2015-2016 Sezonunda Pastel Tonlar Yükselişte

2015-2016 Sezonunda Pastel Tonlar Yükselişte

Prada 2015-2016 Sonbahar Kış

Her sezon trendleri ‘yeni’ gibi algılayarak kısır döngüye düşüyoruz. Modanın bu sistematik girdabından kurtulup, perspektif geliştirmek pekala mümkün. Öncelikle şunu kabul edelim ki türetilen trendler doyuma ulaştı.

Ayrıca her ne kadar ulaşılabilir hazır giyim insanı tek tip olmaya yönlendirse de artık bireysel tercihlerin söz sahibi olduğu zamanlardayız. Yani yeni trend, modayı körü körüne takip etmek değil, kendi stilini tanımak.

2015-2016 Sonbahar kış sezonunda örgü, dokuma, dikim, desen ve materyal kullanımı ile dikkat çeken tasarımlara bakacak ve bunları bir ortak paydada buluşturacak olursak karşımıza soluk pastel renkler çıkıyor. Bunun yazdan kışa doğru yumuşak bir geçiş için ne kadar isabetli bir seçim olduğunu söyleyebiliriz.

Prada 2015-2016 Sonbahar Kış

Dünya markalarındaki tasarımları incelediğimizde de soluk pastel renklerin hakim olduğunu görüyoruz.

Prada 2015-16 Sonbahar Kış Koleksiyonunda, ‘tatlı ama sert bir etki ve pastel renklerle nasıl güçlü olunur‘ felsefesiyle hazırlanan tasarımlarına bunun bir örneği diyebiliriz.

Dolce Gabbana  2015-2016 Sonbahar Kış

Dolce Gabbana defilesinde annelik kavramı ve kadınlık içgüdüsü ön planda. Soft pastel tonlara iliştirilen ince bir el işçiliğinin ürünü olan işlemeler de heyecan verici.

Altuzarra 2015-2016 Sonbahar Kış

Altuzarra 2016 koleksiyonunda ipek, deri ve yün gibi tasarımlar farklı versiyonları ile karşımıza çıkıyor. Ama renk skalası değişmiyor, pastel tonlar ön planda…

Christian Dior  2015-2016 Sonbahar Kış

Christian Dior 2016 koleksiyonununda en dikkat çeken detaylardan birisi hiç şüphesiz zarafetle tasarlanmış parçalar. Marka kumaşıyla, rengiyle, çizgi üstü tasarımıyla kendine özgü bir yelpaze çiziyor.

Tod's 2015-2016 Sonbahar Kış

Tod’s koleksiyonunda baştan aşağı deri kullanarak fonksiyonellikten uzak bir siluet ortaya çıkarsa da bu durum verev dikişli yün dokuma tekniklerini başarıyla icra etmiş olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Koleksiyonun tamamına hakim olan pudra rengi Tod’s’un minimal estetik çizgisini yumuşatma görevi üstlenmiş.

Chanel 2015-2016 Sonbahar Kış

Geçen kış trendler arasında egemenliğini sürdüren tüvit, Chanel 2015-16 sonbahar kış koleksiyonunda yine öne çıkıyor. Fakat bu kez çokgen cisimleri andıran detaylar göze çarpıyor.

Dıştan dikişli yapısal siluetleri ile Acne, akıcı kumaş elbiselerinin yanı sıra piton, kadife ve payet karışımlarıyla Barbara Bui, oversize bluzları yılan balığı derisi paltoları, nostaljik çiçekli jakarları ile Carven ve panelli ceketleri, grafik desen-deri bileşimi tasarımlarıyla Loewe dünya kadın tekstilinde pastel tonları öne çıkaran diğer markalar.

Şimdi size küçük bir soru: Dünya markalarının 2015 2016 koleksiyonlarını gördünüz, bu tasarımlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar

“2015-2016 Sezonunda Pastel Tonlar Yükselişte” için 2 cevap

  1. […] şu günlerde özel davetlerde de pastel tonları seçebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim ki pastel renkler 2015 sonbaharında da bizlerle olmaya devam […]

  2. […] kadın stillerinin ön plana çıktığı 2015-16 Sonbahar/Kış sezonunun da bu sezon yepyeni bir akım ortaya […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir