2015 Kış Ferace Modelleri

2015 Kış Ferace Modelleri

2015 Ferace Modelleri

Mütedeyyin kadınların dış giyim olarak tercih ettikleri giyimlerin başında feraceler gelir. Feraceler beden hatlarını daha iyi kamufle ettiğinden, şık görüntüsü ve pratik kullanımından dolayı tesettür giyimde özel bir modeldir. Bütün İslam coğrafyasında feracenin klasik ve ilgi gören bir tarafı var.

2015 Ferace Modelleri

Genellikle feracenin omuzdan ayak topuklarına kadar uzanan bir modeli olması, kumaşının yumuşak ve dökümlü durması kadınların tercih sebeplerinden. Tüm kadınların tercih ettiği feracelerden biz de 2015 sonbahar kış modellerini bugün yayınımıza almak istedik.

2015 Ferace Modelleri

Günümüzde, stil ve tasarım bakımından ferace, çarşafla pardesü arasında bir yerde durmakta. Feracelerde dikkat edilmesi gereken özellik, dış giyim algısının dışına çıkılmayacak bir görüntünün oluşmasını sağlamak. Ferace adı altında, abiyeye dönüşen modeller de zaman zaman karşımıza çıkıyor.

2015 Ferace Modelleri

Mütedeyyin bir kadın için dış giyim ölçüsü abartı ve ilgi çekici imgelerden uzak durulması gereken bir konu. Çoğu feracelere baktığımızda, simli ve ilgi çekici süslemeleriyle günlük ya da özel bir kıyafet algısı oluşturulması belki kadınların hoşuna gidebilir. Önemli olan dış giyimde, özel ve ev kıyafetlerinin dışında, mahrem duyguların kamufle edilmesi olmalıdır.

2015 Ferace Modelleri

Seçmiş olduğumuz 2015 Sonbahar Kış Ferace Modellerinin bazılarında bu husus yerine getirilse de bazılarında ışıltılı beli saran dar kalıplar ferace özelliğini kaybetmekte. Bu tür kesimler ve stiller bir anlamda dış kıyafetle iç kıyafet arasında bir sarkaç gibi gidip gelmektedir. Bunu da özellikle sizlerle paylaşmak istiyoruz.

2015 Ferace Modelleri

Feracenin diğer bir özelliği de, kadının vücut hatlarını gizlemek ve belli etmemesinin yanında renk olarak başta siyah, kahverengi gibi koyu renklerden tercih edilmesi. Sıcakların elli dereceyi bile geçtiği Arap ülkelerinde kadınların siyah ferace tercih etmelerinin sebebi, cinsi algıyı gidermek içindir.

2015 Ferace Modelleri

Ferace ferace gibi tasarlanmalı, kadının sadece dış giyim ihtiyacını karşılamalı ve bunun yanında da abiye türü özel ortamlarda giyilecek bir giysi türü algısı oluşturulmamalıdır. Bu arada tesettür adıyla kreasyon yapan tasarımcıların buna azami dikkat göstermeleri gerektiğine de vurgu yapmak istiyoruz.

Yorumlar

“2015 Kış Ferace Modelleri” için bir cevap

  1. Esra Kilic dedi ki:

    Bu ürünleri nerede bulabilirim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir