2018-2019 Sonbahar Kış Podyumları Bize Neler Söylüyor?

2018-2019 Sonbahar Kış Podyumları Bize Neler Söylüyor?

Chanel 2018-19 Sonbahar Kış

Chanel 2018-19 Sonbahar Kış

Bu yıl diğer yıllara oranla podyumlar sakinliğiyle ön planda, Gucci’nin kendi kafasını taşıyan mankenleri dışında olaysız sezonlar geçiriyoruz. Biz tüketicilerinde yavaş yavaş iyi yapılmış reklam ve pr ile neler aldığımızı fark etmeye başlamamız üzerine, stratejik podyum dengeleri değişmeye başladı, ki fazlasıyle gerekliydi artık. Geçelim 18/19 Sonbahar-Kış podyumlarındaki değişen, dönüşen, aynen devam eden dengeler ne durumdaymış.

Genel anlamda kulaktan aşina olduğumuz, göz ile de podyumun ve giyim sektörünün nabzını belirleyen markalara baktığımızda; Fitilli kumaşlar, sim, tüy gibi gündelik yaşamda avangard diye tanımlayacağımız aksesuarlar günlük giyime ve kabana yavaşça entegre olmaya başladığını görüyoruz. İlginçtir ki göze abartı gelecek düşüncesine rağmen, o kadar yerinde ve dozunda kullanılmış ki detaylar, asla abartı ve avangard durmuyor. Bunun yanında birkaç yazımda da sık sık sinyalini verdiğim, geliyor bekleyin, yenilmeyin diye bahsettiğim -yakalı ve bedenli giyim- podyumlarda arz-ı endam etmiş bulunmakta. Bu podyum deşifrelerine göre demek oluyor ki; bir daha ki sezonda bedensiz (oversized), ürünler gardrobumuzda azalarak yok olacak, en azından bir daha ki trend oluncaya kadar.

Dior 2018-19 Sonbahar Kış

Dior 2018-19 Sonbahar Kış

Bu kış sezonunun en güzel görseli kıyafetlerin yalnızca kumaş ve aksesuar ile değil, kalıp ve model ile beden bulup aramıza katılması olacak. İnanın yalnızca kumaşıyla ön plana çıkan, kalıpsız ve bedensiz ürünlerde insan bedeninin gerçek görüntüsünü unutmaya az kalmıştı. Uzun boylular kısa, kısalar bodur, giyim böyle bir şey demek değildi onu hatırlamaya başlamış olmak mutluluk verici.

Gucci 2018-19 Sonbahar Kış

Gucci 2018-19 Sonbahar Kış

Diğer detaylara baktığımızda yukarıda da belirttiğim gibi yılın trendi günlük şıklığa avangard aksesuar dokunuşları ile giyimin gücünü birkaç kademe daha yukarı çıkarmak olmuş. Burada en belirgin dokunuş maskülen kalıplarınn üzerinde, feminen kesimler ile güçlü görseller elde edilmiş olması. Desenlerin kullanımında genel olarak alt tonda kullanılan renk ile üstteki desenleri kombinleme tüm markaların merkezinde görür hale geldik. Yaka broşları, parlak kumaşlar, takım kıyafetler, blazer ceketler ve şık kesimli, kalıbı belli kabanlar önce podyumda, umarım sonra aramızda boy gösterecekler. Piyasayı belirleyen birçok markanın defilelerini baz alarak diyebilirim ki 18/19 Sonbahar-Kış koleksiyonunda en öne çıkan renk kullanımları nötr renklerle, canlı renklerin kullanılması olacaktır. Bu renkler tüm podyumlara hakim olan bej, gri, füme, siyah, bordo, kırmızı, saks mavisi, leylak, fuşya ve limon sarısı.

Fendi 2018-19 Sonbahar Kış

Fendi 2018-19 Sonbahar Kış

Podyumların deşifrelerini yapmak benden, deşifreleri okuyarak trendi önden yakalamak sizden. Ama yine de unutmayın ki; tarz bir bütündür, uzun solukludur ama moda geçici ve kısa vadelidir. Yatırımınızı tükenmeyecek olana yapın derim.

Moda Yazarı Esra Andelip Doğan

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir