Kış Couture Koleksiyonları arasında belki de en dikkat çeken marka, Givenchy oldu. Tesettürlü kadına ilham verecek davet elbiseleriyle radarımıza giren marka, sezonun belirgin trendini kusursuzca karşımıza çıkarıyor. Kalem elbiselerin, balık eteklerin hakimiyetindeki silüetlerle ihtişamlı pelerinlerin buluşması, belki de gece kıyafetlerine en damga vuracak tavır. Hologram dokular, ışıltılı kumaşlar, püsküller ve payetlerin hakimiyetindeki elbiselerde, yerlere sürenen pelerinler asıl öne çıkan nokta. Siz siz olun bu kış davetlerde, pelerinli elbiselerin şovunu denemeden geçmeyin.

Valentino 2018-19 Sonbahar – Kış Couture Brokar Elbise Modelleri

 Valentino 2018-19 Sonbahar Kış Couture Koleksiyonu

Orta Çağdan Kalma Brokar ve Payetle Rüya Görünümler

2018/19 sonbahar – kış couture koleksiyonunda zengin bir renk paleti kullanan Valentino, önceki yıllarda olduğu gibi tesettürlü kadının davet görünümlerine ilham veriyor. Derin kırmızılar, karakterl morların öne çıktığı koleksiyonda elegan bir davet elbisesi görünümde son hamleyi brokar kumaşlar yapıyor. 17. 18 yüzyıl filmlerinden görmeye alışkın olduğunuz sımsıkı bir bel vurgusu ve oldukça kabarık etekler, şimdilerde de öne çıkıyor. Brokar, payet, inci ve parlak dokularla tasarlanan gece elbiseleri, muhteşem görüntüsüyle orta çağdan kalma modern bir rüya gibi görünüyor.

Alberta Ferretti 2018-19 Couture Koleksiyonu Siyah Davet Elbisesi Modelleri

Alberta Ferretti 2018-19 Sonbahar Kış Couture Koleksiyonu

Asalet Timsali Güçlü Siyahlar

Alberta Ferretti’nin 2018/19 Couture Koleksiyonu‘nda güçlü siyahlar, gizemli tavırlarıyla göz alıyor. Diğer markalarda olduğu gibi çok fazla öne çıkarılmayan bel vurgusu, uçuşan etekler ve daha bohem kesimlere sahip tasarımlar, tesettürlü kadınlara ilham vermek için burada. Siyahın tartırışılmaz şıklığından vazgeçemeyen kadınlar için detaylara işlenen altın ışıltıları, zarif bir davet elbisesi arayanlar için selam veriyor.

Moda Editörü: Büşra Karagöz

 

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir