Üsküdar’ın Tarihi, Kültürel ve Mimari Zenginlikleri Sempozyumu

Üsküdar’ın Tarihi, Kültürel ve Mimari Zenginlikleri Sempozyumu

9. Üsküdar Sempozyumu

11-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu’nda, tarihten günümüze Üsküdar masaya yatırılıyor. Üsküdar’ın tarihi, kültürel ve mimari zenginlikleri Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu‘nda konuşulacak.

11-13 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi ve Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu, tarihi, mimari dokusu, kültür ve sanattaki önemi ve sosyo-ekonomik yapısıyla tarihten günümüze Üsküdar’ın hiç bilinmeyen yönlerine ışık tutacak.

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Uluslararası Üsküdar Sempozyumu, tarihçiler, sosyologlar, mimarlar, yazarlar ve farklı disiplinlerden birçok akademisyeni Üsküdar’da buluşturuyor. 11-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi ve Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu, zengin tarihi, yüzlerce yıllık geçmişe sahip mimari ve kültürel dokusu ve farklılıkları uyum bir içinde bir arada barındıran sosyo-ekonomik yapısıyla Üsküdar’ı masaya yatıracak.

Geçmişten günümüze İstanbul’un en önemli yerleşim yerlerinden olan Üsküdar’ın hiç bilinmeyen yönlerine ışık tutacak Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu’nda ilçenin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden, bölgenin hava kalitesine kadar her şey konuşulacak. Sempozyumun dikkat çekici konukları arasında ünlü tarihçi, yazar ve televizyon programcılarından olan Erhan Afyoncu yer alacak. Afyoncu, Üsküdarlı büyük bir Osmanlı tarihçisi olan Abdullah Üsküdarî ile bilinmeyenleri paylaşırken, genç tarihçi Saro Dadyan da Çırağan Sarayı’ndan Nusretiye Camii’ye kadar İstanbul’un göz alıcı birçok yapısına imza atan Mimar Balyan Ailesi’ni anlatacak.

Sempozyumun diğer başlıkları arasında “Üsküdar’ın Uluslararası Göçmenleri Suriyeliler, Afganlılar ve Toplumsal Uyum”, “Tanzimat Çamlıcası ve Jöntürkler”, “Müslüman Yetimlere Sahip Çıkan İlk Kapsamlı Eğitim Projesi”, “Osmanlılar’da Bir Sosyal Politika Örneği: Üsküdar’da İkiz Çocuk Maaşı uygulaması”, “18. Yüzyıl Britanya Basınında Üsküdar” gibi konular yer alacak. Sempozyumun açılış oturumunda ise aralarında İskender Pala’nın da yer aldığı önemli yazar ve akademisyenler, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni Üsküdar deneyimleri üzerinden paylaşacaklar.

11 Kasım Cuma günü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in açılış konuşmasıyla başlayacak Uluslararası 9.Üsküdar Sempozyumu ile ilgili detaylı program ve bilgilere www.uskudarsempozyumu.com sitesinden ulaşılabili

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir