2016/2017 Sonbahar Kış Modası Mercek Altında

2016/2017 Sonbahar Kış Modası Mercek Altında

2016-2017 Sonbahar Kış Modası Mercek Altında

Madem Eylül ayına serin bir giriş yaptık, o zaman sonbahar kış sezonunda hangi trendleri sıkça göreceğiz artık bahsedebilirim.

Dünyaca ünlü markaların defile görselleri ve videoları önümüzdeki kış için bizlere epeyi ipucu verdi. Hepsini tek tek incelemek benim için oldukça keyifliydi.

Kimi sezon mağazalarda aradığımızı bulmakta zorlanıyoruz. Çünkü moda öyle hızlı tüketiliyor ki haliyle istediğimizi almak için bazen gecikebiliyoruz. Ya indirime girsin diye bekliyoruz ya da istediğimiz şey her ne ise hiçbir markada üretilmemiş oluyor. Sanırım dünya trendlerini yakalamak için yarış eden markalar bazen ihtiyaç duyulan temel parçaları o sezon üretmeyi es geçebiliyorlar☺

Trendlere takılmayı sevmeyen ama araştırıp bilmek zorunda olduğum sezona dair analizlerimi artık sıralayabilirim.

Şişme Mont

Aslında görmeye alışık olduğumuz, konforuyla emsallerinden açık ara önde olan şişme montlar yeni bir trend gibi gözükmüyor olabilir. Fakat tasarımcılar bu kış onu farklılaştırmaya giderek oversized kalıplara giydirmişler. Yani XL bir görünüm elde etmişler. Ufak bir dokunuşta olsa değişim güzel olmuş. Bosbol şişme montların içinde ufacık görünmeye ve dilediğiniz gibi hareket edebilmeye hazırlıklı olun. Yaşasın özgürlük☺

2016-2017 Sonbahar Kış Modası Mercek Altında

Kadife

Bence asaletin ve zarafetin simgesidir kadife. Asla ismi silinmeyecek bir klasiktir. Parlak ve yumuşacık dokusu onu her zaman gösterişli kılar. Bu sezon kadifeyi upuzun elbiselerde göreceğiz. Hem de sezonun en iddialı kış renkleriyle birlikte. Sizi bilmem ama ben siyah kadifeden bir elbise mutlaka edineceğim.

2016-2017 Sonbahar Kış Modası Mercek Altında

Aksesuar Çılgınlığı

Aksesuarlar bu sezon maksimalistliğin sınırlarını zorlayacak gibi. Yıldan yıla dengeli bir yenilik yapılamadığına inandığım ve keskin çıkışları olan aksesuar trendleri bu kış yine yükselişte.

Zincir detaylı çantalar, çanta ve ayakkabılarda rugan yani parlak deri, üst üste takılan abartı kolyeler, boyundan aşağı sarkıtılan cüzdanlar, bir kadını olduğundan kilolu gösteren korsaj kemerler, neden olduğuna anlam veremediğim üst üste takılan çantalar gibi birçok sevmediğim şey bu sezon bir arada.

Aksesuar, görünümü tamamlayan bir araçtır. Bunun giysinin üstüne geçmesini ve aşırı dikkat çekmesini sevmedim, sevemiyorum, sevmeyeceğim.

XL Parçalar

Şişme montlardan sinyali zaten çakmıştım☺ Bol ve üzerinde birkaç beden büyükmüş gibi duran parçalar sanırım en favori sezon trendim. Konfor ve rahatlık! Yani dilediğim gibi hareket edebilmek giyinirken dikkat ettiğim kriterlerimin arasındadır. “2016/2017 Sonbahar-Kış Sezonu” sanırım bol ve dökümlü siluetler sergilemek isteyenlerin kışı olacak gibi!

2016-2017 Sonbahar Kış Modası Mercek Altında

Vintage Parçalar

Büyükannenizin sandığından çıkmış gibi parçalar, eskilere ait desenler, kalıplar ve kumaşlar bu sezon bize geçmişe yolculuk yaptıracak. En az üç tasarımcı defilelerinde eğer aynı şeye değindiyse o moda olacak demektir. Vintage parçaları sık sık gördüğümüz defileler, kim bilir belki yaz sezonunun bile habercisi olabilir. “Vintage Lover”lar bu habere bayılacaklar.

2016-2017 Sonbahar Kış Modası Mercek Altında

Karmaşık Grafik Desenler

Calvin Klein, Coach ve Marc Jacobs defilelerinde grafik desenleri nasıl ustalıkla bir arada kullandıklarını çok net gösterdiler. Fakat ben tarz sahibi olmayan hiçbir kişinin bu trendi kaldıramayacağını düşünüyorum. Birçok farklı deseni üzerine yakıştırıp onları ustalıkla dengeleyecek olanların sayısının çok az olduğunu varsayarsak, bu trende çok nadir rastlayacağız demektir.

Son olarak beni Instagram ‘dan ve  www.chalah.com.tr ‘den de takip edebileceğinizi belirtmek isterim.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir