Sultanahmet Meydanı’nda Ramazan Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Sultanahmet Meydanı’nda Ramazan Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların daha iyi ve huzurlu bir Ramazan Ayı geçirmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu yıl Sultanahmet Meydanı’ndaki Ramazan etkinliklerinde, asırlık tatlar ve unutulmaya yüz tutmuş eski meslekler İstanbullularla buluşturulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yapılan düzenleme ile trafikten arındırılan Sultanahmet’te sohbet mekanları oluşturarak, İstanbuluların Ramazan ayında yoğun ilgi gösterdiği tarihi meydana yeni bir konsept kazandırıyor.

Restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanmak üzere olan Sultanahmet Meydanı, bu yıl farklı bir Ramazan kutlamasına ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “Sultanahmet’te bu ramazan farklı programlar düzenlenmeli, vatandaş hem eğlensin hem öğrensin” talimatıyla yeni bir konsepte Ramazan kutlamaları yapılacak.

Bu sene geleneksel kültürlerin yansıtıldığı özel etkinlikler düzenlenecek olan Sultanahmet Meydanı’nda, mekanın tarihine yakışır bir Ramazan ayı yaşanacak. Yemek yemekten öte çok farklı ve özel projelerle İstanbul halkına adete bir Ramazan nostaljisi yaşatılacak. Tarihi mekanda, 100 ve 50 yıllık geçmişi olan firmalar; kaliteli, tarihi kimliği ağır basan, ticari kaygısı olmayan ramazan etkinlikleri düzenlenecek.

Meydanda, oruç ayı boyunca İstanbul ile özdeşmiş firmaların ürünlerinden sunumların olacağı ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı 94 stant olacak.

Etkinliklerden Kısa Başlıklar

* Stant açacak birimler 2 gruba ayrıldı.

Birincisi; İstanbul ile özdeşleşmiş markaların ürünlerinin tanıtımı

İkincisi; İstanbul’ da unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin yaşatılması

* Özü İstanbul’a ait olan marka olmuş firmaların ürünlerinin sunumu ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımı

* Yapılacak tanıtımla ziyarete gelen vatandaşların; İstanbul’a ait olan tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi vermek ve eski mesleklerin nasıl icra edildiği hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak

* Teknik şartların imkân verdiği çerçevede ürünlerin imalat aşamaları da gösterilecek.

* Fuar alanında gıda üretimi yapılmayacak. İmalat kısımları sadece görsel ve eğitim amaçlı olacak.

* Etkinliğe katılacak olan bazı firmalar ise şunlar: Sütiş, Mado, Hacı Bekir Lokumları, Koska, Vefa Bozacısı, Kuru Kahveci Mehmet Efendi, Arifoğlu, Hamidiye Su, Karaköy Güllüoğlu, Malatya Pazarı, Kanlıca Yoğurdu, Hafız Mustafa Şekerlemeleri, Emirgan Sütiş, Sokak Satıcıları-Zirve Grup, Şark Halı, Pelit, Halk Ekmek, Tesbih Sanatçıları, Havali Lostra, Neyforum, Hazerantik, Konyalı Şerbet, Zümrüt Foto, İstanbul Ayakkabıcılar Odası, Hacı Salih Demir Turşucusu, Şile Bezi, Kestaş, Gümüşçüler, Mardin Dilmen Kuyumculuk, gibi İstanbul ile özdeşleşmiş bu markalar kar amacı gözetmeksizin ürünlerinin yapımını görsel olarak İstanbul halkı ile buluşturacak.

* İstanbullular eski mesleklerin nasıl icra edildiği hakkında da bilgi sahibi olacaklar. Çini sanatı, porselen, sedef, ebru sanatı, hat sanatı, cam üfleme, tezhip, makine nakış, takı tasarımı, kaligrafi, yapay çiçek, mefruşatçılık, karışık el işi, hatıra fotoğrafçısı, basmacılık, folyo, kumaş boyama, ahşap boyama ve oyma, makine nakış, nikah şekeri, gümüş tel kari, terzi işi, cam boncuk, cam kumlama gibi sanatlardan örnekler sergilenecek.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir