2015 Yılında Bitmesini İstediğimiz Giyim Hataları

2015 Yılında Bitmesini İstediğimiz Giyim Hataları

Tesettür Giyim Hataları

Muhafazakar giyim sektörünün kontrolsüz büyümesiyle istenmeyen görüntüler, stil sahibi olmaktan uzak kombinler, taklit yoluyla büyüyen ve tesettür giyimin amacından uzaklaştıran trendler günlük yaşamda tuhaf kılıklarla karşılaşmamıza yol açarken, Instagram fenomenleri de bu hataların öncülüğünü üstlendi.

2014 yılı moda adına yapılmaması gereken birçok giyim hatasının gururla ve ısrarla giyildiği bir yıl oldu. Yesiltopuklar.com editörleri olarak 2014 yılda kalmasını ve sonsuza kadar geri dönmemesini dilediğimiz giyim hatalarını belirledik. İşte 2015 yılında bitmesini istediğimiz giyim hataları…

Büyük Kolye Modelleri

Gömleklerle kombinlenen iri kolyeler

Klasik gömleklerle kombinlenen iri ve renkli kolyeler son zamanların en çok sevilen trendiydi. Ve bizler de bunu sıklıkla konu edindik. Yaz ve sonbahar kış mevsimlerinde neredeyse herkesin üzerinde gördüğümüz bu aksesuardan 2015 birlikte kurtulalım!

Tesettür Giyim Hataları

Rüzgarla uçabilecek bol şallar

Tesettür giyimi tercih eden kadınlar en büyük rahatlığı düz renk şallar ile sağlandı. Ancak bu konforu biraz abartmadık mı? Düz renk ve geniş şallar ile bir sorunumuz yok fakat özensiz, öylesine ve  bol bağlama tarzıyla açıkta kalan boyun ve görünen saç telleri bizleri şoke ediyor. Saçların ve boyun bölgesinin açıkta kalmasına olanak sağlayan bu başörtüsü bağlama şekli 2015 yılında artık yalnızca eşarp/şal kataloglarında kullanılmalı.

Tesettür Giyim Hataları

Kopyalanmış stiller

Taklit yoluyla büyüyen ve tesettür giyimin amacından uzaklaştıran trendler günlük yaşamda tuhaf kılıklarla karşılaşmamıza yol açarken, Instagram fenomenleri de bu hataların öncülüğünü üstlendi. Özellikle dış giyim kavramını yok edercesine sunulan “sokak stilleri” sokakta dış giyimin gerekliliğine vurgu yapmak yerine renk cümbüşü ile sunulan rüküş kombinleri ortaya çıkardı. Sade ve özenli giyimi 2015 yılında bol bol mercek altına alınırken, rengarenk ve bol aksesuarlı kombinlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Tesettür Giyim Hataları

Püsküllü Eşarplar

Püskül çılgınlığı son hızla ilerlerken 2014 yılının sonbaharında karşımıza püsküllü ve desenli kare eşarplar çıktı. Rus kadınlarının geleneksel eşarplarının bir yansıması olan bu eşarplar sokak stillerinde çok kez uygulandı. Biliyoruz ki 2015 yılında da püskül trendi devam edecek ama bu eşarpları geride bıraksak olmaz mı?

Dar Paça ve Tüksek Topuk

Dar paça pantolonlar ve topuklu ayakkabılar

Yüksek topuklu ayakkabıları çok sevsek de işi abartmamak lazım. Şık ya da rüküş görünmemizi sağlayan en önemli faktör nerede nasıl giyinmek gerektiğini bilmemekten kaynaklanıyor. Çarşı, pazar her yerde giyilmeye çalışılan topuklu ayakkabıları, kara kışta da gördükten sonra şoke olduk! 2014 kendisiyle birlikte dar paça pantolonlarla kullanılan yüksek topukluları da moda sayfasından götürüyor. Bırakalım artık yüksek topuklu, klasik ayakkabılar 2015 yılında sadece özel davetlerde kullanılsın.

Tesettür Giyim Hataları

Boya küpü değil doğal bir ten

Dünya trendlerinde artık ağır makyaj ürünlerine yer yok, tesettür giyimi tercih eden kadınların ise literatüründe böyle bir şey yok! Ancak 2014 yılında bu konunun hassasiyeti de gözardı edildi! Özellikle muhafazakar kadınlarında boya küpü kıvamında karşımıza çıkan görüntülerinin magazin objektiflerine yansıdığında oldukça şaşırmıştık. Ağır makyajlı fotoğraf kareleri 2015 yılında umuyoruz ki bizimle olmayacak. Unutmamak gerek ki gerçek güzelliğe sahip olmanın yolu saatlerce ayna karşısında süslenmekle değil sadece bir tebessümle kavuşacağız.

Tesettür Giyim Hataları

Yorumlar

“2015 Yılında Bitmesini İstediğimiz Giyim Hataları” için 3 cevap

  1. Yazinizi keyifle okudum, umarim insanlar dikkate alir

  2. sevsev75@hotmail.com dedi ki:

    Giyim hataları konulu yazınızı gerçekten çok beğendim,tesettürlü bir bayan olarak çok rahatsız olduğum bir konu çünkü,tesettür dikkat çekmemeliyken yeni akımlar sayesinde ben burdayım diye bağırıyor tesettürlü hanımlar.İNANÇLARIMIZI kazançlara kurban etmeme konusunda sizin gibi yayın kuruluşları da duyarlı olmalı,duyarlılığnızın daim olmasını dilerim…

  3. polyana dedi ki:

    Yazınızı sonuna kadar dikkatle okudum, gerçekten hepside benimde rahatsız olduğum konulardı…. siz bu şekilde belirttiğiniz için çok teşekkür ederim.. İnşallah bu yazıyı daha çok kişi okur da gerekeni yapar….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir